Close

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 139

Wątek: D5100 vs D90

Domyślnie

pawszm, D90 kontynuuje dobre tradycje 1 mocnej puchy D70 która początki brała od studyjnego D100.
    bym napisał D70/s w swojej epoce i obecnie D90 kultywuje "dobry" trend rozwoju sprzętu, seria Dxxxx do nich nie należy...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Powiało Historią, ale wszystko się zgadza.
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

teraźniejszość jest następstwem historii tak było i będzie zawsze, z Nikonem
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Dodajmy, prawdziwego fotografa i wielbiciela komiksów
    Bo dobry komiks zawsze jest w cenie... nie mylić z aparatem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "Nowe jest lepsze. I nie piszcie prosze uwag dotyczacych ergonomi."

Bo, ponieważ, dlatego, że...?
    dlatego ze wystarczy zobaczyc nawet tu na forum, co ludzie robia starymi, zupelnie nie-emergomicznymi puszkami.
    Nie twierdze ze zdjecie robi fotograf, bo zrobic zdjecia bez aparatu sie nie da...
    ... ale ... jesli brakuje nam wyobrazni, to mz wine skladamy na sprzet. A to nie prawda. Problemem nie jest ergonomia, ale pomysl i wykonanie. Do tego potrzebujemy srodkow np takich jak matryca. Takich jak szklo. Ale nadal nic po tym, jesli brakuje inwencji.

Wiem o czym mowie, sam mam tak samo.
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 23-08-2012 o 17:46
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

A to może ja coś napisze .....

Zasadniczą kwestią jest do czego ten aparat ma być używany ........ , ja osobiście nigdy nie bralbym puszki dxxxx dlaczego???? , ano dlatego ,że ergonomia wbrew pozorom przy moich zdjęciach ma znaczenie, podpięcie szkieł 70-200 już na dxx jest średnio wygodne a co dopiero na dxxxx więc ergonomia ma znaczenie , przyciski no cóż dla mnie to podstawowa kwestia wygody nieraz jakiś obiekt bądz sytuacja dzieje się tak szybko ,że nie ma czasu na grzebanie w menu itd a tu mamy 2 pokrętła nie odrywając oka od wizjera wszystko szybko koryguje ustawiam skupiam się tylko na kadrowaniu ( i co nam tu z matrycy skoro np ptak itd ucieknie d5100 bo grzebaliśmy w menu zamiast robić zdjęcia ) , dla mnie niezastapiony jest górny wyświetlacz znacznie szybciej się dzięki niemu ustawia wszystko , fotografując np jakaś zwierzynę na będziesz do niej krzyczał czekaj bo mam czas ustawiony muszę zagląnąć do menu aby przestawic przesłone ird itd , CLS no cóż świetna sprawa , śrubokręt mimo nowych szkieł mi się przydaję , b fajny grip przez co podpinanie tele sprawia wieksza wygodę a matryca........... no cóż ja należę do ludzi którzy za "króliczkiem" nie gonią wiem ,że nastepna puszka jak ta mi padnie będzie d300 pewnie będzie juz d400,500 a ja znajdę gdzieś z małym przebiegiem d300,s jakoś nowinki mnie nie kręcą tym bardziej ,że nikon co wyda coś nowego okazuję się na tyle awaryjne ,że odechciewa się kupowania i wydawania ciężko zarobionych pieniędzy , z czasem pewnie i ty jako amator osiądziesz i powiesz wystarczy to co jest zmienie jak to padnie ..............., ale to tylko moje zdanie możesz go brać pod uwagę a możesz olać

PS oglądnij w mojej stopce prezentację zdjęć te zdjęcia są zrobione prehistorycznym d80 a nadal zdjęcia robi i kiedyś pewnie go jeszcze kupię
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Bo D80 to świetny aparat z taką samą ergonomią jak D90 i jak ktoś nie potrzebuje wysokiego ISO, to wystarczy mu D80.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Bo D80 to świetny aparat z taką samą ergonomią jak D90 i jak ktoś nie potrzebuje wysokiego ISO, to wystarczy mu D80.
    Jak sam doskonale wiesz, D80 przestał robić zdjęcia w dniu premiery D90, a i ten już ma dni policzone
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    zapewniam cię ,że i z d90 jest tak samo po prostu ja się zastanawiam ilu amatorów faktycznie wykorzystuję tą lepszość matryc ja osobiście bym nie zmienił no jak będzie RIP to wtedy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arwic Zobacz posta
    Jak sam doskonale wiesz, D80 przestał robić zdjęcia w dniu premiery D90, a i ten już ma dni policzone
    ano ale mimo wszystko da się

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów