Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    pogratulować, chciałbym zobaczyć efekty
    napisałem ze przywiozłem. Zrobiłem pewnie cos około 1200-1300 - ale ja zawsze na biezaco śmieci usuwam sobie.

Domyślnie

Mnie interesuje workflow z NX2 jeśli ktoś posiada i korzysta.
    Poza tym coraz częściej w jpg pstrykam.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    ja ostatnio przywiozłem z całości (ptzygotowania, błogosławieństwo, kościół, impreza) dokładnie 928 zdjęć. I tak kurna stwierdzam ze za dużo
    Możemy sobie podać dłoń,z każdego wesela mam coś koło takiej ilości....dokładnie tak samo myślę,to nadal za dużo.
    Ostatnio edytowane przez --Richie-- ; 13-09-2012 o 09:31

Domyślnie

napisałem ze przywiozłem. Zrobiłem pewnie cos około 1200-1300 - ale ja zawsze na biezaco śmieci usuwam sobie.
    mnie raczej na repo brak czasu na usuwanie...

Domyślnie

Również polecam strategię usuwania zdjęć, które od razu widać, że pójdą do odrzutu na bieżąco
    Później przy przeglądaniu podbudowujemy sobie morale z racji tego, że nie ma skrajnie beznadziejnych klatek - o ile selekcja na bieżąco działa dobrze.

Domyślnie

no ja taki profi nie jestem i czasem robie sobie przerwy by napic się kawy lub coś zjeść - i wtedy sobie usuwam foty. Do kibla tez aparatu nie zabieram - stąd ten czas pewnie
    Sorry - ale takie kreowanie się na takiego fifarafa co to wszystko wie najlepiej mnie śmieszy. Ja czasem odklejam sobie aparat od łapy i nie przywoże 10 000 zdjęć. No ale każdy orze jak moze - jak to mawiają

Domyślnie

Na 10 -cio godzinnym repo wykonuję do 1800 zdjęć.
    Na bierząco staram się na wyświetlaczu kontrolować ostrość, prześwietlenie, pozy - spady usuwam.
    Importuję do LR z podglądem 1:1 z kopią na drugim dysku. Z drugiego dysku robię kopię na dysk zewnętrzny i go odłączam od kompa. Dzielę zdjęciami poszczególne etapy tego dnia ( wesele na 3 części) oznaczając poszczególne zdjęcia kolorami i tworzę grupy. Przeglądam całość odrzucając spady. Zostaje jakieś 600-800 zdjęć. W trakcie obróbki w LR odrzucam kadry podobne i bez potencjału. Wiele wędruje na szlif do PSa. Finalnie pozostaje do 350 zdjęć. Wydaję 250. W międzyczasie po obróbce każdej grupy na bierząco tworzę fotoksiążkę. I tak się schodzi kilkanaście dni.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mlmar Zobacz posta

1. Przynoszę ze ślubu 2000-3500 rawów,
    Taki wynik powinno się zgłosić do księgi rekordów guinnessa.

Ja na ostatnim zleceniu postanowiłem że nie "odkleje" aparatu od oka aby uchwycić wszystkie fajne momenty na weselu. A na koniec dnia jak odkleiłem to nie mogłem powieki zamknąć w nocy jak spałem. Ale przynajmniej uchwyciłem wszystko co najlepsze. Drugi raz tak nie zrobię
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 18-01-2013 o 18:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Ja na ostatnim zleceniu postanowiłem że nie "odkleje" aparatu od oka aby uchwycić wszystkie fajne momenty na weselu. A na koniec dnia jak odkleiłem to nie mogłem powieki zamknąć w nocy jak spałem. Ale przynajmniej uchwyciłem wszystko co najlepsze. Drugi raz tak nie zrobię
    A spróbuj tak wykonać 2-3 śluby pod rząd - drugiego dnia gwarantowany po kilku h autopilot i tryb zombie
    Wg. mnie nie ma co się zajeżdżać, jeśli wiemy jak będzie przebiegał ślub wyłapiemy ważne/kluczowe momenty + 25min wesela/45min przerwy .. 25min wesela/45min przerwy 1000 klatek to absolutny max moim zdaniem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    A spróbuj tak wykonać 2-3 śluby pod rząd - drugiego dnia gwarantowany po kilku h autopilot i tryb zombie
    Wg. mnie nie ma co się zajeżdżać, jeśli wiemy jak będzie przebiegał ślub wyłapiemy ważne/kluczowe momenty + 25min wesela/45min przerwy .. 25min wesela/45min przerwy 1000 klatek to absolutny max moim zdaniem
    no ja taki profi nie jestem i czasem robie sobie przerwy by napic się kawy lub coś zjeść - i wtedy sobie usuwam foty. Do kibla tez aparatu nie zabieram - stąd ten czas pewnie
    Sorry - ale takie kreowanie się na takiego fifarafa co to wszystko wie najlepiej mnie śmieszy. Ja czasem odklejam sobie aparat od łapy i nie przywoże 10 000 zdjęć. No ale każdy orze jak moze - jak to mawiają
    W pełni się zgadzam z powyższymi. Ja leń jestem i wypoczywam na imprezie, lubię sobie zjeść, pogadać z kapelą, kamerzystą, gośćmi wesela, zwłaszcza z dziewczynami
    Sukcesywnie coraz mniej przynoszę fotek z imprezy. Z tańców i tak zdjęcia zajmują mi małą część wydrukowanego materiału więc się nie spinam.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów