Close

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 139

Wątek: D5100 vs D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    W D80 jest Err więc też jakiś feler.
    tego juz nie pamiętam a mnie nie dotknęło
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    no wiesz w d90 był err i cha
    Jeszcze dzisiaj poważnie porozmawiam z moją puszką, jak można tak właściciela okłamywać i ukrywać wadę od przerosło 2 lat
    Tak poważnie to Err nigdy nie wystąpił, a szklarnia była na prawdę przeróżna podpinana.
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arwic Zobacz posta
    Jeszcze dzisiaj poważnie porozmawiam z moją puszką, jak można tak właściciela okłamywać i ukrywać wadę od przerosło 2 lat
    Tak poważnie to Err nigdy nie wystąpił, a szklarnia była na prawdę przeróżna podpinana.
    u mnie też nie wystąpił ale pamiętam ,że Ludzie mieli problemy opisywali je tutaj nagminne problemy były z 18-105 jak pamiętam

Domyślnie

Więc ... będę szczery, mając do wyboru D90 i D5100 wybrałbym.... D80 i dobre szkło albo starszą puszkę i szkło + lampę.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Więc ... będę szczery, mając do wyboru D90 i D5100 wybrałbym.... D80 i dobre szkło albo starszą puszkę i szkło + lampę.
    obawiam się ,że to nie przejdzie

Domyślnie

Ja szczerze wybrałbym ponownie D90, jak widać wiernie ze mną od długiego czasu. Dlaczego? CMOS i ISO1600 w pełni akceptowalne, ergonomia wyśmienita (wzorowana na d80, czyli klasyku gatunku), drugie pokrętło, naprawdę niezastąpione, pełna obsługa przyciskami na "wierzchu" (w menu bywam sporadycznie) i na koniec drugi LCD, ktoś powie po co mi to?, może i tak ale jakoś ciągle w niego patrze i przycisk info leży odłogiem.
    Ostatnio edytowane przez arwic ; 23-08-2012 o 19:42
    D700, S24-105/4 ART.

Domyślnie

drugie pokrętło, naprawdę niezastąpione, pełna obsługa przyciskami na "wierzchu" (w menu bywam sporadycznie) i na koniec drugi LCD, ktoś powie po co mi to?, może i tak ale jakoś ciągle w niego patrze i przycisk info leży odłogiem.

mam to samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    Możesz nie obrażać skoro ja Cie nie obrażam ?????, ja tylko napisałem na spokojnie swoje spostrzeżenia a czy autor weźmie je pod uwage to jego sprawa a co do t90 to po prostu chodziło chyba o owady a ogniskowa ma zasadnicze znaczenie wybierz się a sam zob o co chodzi z przysłoną wiem wiem guziczki i te sprawy jakoś mnie to nie kręci ....
    A gdzie różnica w fotografii owadów, skoro masz tę samą odległość ostrzenia, hę?

Czy Ty kiedykolwiek popełniłeś choćby jedną klatkę d90? Odnoszę wrażenie, że piszesz o rzeczach z którymi nic Cie nie łączyło i nie łączy.
    D90 nie używałem, ale używam D5000, które ma tę samą matrycę.

ISO1600 w pełni akceptowalne
    Dla kogo akceptowalne, dla tego akceptowalne. Moim zdaniem już od 800 jest kaszana.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Dla kogo akceptowalne, dla tego akceptowalne. Moim zdaniem już od 800 jest kaszana.
    No cóż, ilu użytkowników, tyle wymagań, w takim razie polecam D4.
    D700, S24-105/4 ART.

Oszczędny w słowach Awatar Star Dust
    Miasto
    Warrington, UK

Domyślnie

Matryca w d5100 jest nowsza i ciut lepsza ale d90 plus jasny obiektyw i roznice w zdjeciach 2 puszek niewidoczne. Ogaladalam amatorskie jpg prosto z obu body i jak dla mnie mega roznic nie bylo.

Gorny wyswietlacz jest byl i bedzie plusem dla kazdego aparatu. Kto tego nie zaznal nie zrozumie.

Wszyscy tak sie podniecaja wysoki iso ale czy kazdy foci po ciemku Nie kazdy szumow z lupa szuka :P

kolega niech pojdzie do sklepu, wezmie d90 i d5100 w lapki i albo poczuje to cos do apartu albo nie

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów