Szukaj
D700, S24-105/4 ART.
"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"
Więc ... będę szczery, mając do wyboru D90 i D5100 wybrałbym.... D80 i dobre szkło albo starszą puszkę i szkło + lampę.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Ja szczerze wybrałbym ponownie D90, jak widać wiernie ze mną od długiego czasu. Dlaczego? CMOS i ISO1600 w pełni akceptowalne, ergonomia wyśmienita (wzorowana na d80, czyli klasyku gatunku), drugie pokrętło, naprawdę niezastąpione, pełna obsługa przyciskami na "wierzchu" (w menu bywam sporadycznie) i na koniec drugi LCD, ktoś powie po co mi to?, może i tak ale jakoś ciągle w niego patrze i przycisk info leży odłogiem.
Ostatnio edytowane przez arwic ; 23-08-2012 o 19:42
D700, S24-105/4 ART.
"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"
A gdzie różnica w fotografii owadów, skoro masz tę samą odległość ostrzenia, hę?
D90 nie używałem, ale używam D5000, które ma tę samą matrycę.
Dla kogo akceptowalne, dla tego akceptowalne. Moim zdaniem już od 800 jest kaszana.ISO1600 w pełni akceptowalne
Matryca w d5100 jest nowsza i ciut lepsza ale d90 plus jasny obiektyw i roznice w zdjeciach 2 puszek niewidoczne. Ogaladalam amatorskie jpg prosto z obu body i jak dla mnie mega roznic nie bylo.
Gorny wyswietlacz jest byl i bedzie plusem dla kazdego aparatu. Kto tego nie zaznal nie zrozumie.
Wszyscy tak sie podniecaja wysoki iso ale czy kazdy foci po ciemkuNie kazdy szumow z lupa szuka :P
kolega niech pojdzie do sklepu, wezmie d90 i d5100 w lapki i albo poczuje to cos do apartu albo nie![]()
Skontaktuj się z nami