Close

Strona 91 z 338 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 3379
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wszystko zależy od kontrolera w Twoim sprzęcie, bo nie warto wyskakiwać przed szereg.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ocz agility 3 czy adata sp900?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Bardziej zdrowo olać sprawę. Działa to działa i tyle.
    Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta

sam zawsze to powtarzam innym
    olewam
    Czyli olać? Składam kompa w którym system i soft będzie postawiony na Vertexie 4 / 128 GB. Używać jak tradycyjnego twardziela czy to wymaga jakiejś szczególnej opieki?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Czyli olać? Składam kompa w którym system i soft będzie postawiony na Vertexie 4 / 128 GB. Używać jak tradycyjnego twardziela czy to wymaga jakiejś szczególnej opieki?
    możesz się pobawić tym linkiem:

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    obiecałem tutorialek, ale jak spisałem sobie wszystko co zrobiłem, to okazało się, że wszystko i trochu więcej jest tutaj
    http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/...race_dysku_ssd
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

vertex 4 128gb wydaj się być obcenie najlepszym wyborem. Sam "zaraz" go wstawię do notebooka.
    Wpisz w google optymalizacja windows pod SSD i wszystko będzie jasne. Prosta sprawa
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

... Używać jak tradycyjnego twardziela czy to wymaga jakiejś szczególnej opieki?
    Niestety wymaga opieki, a już szczególnej, gdy system nie obsługuje funkcji TRIM:
    http://www.komputerswiat.pl/poradnik...windows-7.aspx
    Wówczas obsługa jest cośkolwiek upierdliwa, ponieważ trzeba pamiętać, by okresowo trimować nośnik.

Poza tym warto:

- wyłączyć plik wymiany
    - indeksowanie
    - usługę "Windows Search"
    - buforowanie zapisu dla dysku (w ustawieniach sprzętowych)
    - wszelką defragmentację (bo w wypadku SSD nie ma kompletnie żadnego sensu).

PS.

A, i pamiętaj, że danych z SSD nie da się skutecznie skasować, więc jeśli planujesz przechowywać na nim coś prywatnego, to lepiej zawczasu o tym pomyśl (TrueCrypt).
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 17-07-2012 o 04:00
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dziękuje Panowie za rady. Komp ma 16 GB ramu, myślę, że dysk będzie rzadko używany przez system jako pomoc, poza tym dysk będzie pracował około 100 h / miesiąc, czyli chyba mało. Poza prostymi i oczywistymi wskazówkami zastosuję się do głównej która tutaj padła - olac.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

dokładnie.... Teoretycznie, nawet pod windows XP czy pod Vistą SSDki sobie powinny radzić jeśli mają Garbage Collection. A większość (albo wszystkie) nowych dysków ma tę funkcję zaimplementowaną.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ZoomTeam;
    A może masz coś nie tak z optymalizacją windows ? Może jakieś biblioteki .net framework uwalone? Na dobrze skonfigurowanym systemie, niezależnie od dysku explorer nie powinien wywalać się przy próbie wyświetlania JPGa, Tiff, czy wszystko jedno czego. Może warto zmienić założenia - zainstalować system w sposób zoptymalizowany do środowiska w którym będzie pracował ?
    Generalnie prawda jest taka, że każdy w naszym kraju uważa że potrafi złożyć kompa, zainstalować windows czy zdiagnozować usterkę. Tymczasem jeśli komuś się wydaje że wszystko w temacie jest takie proste i banalne tzn że nie ma zielonego pojęcia i powinien albo zacząć się uczyć, albo szukać pomocy specjalisty.
    z pewnością jest tak jak piszesz. Coś poszło nie tak przy instalacji windowsa. a w zasadzie podczas aktualizowania systemu jako że problem z miniaturkami tiff pojawił sie właśnie po którejś tam automatycznej aktualizacji win 7. Poki co nie mam siły i ochoty do podejścia nr 2 . komp chodzi. dysk SSD działa jak powinien. a że win 7 trochę zobczył coż, może jakaś kolejna aktualizacja pomoże a jak nie to win 8 nie za górami.
    Ostatnio edytowane przez ZoomTeam ; 17-07-2012 o 09:31

Domyślnie

to jak? ktoś podpowie?

Ocz agility 3 czy adata sp900?

Strona 91 z 338 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów