Close

Strona 1 z 157 1231151101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1567

Exclamation Pomoc w sprawie D7000 dla Fatmana - akcja

Proszę uprzejmie wszystkich użytkowników o pomoc w słusznej sprawie

Apel Fatmana:

Jako, że najprawdopodobniej wystąpię niebawem w "Fotograficznym Programie Bez Nazwy" gdzie zostanie poruszony temat problemów z D7000, to mam do Was wielką prośbę.

Proszę o informację od ludzi, którzy maja problem z D7000 (AF i/lub chlapanie olejem) i co najmniej raz wysyłali sprzęt do serwisu, w formie:

imię, nazwisko, jaka usterka, numer seryjny (bez końcówki), numer serwisowy, kiedy aparat był w serwisie, czy został naprawiony (z dołączonym opisem z notki serwisowej).

Informacje od osób, które mają wymienione problemy, ale nie wysyłały aparatu do serwisu też się przydadzą, ale nie będą przeze mnie traktowane jako priorytet.

Proszę też o wszelkie linki opisujące sensowne przypadki problemów z AF i chlapaniem olejem z innych for, nie tylko krajowych ale też zagranicznych -ale tylko sensowne przypadki, nie takie, że ktoś ewidentnie nie wie jak używać aparatu.

Te wszystkie dane przydadzą mi się podczas rozmowy z przedstawicielem Nikona (przynajmniej mam nadzieję, że taki się pojawi) na temat usterki, którą nikon bagatelizuje i nie zgadza się z tym, że jest to najprawdopodobniej wada fabryczna.

Będę reprezentował wszystkich posiadaczy D7000, którzy mają problem z swoim aparatem i którym serwis nie pomógł -jest to nasza wspólna sprawa ( ), tak więc bardzo proszę o wsparcie.

Info proszę wysyłać na adres:
    [email protected]

Bardzo proszę o zgłoszenia w podany niżej sposób:

Imię nazwisko, jaka usterka, numer seryjny (nie musi być cały), data serwisowania, numer zlecenia, numer klienta, czy aparat został skutecznie naprawiony, opis z notki serwisowej (ostatniej).
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...76224&page=489
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 16-01-2012 o 12:32
    D7000 T17-50 2.8 VC, nikkor 16-85

Domyślnie

Kurczę, mój był dwa razy w serwisie (chlapanie, wymiana mechanizmu podnoszenia lustra), ale ja papiery powyrzucałem. Mogę tylko dać swoje namiary i nr seryjny, na coś to się przyda? Chyba, że jeszcze przeszukam maile.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

rsz, każde info będzie pomocne. Po numerze seryjnym w razie czego też dojdą w serwisie do informacji, czy aparat u nich był.

Na chwilę obecną mam 4 zgłoszenia (1 pełne, 1 z częścią istotnych danych, 1 z info o problemie i 1 z linkiem do innego forum gdzie piszą o problemie).
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 14-01-2012 o 13:06
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Przypominam zgłaszającym usterki o tym, aby nie zapominali wysłać bardzo ważnej informacji: czy aparat po wizycie (wizytach) w serwisie został ostatecznie naprawiony.

Domyślnie

Jeszcze raz bardzo Was proszę o trzymanie się wzorca informacji jakie do mnie wysyłacie (dla Was to nie będzie problem, bo i tak piszecie długie posty, a mi bardzo ułatwi pracę nad tworzeniem bazy danych). I koniecznie wysyłajcie zgłoszenia na email, nie na PW, bo skrzynkę PW mam praktycznie zawsze zapchaną i muszę co chwila kasować wiadomości (i nie będzie dowodu w postaci emaila).

Jeszcze raz wzór info:

Imię nazwisko, jaka usterka, numer seryjny (nie musi być cały), data serwisowania, numer zlecenia, numer klienta, czy aparat został skutecznie naprawiony, opis z notki serwisowej (ostatniej).

Domyślnie

Czołem!
    Fatman 3mam kciuki za powodzenie akcji, może wreszcie coś się ruszy w znanej wszystkim sprawie
    D700, N80-200/2.8D ED N, S50/1.4, T28-75, SB700

Domyślnie

Ja także posłałem wiadomość z danymi na adres do fatmana : [email protected]

Mój aparat nie był jeszcze w serwisie, a dla tych nowych którzy nie wiedzą co to plamy na matrycy to proszę fotka nieba.
    1/200, f22 i czyste niebo. Bez powiększania, jpg bez modyfikacji. Po powiększeniu NEF jest tego dużo więcej.
    I te jasne plamy to nie są chmury.

Ostatnio edytowane przez Cadebou ; 14-01-2012 o 16:28

Domyślnie

Też wysłałem do Fatmana , jak by ktoś nie wiedział też jak wygląda niesprawny AF to

ostrzone na wielką kontrastową reklamę wośp a ostrość ... w domu :P
    Ostatnio edytowane przez bury22 ; 14-01-2012 o 16:51

Domyślnie

Życzę powodzenia i fajnie jeśli zbiorą się jakieś statystyki bo sama przymierzam się do zakupu d7000 na wiosnę.
    Ostatnio edytowane przez effa ; 14-01-2012 o 19:14

Domyślnie

Dane poszly na email fatmana,

trzymam kciuki i jak cos to oferuje pomoc w miare mozliwosci.

Strona 1 z 157 1231151101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów