Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Domyślnie

Niech Apple (dział prawny) trzepie kogo sie da. Jakoś ciężko mi zrozumieć czemu wszyscy nagle tylko kopiują rozwiązania wymyślone przez Apple a nikomu sie nie chce wymyślić nic nowego. Tandetne próby upodobnienia sie do designu Apple czasami sprawiają mnie o mdłości. Każda firma ma kase na R&D a wydaje mi się, że projektanci chyba nic tam nie robią...
    A oto żenujący przykład próby zrobienia konkurencji dla iMac z połączenia Air z monitorem i odbitki klawiatury z gładzikiem (masakra )

Domyślnie

jasne... a.pl zapewne chciał skorzystać z popularności Apple.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Znajdz mi potwierdzona plotke o tym modelu HP, osobiscie nie trawie HP, wrecz mam do nich awersje, choc w pracy tylko na nich pracuje, to jakos nei wierze, ze zrobili takie cos, bo wyglada mi to na taki komputer jak wizje iPhonea 5 z tamtego roku z laserowa klawiatura

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    jasne... a.pl zapewne chciał skorzystać z popularności Apple.
    Ciekawe czy maja w ofercie "Tur"a albo "Byk"a

Domyślnie

A gdzież polski supermarket internetowy cośkolwiek skopiował? Jakaś nadgorliwa papuga odkryła, że adres a.pl mógłby komuś w pijanym widzie skojarzyć się z koncernem z Cupertino. Kompletnie nie ta branża, nie ta stylistyka, wreszcie i (przede wszystkim!) nie ta fonetyka, pozew jest tak piramidalnie z d... wyjęty i oderwany, jakby złożył go jakiś niedorozwój.

Nie mam nic przeciwko gnębieniu szajsungów i inszych hapeków, ale co to do cholery ma wspólnego z tym przypadkiem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Znajdz mi potwierdzona plotke o tym modelu HP, osobiscie nie trawie HP, wrecz mam do nich awersje, choc w pracy tylko na nich pracuje, to jakos nei wierze, ze zrobili takie cos, bo wyglada mi to na taki komputer jak wizje iPhonea 5 z tamtego roku z laserowa klawiatura
    prosze tu jest "żywy model"
    http://www.ubergizmo.com/2012/09/hp-spectre-one/ wiecej zdjęć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Nie mam nic przeciwko gnębieniu szajsungów i inszych hapeków, ale co to do cholery ma wspólnego z tym przypadkiem?
    Temat uciekł w strone patentów. Jakby nie było oprócz nazwy apple sprzęt i design jest patentowany. Z moje strony już wracam do tematu wątku.

Domyślnie

Łomatko, znowu będziecie się teraz nad Applem znęcać. Ewidentnie jakaś papuga chciała wyrobić normę i tak leci po nazwach, wysyłając wszystkim pozwy po kolei, kto spełnia jakieś minimalne kryteria, bez jakiegokolwiek przyglądania się czemukolwiek. Nie zdziwiłbym się, gdyby to jakiś automat wyszukiwał... Jak dla mnie to taki pozew powinien być zlany ciepłym moczem i tyle... I koniec tematu. Absolutny brak podstaw do jakichkolwiek roszczeń ze strony Apple'a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Temat uciekł w strone patentów. Jakby nie było oprócz nazwy apple sprzęt i design jest patentowany.
    Właśnie, nich jeszcze opatentują kolory, odcienie, materiały. Na prawie patentowym żerują tylko duże koncerny, które ładują część kasy w politykę żeby nikt w tym prawie nie grzebał.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

jakoś nie odnalazłem informacji: czy wpłynął wniosek od prawników Appla czy to jest tylko w artykule? Bo może się nagle okazać, że ta informacja wypłynęła (tak scichapęk i cichaczem) z działu marketingu delikatesów. Reklama w całej prasie aż miło.
    Bo ja naprzykład do dzisiaj o nich nawet nie słyszałem.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-09-2012 o 23:13 Powód: orto.

Domyślnie

Hilti próbowało kiedyś opatentować czerwony kolor obudów swoich narzędzi, ale zostali wysłani na drzewo... tyle, że to było parę lat temu.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów