alez mi sie ta zabawka podoba... tylko trzeba bedzie rozstac sie ze swinia skarbonka![]()
Szukaj
alez mi sie ta zabawka podoba... tylko trzeba bedzie rozstac sie ze swinia skarbonka![]()
侍
przeciez to lustrzanki przyciagaja uwage, niewazne czy to model za 2tys czy za 15 tys
a ten soniak to jedna z wielu tanich malpek
Road to Manila
zeby nie bylo ze jest idealny to przyczepie sie troche do jednego - brak mu wizjera. ten kominek dostawiany jest troche taki sobie. z braku laku musi byc... zakup moze byc niestety bardziej bolesny niz z przeliczenia dolara wynika natomiast o strate bym sie specjalnie nie martwil... ta zabawka moze zalatwic temat posiadania kompakta na wiele lat... bo w zasadzie co mozna jeszcze dolozyc co by uzasadnialo wymiane albo chec pozbycia sie go?![]()
侍
Powiem z własnego doświadczenia, ze w moim przypadku ten problem okazał się być problemem na wyrost. Tez miałem dokupić do swojego wizjerlessa lunetkowy celownik.. ..i jakoś nie czuję potrzeby mimo iż byłem przekonany ze to bedzie raczej coś oczywistego. Oczywiscie są rozne rodzaje fotografowania, niemniej wpisuję to na listę rzeczy ktorymi człowiek się niepotrzebnie przejmuje, takimi jak brak AF, brak zooma, za mały zakres etc..
Przy czym ja nie twierdze ze to jest tak samo dobre jak wizjer, czy równorzędne bo raczej cięzko to porównywać (jak wspomnałem są rozne rodzaje fotografowania). Mam na mysli kwestię przejscia nad tym do porządku dziennego i przyzwyczajenia się do innego sposobu użytkowania sprzętu. Ale to trzeba po prostu przerobić i domyslam się ze ten argument trafi raczej do mało kogo. No chyba ze tak jak ja zauważył ze pewne rzeczy ktorymi człowiek się mocno przejmuje, traca kompletnie na znaczeniu - jak np. wspomniany AF czy zoom.
Völkchlor
Ale Kuba, Ty to piszesz z pozycji człowieka biegłego w trybie zombie, a nawet zombie-batmana - miałeś wszak LF...![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
niby to samo, ale jednak co innego
bo tam jednak aparat stoi na statywie
Völkchlor
Sprawę wizjera bez zwiększania (przynajmniej znaczącego) gabarytu w 90% załatwiłby gibany ekranik jak w nexach.
Też uważam że sprawa wizjera jest demonizowana (używam 5D i Nex-3). A Rx-1 brakuje 1.8/85![]()
Skontaktuj się z nami