Close

Strona 60 z 272 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 2712

Domyślnie

Jak to nie będzie N ?? To może wziąć teraz ? Bo C+ ździera straszliwie

Tom - ja chcę LED a nie plazmę. Chyba dość jasno to napisałem. Więc możesz sobie oszczędzić strzępiania klawiatury na jedyną słuszną technologię bo nie jestem nią zainteresowany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Tom - ja chcę LED a nie plazmę.
    LCD LED a nie LED. LED to w ogóle co innego.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Musisz mieć ostatnie zdanie, prawda?
    Pursue happiness with diligence

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Jak to nie będzie N ??
    Zły czas . Już nie ma N. Zgodzili się na fuzję. Francuzi przejmują Nkę oraz sporo akcji ITI. Ciekawe tylko kiedy oferta programowa się zmieni (rozszerzy)?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Musisz mieć ostatnie zdanie, prawda?
    Jak widać.

Dążenie ludzi do zafundowania sobie czegoś, co z definicji i zasady działania kiepsko realizuje swoją podstawową funkcję, przerasta moją zdolność pojmowania. To tak jakby upierać się, że kamień to świetna poduszka. Twardy, ale przecież można kamień zemleć i uzyskać w ten sposób wełnę mineralną. Niby tak, ale to i tak nie będzie nigdy kacze pierze. Analogia idealna. LCD można dopracowywać do granic możliwości fizycznych ale nie da się zmienić natury rzeczy. LCD zawsze w pewnych kwestiach będzie gorszy od kineskopu. Przykład z teściową pokazuje, że 70-kobita, laik kompletny, jest w stanie po krótkim doświadczeniu samodzielnie dostrzec różnicę między prawie-poprawnym obrazem telewizyjnym a jego parodią. Zwyczajnie nie przechodzi mi przez głowę, jak 2x młodsi, bardziej obyci z techniką, mogą mieć z tym problem. Jedyne wytłumaczenie jakie udało mi się skonstruować, to kombinacja uprzedzeń, marketingu i celowego wprowadzania w błąd własnych zmysłów.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jak widać. przerasta moją zdolność pojmowania
    Chyba masz rację z Twoją ograniczoną zdolnością pojmowania, skoro nie potrafisz zrozumieć, że wielu ludzi (w tym również z doświadczeniem i wiedzą w tej dziedzinie) widzi sprawę inaczej.
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Chyba masz rację z Twoją ograniczoną zdolnością pojmowania
    Naprawdę przytyk był niezbędny?

skoro nie potrafisz zrozumieć, że wielu ludzi (w tym również z doświadczeniem i wiedzą w tej dziedzinie) widzi sprawę inaczej.
    Tym bardziej jest to niezrozumiałe. Jak można patrzeć i nie widzieć? Chyba, że się nie chce widzieć. Albo celowo się maskuje. To drugie jest typowe we wszystkich sklepach. Przecież nie mówię o rzeczach widocznych pod mikroskopem czy niuansach jak złote kable w audio. Różnica LCD/plazma jest duża i zauważy ją każdy, nawet ten z uprzedzeniami, czy inny, któremu płacą za chwalenie LCD.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Tylko Ty możesz?

Robiono już różne porównania, łącznie z porównaniem tak obiektywnym, że trudno wskazać bardziej obiektywne (zaciemnione pomieszczenie z zamaskowanymi telewizorami, identycznym obrazem i jego źródłem). Skoro w tym porównaniu również wygrały LDKi, to znaczy, że ludzie widzą każdy po swojemu... i niekoniecznie tak jak TY.

Domyślnie

to znaczy, że ludzie widzą każdy po swojemu... i niekoniecznie tak jak TY.
    No to źle widzą!

Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Robiono już różne porównania, łącznie z porównaniem tak obiektywnym, że trudno wskazać bardziej obiektywne (zaciemnione pomieszczenie z zamaskowanymi telewizorami, identycznym obrazem i jego źródłem). Skoro w tym porównaniu również wygrały LDKi
    Ciekawym co jest bardziej prawdopodobne: Testerzy kłamali czy procedura testowa dawała fory LCDkom? Trzeba być niewidomym żeby nie widzieć wad LCD, szczególnie w słabym świetle. Albo jakie trzeba mieć wymagania, aby pomimo nich stwierdzić, że LCD jest lepszy. Choć szczerze mówiąc, to drugie nie jest takie niewiarygodne. Masy lubią obraz oczojebny, dowodzą tego całe linie modelowe telewizorów i miliony sprzedanych egzemplarzy. Ma wyżerać oczy i nic innego nie jest ważne. Tyle, że drobny szkopuł - to nie jest wyznacznik jakości.

Strona 60 z 272 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów