Naprawdę świetny program!
Ile kosztuje wersja HOME w PLNach?
Szukaj
Naprawdę świetny program!
Ile kosztuje wersja HOME w PLNach?
Ostatnio edytowane przez kylo32 ; 14-08-2012 o 15:26
a skąd ściągnąć ten program , mam na myśli wersje bezpłatną jak mi się spodoba to płatną
Aparat nie kłamie .......... to robi później fotograf na komputerze
Dla forumowiczów 85zł.
Ze strony projektu.
naprawdę świetny program mogę tylko polecić , tym samym photomatix powędrował do kosza ,
Pebal,
Czy możesz napisać kilka słów o nowej funkcji - redukcji szumów w RAW-ach? Jak działa? Jaka strata ostrości? Jak polecasz używać? Zawsze? Tylko na wyższym ISO? Przy długich ekspozycjach? W jakim stopniu (skala jest od 0 - 10)? Oczywiście każdy musi sobie wypraktykować, co mu najlepiej pasuje, ale ciekaw jestem opinii Twojej - twórcy programu.
I jeszcze jedno pytanie. Czy możliwa byłaby opcja zapisu w PNG?
Krzysztof W.
D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
nick-on.photler.com
SNS-HDR wykorzystuje funkcję redukcji szumów wbudowaną w dcraw. Poniżej zamieszam zestawienie poziomów redukcji ustawianych w SNS i odpowiadającym im wartościom parametru dla dcraw:
1 => -n 50
2 => -n 100
3 => -n 160
4 => -n 230
5 => -n 310
6 => -n 400
7 => -n 500
8 => -n 610
9 => -n 730
Nie chcę się rozpisywać w szczegółach jak działa funkcja redukcji szumu w dcraw, ale z grubsza stwierdzam, że jej skuteczność jest bardzo przeciętna. Opracowałem własny algorytm redukcji szumów i udostępnię go w następnej wersji programu.
Możliwe jest dodanie opcji zapisu obrazów w formacie PNG. Możesz mi jednak uzasadnić potrzebę użycia tego formatu?
Na niektórych portalach fotograficznych jpg-i strasznie zżera kompresja, a pliki PNG wyglądają dużo lepiej.
Krzysztof W.
D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
nick-on.photler.com
polecam SNS-Resizer , do pobrania TU , ostrość super i zaznacz opcję kopiowania danych exif wtedy kolory pozostaja bez zmian
Ostatnio edytowane przez kendo73 ; 25-08-2012 o 01:25
Pebalu jak postęp w redukcji szumów? Czeka mnie cały folder HDRów z Chin i część już obrobiłem, ale sporo z nich mam w ciężkich warunkach oświetleniowych![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Nowy algorytm redukcji szumów jest gotowy ale na razie zaimplementowałem go jedynie w wersji testowej. Planowałem zaimplementować ten algorytm w obecnej wersji programu, ale jego optymalizacja wymusza przebudowę części istniejącego kodu SNS-HDR (algorytm ten nie będzie zaimplementowany w module dcraw). Ponieważ od pewnego czasu pracuję nad drugą wersją SNS-HDR, postanowiłem nie tracić czasu na modyfikację starego kodu i skupić się na nowym. SNS-HDR w wersji 2.0 będzie dostępny w przeciągu dwóch miesięcy. Upgrade do wersji 2.0 będzie bezpłatny.
Skontaktuj się z nami