Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie

jest takie cos jak radyjko... I nie trzeba juz zmieniac puszki...
    Nowa matryca w bonusie, do tego 85mm i mamy komplet portretowy. A jakis zoom na wycieczki sie nada. Z dostepnym pieknym wysokim iso...

Czyli nie ma co zmieniac.
    Bo wiecej sie straci niz zyska...
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 08-08-2012 o 18:19
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Za kolegą remiksson'em:
    Niestety wyzwalacz radiowy nie pozwoli na synchronizacje ponizej czasu 1/250s. A to dlatego ze aby synchro bylo mozliwe lampa musi mieć informację dotyczące paramterów jakie ustawione są w aparacie (ogniskowa, przysłona, czas itp.) W wyzwalaniu radiowym przekazana jest tylko informacja mówiąca lampie "teraz błyśnij". Ale lampa "nie wie" jak długi powinien być błysk aby zmieścić się w przebiegu migawki, więc krótszy czas spowoduje rozsynchronizowanie. Jesli w body nie ma sterownika pozostaje rozwiązanie w postaci 2 lamp Nikona, z czego conajmniej jedna musi mieć możliwośc bycia sterownikiem a wiec SB800/900/910.

Domyślnie

W związku z utyskiwaniem niektórych użytkowników na D7000, oraz łączenie się z nimi w bólach osób, które nie mają D7000 - nieśmiało zapytam.
    Czy ktoś robił jakieś badania, jaki występuje odsetek uszkodzonych puszek D7000 wśród wszystkich użytkujących to body?
    Czy ktoś wie, ile tych aparatów ogółem sprzedał Nikon i jak to się ma proporcjonalnie do np.D90?
    I ostatnie pytanie, pytam poważnie, co powinni zrobić zadowoleni użytkownicy tego aparatu, Ci zaglądający na to forum jak i pozostali, aby poprawić wizerunek tej puszki?

Domyślnie

Sabvel, myślę, że w tym wątku: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=199578 szybciej uzyskasz odpowiedzi na swoje pytania.

Domyślnie

Ark
    Tam jest duzo bicia piany, a samych zgloszen nie ma specjalnie duzo. Sledzilem przez kilka stron, a potem odpuscilem, bo wartosc tego mizerna.

Ja nie zmienialbym na d90. Do studia srednio sie nada. Nie ma iso 100 (natywnego). To juz jednak stary aparat (choc jary), a technologia poszla do przodu. AF niemrawy.
    Ostatecznie d300s. Celowalbym w d7000 jednak lub d700 nawet. Tylko te ceny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    ... To juz jednak stary aparat (choc jary), a technologia poszla do przodu. AF niemrawy.
    Ostatecznie d300s. Celowalbym w d7000 jednak lub d700 nawet. Tylko te ceny...
    Zgadza się, technologicznie D90 to już dziadek . Myślę jednak, że do studia D300s to przerost formy nad treścią . Matryca ta samo co w D90, a uszczelnienia, super szybki AF i 6/8kl/s. do studia średnio jest potrzebne

Pozdrawiam

PS. Nie wiem czy pamiętacie ila było narzekań na D90...na cos trzeba narzekać więc padło na D7000
    Ostatnio edytowane przez Ark ; 09-08-2012 o 08:57

Domyślnie

I bądź tu człowieku mądry... kubiłbym D7k, ale przeraża mnie wizja problemów technicznych i wysyłania sprzętu po serwisach, zwłaszcza, że serwis Nikona słynie ze swojej badziewności. A może Nikon produkuje już aparaty wolne od tych wad? Z drugiej strony może być ciężko przekonać sprzedawcę w sklepie żeby pozwolił wykonać 50 zdjęć testowych przed zakupem... i tak w kółko
    Wie ktoś jakie najwyższe numery seryjne miały wady?

Domyślnie

Dino1984, może dokonaj zakupu w sklepie internetowym. Słyszałem, że przez zwrotach sprawdzany jest stan licznika, ale mimo wszystko chyba najłatwiej byłoby odstąpić od umowy kupna/sprzedaży przy takim zakupie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dino1984 Zobacz posta
    Za kolegą remiksson'em:
    do studia ( wystarcza az za bardzo ) 1/125
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Ale w plener już nie.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów