Close

Strona 93 z 121 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Upgrade do wersji 2.0 będzie bezpłatny.
    I jak tu nie lubić Pebala

A czy możesz jeszcze zdradzić co jeszcze nowego znajdzie się w wersji 2.0?
    Nikon D60 + N18-55 + N50/2 AI + N70-300 VR
    Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanti Zobacz posta
    A czy możesz jeszcze zdradzić co jeszcze nowego znajdzie się w wersji 2.0?
    Tak z grubsza:

1. Wbudowana przeglądarka folderów.
    2. Graficzna przeglądarka presetów.
    3. Możliwość ręcznego wyrównania obrazów.
    4. Możliwość ręcznego usuwania duchów
    5. Szybsze przetwarzanie obrazów.
    6. Narzędzia do postobróbki (obracanie, kadrowanie, ostrzenie, itp.)

Domyślnie

Pewnie przy wielu zdjęciach zastąpi mi PS
    Nikon D90 i D80 | 50mm 1,8D AF | N 18-105 VR | S 18-200 | T 70-300 Macro | SB600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków/Wieliczka/okolice

Domyślnie

Dla forumowiczów 85zł.
    a jak go można zakupić w tej cenie?

Pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

Tak z grubsza:

1. Wbudowana przeglądarka folderów.
    2. Graficzna przeglądarka presetów.
    3. Możliwość ręcznego wyrównania obrazów.
    4. Możliwość ręcznego usuwania duchów

A usuwanie/dodawanie winiety będzie? Tego mi chyba najbardziej brakuje kiedy robię coś obiektywem, którego profil jest zawarty w camera raw gdzie mogę jednym kliknięciem go skorygować, a po przetworzeniu takiego rawa w sns muszę trochę kombinować ze skorygowaniem wad obiektywu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    A usuwanie/dodawanie winiety będzie? Tego mi chyba najbardziej brakuje kiedy robię coś obiektywem, którego profil jest zawarty w camera raw gdzie mogę jednym kliknięciem go skorygować, a po przetworzeniu takiego rawa w sns muszę trochę kombinować ze skorygowaniem wad obiektywu.
    Przecież już jest?

Pebalu czekamy niecierpliwie, bardzo cieszą mnie nowe wieści. Próbowałeś ruszyć temat OpenCL? Nie narzekam, bo przy moim procesorze HDR tworzy się 30 sekund, ale czemu miałby się nie robić w 3

Aaa jeszcze jedno pytanie, Pebalu, czy jesteś w stanie zaimplementować maski oparte o gradient? W wielu przypadkach pomogłoby to znacznie bardziej niż mazanie pędzelkiem
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 05-09-2012 o 11:30
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Próbowałeś ruszyć temat OpenCL?
    Zastanawiałem się ostatnio nad wsparciem GPU i szukałem możliwych rozwiązań. Testowałem trochę kodu i doszedłem do wniosku, że chyba skorzystam z rozwiązania Microsoftu w postaci C++ AMP. Jest to nowa technologia, która wykorzystuje biblioteki DirectX do obliczeń. Zaletę ma taką, że łatwo się z niej korzysta i nie wymaga instalacji dodatkowych sterowników w systemie.

Aaa jeszcze jedno pytanie, Pebalu, czy jesteś w stanie zaimplementować maski oparte o gradient? W wielu przypadkach pomogłoby to znacznie bardziej niż mazanie pędzelkiem
    Prawdę powiedziawszy ja częściej korzystam z narzędzia wypełnienia aniżeli pędzla, bo nie trzeba mazać
    Jaki typ gradientu masz na myśli?

Domyślnie

Zastanawiałem się ostatnio nad wsparciem GPU i szukałem możliwych rozwiązań. Testowałem trochę kodu i doszedłem do wniosku, że chyba skorzystam z rozwiązania Microsoftu w postaci C++ AMP. Jest to nowa technologia, która wykorzystuje biblioteki DirectX do obliczeń. Zaletę ma taką, że łatwo się z niej korzysta i nie wymaga instalacji dodatkowych sterowników w systemie.
    Nie moja sprawa w sumie, ale jestem ciekaw, może odpowiesz Czy wystarczy dodać do kodu odpowiednie znaczniki przed funkcjami, żeby system wiedział, że ma je liczyć na GPU?

Prawdę powiedziawszy ja częściej korzystam z narzędzia wypełnienia aniżeli pędzla, bo nie trzeba mazać
    Jaki typ gradientu masz na myśli?
    Taki jak w ACR czy Capture NX. Czyli trzy punkty / linie - początek gradientu, koniec gradientu i jego rozłożenie wewnątrz. Wydaje mi się, że to dosyć proste w implementacji
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Czy wystarczy dodać do kodu odpowiednie znaczniki przed funkcjami, żeby system wiedział, że ma je liczyć na GPU?
    Aż tak prosto nie ma, ale jest prościej aniżeli w OpenCL. Tutaj możesz poczytać o C++ AMP i zobaczyć przykłady użycia.

Taki jak w ACR czy Capture NX. Czyli trzy punkty / linie - początek gradientu, koniec gradientu i jego rozłożenie wewnątrz. Wydaje mi się, że to dosyć proste w implementacji
    Ok, dodam gradienty w wersji 2.0.

Domyślnie

Genialnieeeeee!!!
    A stempelek będzie...?
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Strona 93 z 121 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów