Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92

Wątek: Blog od zera

Oszczędny w słowach Awatar tomko
    Miasto
    Prawie W-wa ;)

Domyślnie

progreso.pl - przez jedno "s" (trochę drogo)
    Ja też przymierzam się do linuxpl

Domyślnie

Od 2 lat korzystam z linuxpl i szczerze polecam ten hosting. Generalnie oprócz dwóch czy trzech króciutkich przestojów związanych z przenosinami na coraz to nowsze i szybsze serwery (inforamcja o takim przestoju jest wysyłana mailem przez administrację) nie ma problemów. Jest profesjonalnie i niedrogo.

Domyślnie

Ja używam WP i Blogspota i powiem, że przyjemniej mi się używa WP. W darmowej wersji WP daje 3 GB i właściwie, nie czuć żadnych większych ograniczeń w używaniu. Co ciekawsze skórki na bloga WP są odpłatne, od ok 60$ w górę, ale z darmowych można coś ciekawego też wybrać

Blogspot oferuje bardziej rozwinięte statystyki odwiedzin strony.
    Zenit 12 XP - zepsuł się

Domyślnie

Podepnę się pod wątek. Mam nadzieję, że autor nie będzie miał nic przeciwko...
    Mam dwa problemy z którymi nie mogę sobie poradzić.
    Czy istnieje możliwość zmiany koloru strony pod WP tak, żeby bylo wszystko w jednym, szarym kolorze?
    I drugi problem z konfiguracją album - galeria. Wszystko zapisane poprawnie( mam nadzieję) a nie ma "łącza". Klikając nie otwiera się galeria: http://marekmiszczak.pl/?page_id=2871

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    Czy istnieje możliwość zmiany koloru strony pod WP tak, żeby bylo wszystko w jednym, szarym kolorze?
    Tak, wystarczy zmienić wartość, która odpowiada za kolor strony (lub nadać odpowiednią wartość) w pliku "style.css" Twojego szablonu.

Domyślnie

A gdzie tego szukać? Niestety w te klocki to u mnie cienko strasznie....
    Ostatnio edytowane przez Marek ; 02-11-2012 o 14:10

Domyślnie

Kolor strony zmieniłem!
    pozostaje jeszcze problem album - galeria pod wtyczka NextGEN Gallery,
    pomoże ktoś rozwiązać problem?

Domyślnie

marek2004, fajnie, że sobie poradziłeś zanim zdążyłem odpowiedzieć
    Co do NextGen Gallery - ja robię to w ten sposób, że tworzę nową stroną, a następnie używając tzw. "shortcodes" wstawiam galerię, np.: [ nggallery id=1 ] gdzie 1 odpowiada id danej galerii, których jak wiesz w NG gallery możesz mieć całą masę. Twoje galerie rzeczywiście nie są otwierane...być może coś jest nie tak ze wstawionymi kodami galerii...trudno jest mi coś powiedzieć "nie siedząc" w panelu WP.

Domyślnie

jeżeli wstawie galerie na stronę to jest ok. Nie działa jak jest w albumie... W panelu jest wszystko ok tzn przeciągając galerie do albumu i zapisując to jest ok. nie otwiera się galeria w albumie.

Domyślnie

Niestety nie wiem co może być tego przyczyną. Nie miałem takiego problemu, ale faktem jest, że zamiast albumów używam do grupowania zdjęć tagów [ nggtags gallery=tag1,tag2,tag3,itd ]. Dzięki temu wszystkie zdjęcia oznaczone danymi tagami, bez względu na to, w której galerii się znajdują zostają wyświetlone przez skrypt galerii, a pogrupowane są nazwami tagów.
    Przykład: http://www.listkiewicz.eu/portfolio/ptaki/
    Ostatnio edytowane przez Ark ; 02-11-2012 o 18:16

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów