Close

Strona 92 z 121 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Naprawdę świetny program!
    Ile kosztuje wersja HOME w PLNach?
    Ostatnio edytowane przez kylo32 ; 14-08-2012 o 15:26

Domyślnie

a skąd ściągnąć ten program , mam na myśli wersje bezpłatną jak mi się spodoba to płatną
    Aparat nie kłamie .......... to robi później fotograf na komputerze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kylo32 Zobacz posta
    Naprawdę świetny program!
    Ile kosztuje wersja HOME w PLNach?
    Dla forumowiczów 85zł.

Cytat Zamieszczone przez kendo73 Zobacz posta
    a skąd ściągnąć ten program , mam na myśli wersje bezpłatną jak mi się spodoba to płatną
    Ze strony projektu.

Domyślnie

naprawdę świetny program mogę tylko polecić , tym samym photomatix powędrował do kosza ,

Domyślnie

Pebal,
    Czy możesz napisać kilka słów o nowej funkcji - redukcji szumów w RAW-ach? Jak działa? Jaka strata ostrości? Jak polecasz używać? Zawsze? Tylko na wyższym ISO? Przy długich ekspozycjach? W jakim stopniu (skala jest od 0 - 10)? Oczywiście każdy musi sobie wypraktykować, co mu najlepiej pasuje, ale ciekaw jestem opinii Twojej - twórcy programu.
    I jeszcze jedno pytanie. Czy możliwa byłaby opcja zapisu w PNG?
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Pebal,
    Czy możesz napisać kilka słów o nowej funkcji - redukcji szumów w RAW-ach? Jak działa? Jaka strata ostrości? Jak polecasz używać? Zawsze? Tylko na wyższym ISO? Przy długich ekspozycjach? W jakim stopniu (skala jest od 0 - 10)? Oczywiście każdy musi sobie wypraktykować, co mu najlepiej pasuje, ale ciekaw jestem opinii Twojej - twórcy programu.
    SNS-HDR wykorzystuje funkcję redukcji szumów wbudowaną w dcraw. Poniżej zamieszam zestawienie poziomów redukcji ustawianych w SNS i odpowiadającym im wartościom parametru dla dcraw:

1 => -n 50
    2 => -n 100
    3 => -n 160
    4 => -n 230
    5 => -n 310
    6 => -n 400
    7 => -n 500
    8 => -n 610
    9 => -n 730

Nie chcę się rozpisywać w szczegółach jak działa funkcja redukcji szumu w dcraw, ale z grubsza stwierdzam, że jej skuteczność jest bardzo przeciętna. Opracowałem własny algorytm redukcji szumów i udostępnię go w następnej wersji programu.

I jeszcze jedno pytanie. Czy możliwa byłaby opcja zapisu w PNG?
    Możliwe jest dodanie opcji zapisu obrazów w formacie PNG. Możesz mi jednak uzasadnić potrzebę użycia tego formatu?

Domyślnie

Na niektórych portalach fotograficznych jpg-i strasznie zżera kompresja, a pliki PNG wyglądają dużo lepiej.
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Na niektórych portalach fotograficznych jpg-i strasznie zżera kompresja, a pliki PNG wyglądają dużo lepiej.
    polecam SNS-Resizer , do pobrania TU , ostrość super i zaznacz opcję kopiowania danych exif wtedy kolory pozostaja bez zmian
    Ostatnio edytowane przez kendo73 ; 25-08-2012 o 01:25

Domyślnie

Pebalu jak postęp w redukcji szumów? Czeka mnie cały folder HDRów z Chin i część już obrobiłem, ale sporo z nich mam w ciężkich warunkach oświetleniowych
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Pebalu jak postęp w redukcji szumów? Czeka mnie cały folder HDRów z Chin i część już obrobiłem, ale sporo z nich mam w ciężkich warunkach oświetleniowych
    Nowy algorytm redukcji szumów jest gotowy ale na razie zaimplementowałem go jedynie w wersji testowej. Planowałem zaimplementować ten algorytm w obecnej wersji programu, ale jego optymalizacja wymusza przebudowę części istniejącego kodu SNS-HDR (algorytm ten nie będzie zaimplementowany w module dcraw). Ponieważ od pewnego czasu pracuję nad drugą wersją SNS-HDR, postanowiłem nie tracić czasu na modyfikację starego kodu i skupić się na nowym. SNS-HDR w wersji 2.0 będzie dostępny w przeciągu dwóch miesięcy. Upgrade do wersji 2.0 będzie bezpłatny.

Strona 92 z 121 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów