Close

Strona 19 z 55 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 542

Domyślnie

alez mi sie ta zabawka podoba... tylko trzeba bedzie rozstac sie ze swinia skarbonka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    alez mi sie ta zabawka podoba... tylko trzeba bedzie rozstac sie ze swinia skarbonka
    Podzielam zachwyt. Widzę dla siebie jeden problem - jak na aparat "zawsze ze mną" jest dla mnie za drogi - mniej w kontekście samego zakupu, ale raczej możliwej straty. Widać stać mnie na kupno, ale już nie na lęk przed stratą

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

przeciez to lustrzanki przyciagaja uwage, niewazne czy to model za 2tys czy za 15 tys
    a ten soniak to jedna z wielu tanich malpek
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    przeciez to lustrzanki przyciagaja uwage, niewazne czy to model za 2tys czy za 15 tys
    a ten soniak to jedna z wielu tanich malpek
    ...którą można np. rozbić w złości za "nieuzgodnione" foto

Wiem że to taki sobie, rzekłbym nowobogacki argument, ale wieśniactwo siedzi we mnie głęboko

O lustrzankach nie ma co w ogóle dyskutować.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Podzielam zachwyt. Widzę dla siebie jeden problem - jak na aparat "zawsze ze mną" jest dla mnie za drogi - mniej w kontekście samego zakupu, ale raczej możliwej straty. Widać stać mnie na kupno, ale już nie na lęk przed stratą

zeby nie bylo ze jest idealny to przyczepie sie troche do jednego - brak mu wizjera. ten kominek dostawiany jest troche taki sobie. z braku laku musi byc... zakup moze byc niestety bardziej bolesny niz z przeliczenia dolara wynika natomiast o strate bym sie specjalnie nie martwil... ta zabawka moze zalatwic temat posiadania kompakta na wiele lat... bo w zasadzie co mozna jeszcze dolozyc co by uzasadnialo wymiane albo chec pozbycia sie go?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    zeby nie bylo ze jest idealny to przyczepie sie troche do jednego - brak mu wizjera. ten kominek dostawiany jest troche taki sobie. z braku laku musi byc...
    Powiem z własnego doświadczenia, ze w moim przypadku ten problem okazał się być problemem na wyrost. Tez miałem dokupić do swojego wizjerlessa lunetkowy celownik.. ..i jakoś nie czuję potrzeby mimo iż byłem przekonany ze to bedzie raczej coś oczywistego. Oczywiscie są rozne rodzaje fotografowania, niemniej wpisuję to na listę rzeczy ktorymi człowiek się niepotrzebnie przejmuje, takimi jak brak AF, brak zooma, za mały zakres etc..

Przy czym ja nie twierdze ze to jest tak samo dobre jak wizjer, czy równorzędne bo raczej cięzko to porównywać (jak wspomnałem są rozne rodzaje fotografowania). Mam na mysli kwestię przejscia nad tym do porządku dziennego i przyzwyczajenia się do innego sposobu użytkowania sprzętu. Ale to trzeba po prostu przerobić i domyslam się ze ten argument trafi raczej do mało kogo. No chyba ze tak jak ja zauważył ze pewne rzeczy ktorymi człowiek się mocno przejmuje, traca kompletnie na znaczeniu - jak np. wspomniany AF czy zoom.
    Völkchlor

Domyślnie

Ale Kuba, Ty to piszesz z pozycji człowieka biegłego w trybie zombie, a nawet zombie-batmana - miałeś wszak LF...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

niby to samo, ale jednak co innego

bo tam jednak aparat stoi na statywie
    Völkchlor

Domyślnie

Sprawę wizjera bez zwiększania (przynajmniej znaczącego) gabarytu w 90% załatwiłby gibany ekranik jak w nexach.

Domyślnie

Też uważam że sprawa wizjera jest demonizowana (używam 5D i Nex-3). A Rx-1 brakuje 1.8/85

Strona 19 z 55 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów