Close

Strona 50 z 272 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 2712
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pabloo Zobacz posta
    Zastanawiam się nad kupnem jakiejś plazmy (około 50cali) i fajnie byłoby gdyby ktoś coś doradził i pomógł

Do tej pory wpadł mi w oko na przykład ten model http://www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/2215457 Panasonic TX-P50G30E
    oraz Samsung PS51E550.
    Prawie w ogóle się na tym nie znam i nawet nie wiem czy w danej kwocie (do jakichś 4000zł) jest sens bawić się w 3D?
    Czy jeśli kupię taki telewizor to jakość w nie 3D pozostanie na równie wysokim poziomie?
    Zależy mi na jakości obrazu i trwałości telewizora, może jeszcze dobrze by było gdyby dało się na nim obejrzeć z pendrive jakieś filmy - sprzedawca w jednym ze sklepów mówił mi dzisiaj, że tylko te tv, które mają w charakterystyce Divx, tak?

Ja posiadam tego panasonica w wersji 42 calowej, bardzo polecam. Do końca stycznia panasonic dawał 5 lat gwarancji między innymi na ten model plazmy. U mnie chodzi z CYFRĄ + , w programach HD dopiero się telewizor wykazuje, piękny obraz na eurosporcie HD (Rolland Garros). Nie wszystko odtwarza z pendriva (duże mkv nie idzie) napisy porażka, dość dobrze chodzi po DLNA. Polecam do tego panasa kupić jakiś odtwarzacz np. WIWA HD-5 i problemy wszystkie z głowy.
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Domyślnie

Opcja bez wydawania pieniedzy: Xbox + Windows Media Center (o ile masz windows 7 na komputerach) i po sprawie. Dobra jakosc, obsluguje dosyc duzo plikow itd.
    Ja uzywalem tak Xboxa przez 2 lata, jedyny problem to to ze xbox sam w sobie jest dosyc glosny, co przy ogladaniu filmow w nocy moze byc troche uciazliwe.
    Teraz przerzucilem sie na WD TV Live, mala skrzyneczka a duze mozliwosci. Jest dostep do youtube, odtwarza jeszcze wiecej formatow i co najwazniejsze brak wentylatorow a wiec cisza (i cena niezla bo ok 300PLN za nowy na allegro). A na WD TV Live mozna wgrac inne oprogramowanie ktore daje jeszcze wiecej mozliwosci!
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yanluk Zobacz posta
    mala skrzyneczka a duze mozliwosci. J

Rozumiem, że to z komputerem łączy się po DLNA, tak? Czy przez DLNA da się przesłać film w 1080p?
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

da sie, ja mam na PC zainstalowane Mezzmo, Bravia widzi w siedzi jako DLNA serwer i odtwarza z niego wszystkie filmy (SD, 720p, 1080p) oraz muzyke (mp3, m4a), do tego komputer leci po wi-fi (g).
    Jednym minusem takiego rozwiazania jest to, ze mezzmo transkoduje wszelkie nierozpoznawalne przez TV formaty na taki, ktory dany tv odtwarza i potrzebuje do tego miejsce na dysku, wiec HDD bardzo szybko sie zapycha bo mam pliki .mkv, plus do tego przetranskodowane odpowiedniki.

Czekam az Raspberry Pi bedzie dostepne i pewnie cos wymysle innego
    Ostatnio edytowane przez GeparD ; 04-06-2012 o 18:53
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

A jakie są wymagania sprzętowe? Nie wiem nawet jaka mam kartę sieciową (w laptopie) ale pytałem o to kiedyś kumpla i twierdził, że nydyrydy- zarówno laptop jak i router nie przetrawią takiej ilości danych.

Domyślnie

tutaj masz wymagania sprzetowe Mezzmo: http://www.conceiva.com/products/mez...p#Requirements
    u mnie to lata na i5 + 8GB ram, robie co chce na kompie a rodzina moze ogladac film, nie widze roznicy w pracy

wczesniej mialem stary serwer IBM'a (stary xeon 32bitowy plus 2 GB RAM na DDR "jedynkach", ktory robil za tymczasowy desktop i tez dawalo rade, ale nic innego na kompie nie moglem robic

Domyślnie

Nie nie, ja pytam tylko i wyłącznie o wymagania sieciowe. Jak oglądam film to nie siedzę przy kompie.

U mnie siedzi Dell Wireless 1390 WLAN Mini-card, router to Sky'owy Sagem (F@ST2504n). Nie znam się na tym kompletnie...

Domyślnie

aha, no to calkiem z innej beczki

aktualnie TV mam podlaczony kablem do routera (Linksys WAG54GS) a do komputera mam podlaczona karte sieciowa na usb Netgear WNA1100 i ustalone polaczenie do routera po WIFI w trybie G. Komputer stoi w innym pokoju niz telewizor. Rodzina oglada 1080p a ja w tym czasie normalnie korzystam z internetu.

Domyślnie

Widzisz, ja miałem podłączony kabel LAN do TV (LG PZ550) i telewizor łaskawie informował mnie, że internet jest. Ale nic więcej nie dało się zrobić. Dlatego pytam o pierdzielnik, który będzie sobie leżał koło TV, będzie podłączony po DLNA do kompa(ów) i będzie w stanie przesłać/odebrać film w fullHD.

Domyślnie

sciagnij sobie wersje trial mezzmo, trial jest bez zadnych obcietych mozliwosci, jedynie jest ograniczony czasowo (chyba 15 dni, pozniej mozna przedluzyc na kolejne 15) i przekonasz sie czy zda to u ciebie egzamin

U mnie dziala wysmienicie i wreszcie przestalem przejmowac sie w jakim formacie mam film na dysku a jaki odtwarza mi TV.
    Dodam jeszcze iz jak masz w domy wiecej niz jeden tv to Mezzmo rozpoznaje marke i model i wlasciwie transkoduje plik, albo nawet nie transkoduje, jesli dany tv odtwarza plik zrodlowy.

Strona 50 z 272 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów