Close

Strona 90 z 338 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Za 359 (zamiast chyba 430), dostalem jakis kod rabatowy od jednego ze sklepow internetowych.
    Wczesniej planowalem vertexa 3 ale 60GB.
    Cena jest ok 15-20% poniżej hurtowej - albo ktoś na gwałt musi odzyskać kasę bo traci płynność, albo pomyłka, albo cena netto, albo jakaś dziwna dystrybucja z gwarancją nie wiadomo gdzie W każdym razie cena na dziś wygląda więcej niż dobrze

ZoomTeam;
    A może masz coś nie tak z optymalizacją windows ? Może jakieś biblioteki .net framework uwalone? Na dobrze skonfigurowanym systemie, niezależnie od dysku explorer nie powinien wywalać się przy próbie wyświetlania JPGa, Tiff, czy wszystko jedno czego. Może warto zmienić założenia - zainstalować system w sposób zoptymalizowany do środowiska w którym będzie pracował ?
    Generalnie prawda jest taka, że każdy w naszym kraju uważa że potrafi złożyć kompa, zainstalować windows czy zdiagnozować usterkę. Tymczasem jeśli komuś się wydaje że wszystko w temacie jest takie proste i banalne tzn że nie ma zielonego pojęcia i powinien albo zacząć się uczyć, albo szukać pomocy specjalisty.
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 13-07-2012 o 11:39
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Kolega chyba mówi o ofercie morele.net i ich mailingu z kodem rabatowym.
    Kod ważny do dziś lub wyczerpania zapasów. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o priv. Sam nie użyje.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Domyślnie

gregre - dokladnie o tym pisze, nie pisalem nazwy sklepu zeby nie robic im reklamy
    ale skoro juz padla to ten kod maja tez dostepny na swojej stronie, nie trzeba dostawac ich mailingu i kazdy moze z niego skorzystac.
    Ja juz go zamowilem... mam nadzieje ze zrobilem dobrze

Na ich glownej stronie po prawej jest dzial Informacje i pod nim info o tym dysku i tam tez siedzi ten kod rabatowy, moze sie komus ta informacja przyda.

Domyślnie

Sote - do tej chwili czułem się wyjątkowo myśląc, że jestem jednym z wybranych

Na szybko szukając czegoś o tym dysku w teście Chipa wyszło, że pamięci asynchroniczne - chyba to nienajlepsze. Dodatkowo sterownik SandForce... nie wiem czy już poprawili to co się działo jakiś czas temu.
    Pisze to jako użytkownik ocz vertex 3 max iops. Cyrki się działy z tym dyskiem, niestety dowiedziałem się o nich już po zakupie, około roku temu. Jak na razie miałem jeden bsod i zauważyłem, że znów jest do niego nowe firmware. Uznałem, że nie mogę na nim trzymać ważnych danych i być przygotowanym do padu systemu.
    Sama przesiadka z HDD na ssd wyglądała podobnie jak kolega wcześniej pisał - wydalem ponad tysiaka na dysk 128gb, a gdzie to przyspieszenie? Zachowuje się jak zwykły świeżo postawiony system. Jednak z czasem różnice zauważam coraz bardziej, zwłaszcza przy zmianie na laptopa (a tam dysk 7200). Generalnie system jakby cały czas chodził zaraz po instalacji programy działają szybciej i nie tylko uruchamianie (mniej używam PS, a więcej AI, ID, Acrobat).
    Jeśli miałbym wybrać ponownie, nadal byłby to ssd, jednak teraz najpierw poczytalbym o zaletach i wadach konkretnego modelu. Nie mam czasu (i pieniędzy) by być testerem firmware dysków.
    Ps. Zastanawiam się nad dodaniem ssd do laptopa i nawet do netbooka

Domyślnie

gregre - ja tez tak myslalem, ze jestem wybrancem dopoki nie odwiedzilem strony glownej moreli

Dysk zamowiony, zobacyzmy. Poogladalem testy, nie wygladal w nich zle i postanowilem sprobowac. Ja tez uzywam ID, AI, ale tez sporo LR i PS.
    Dysk bedzie na system + programy + katalog LR i cache LR.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregre Zobacz posta
    Na szybko szukając czegoś o tym dysku w teście Chipa wyszło, że pamięci asynchroniczne - chyba to nienajlepsze. Dodatkowo sterownik SandForce... nie wiem czy już poprawili to co się działo jakiś czas temu.
    Pisze to jako użytkownik ocz vertex 3 max iops. Cyrki się działy z tym dyskiem, niestety dowiedziałem się o nich już po zakupie, około roku temu. Jak na razie miałem jeden bsod i zauważyłem, że znów jest do niego nowe firmware.
    Od miliarda lat (odkąd wyszedł FW 2.15) BSODy to przeszłość
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Thorcik, od miliarda czyli od października zeszłego roku? Piszesz jako teoretyk czy praktyk tego modelu? Obecnie jest 2.22 i tez zdarzają się problemy (w tym bsod).
    Tak jak pisałem, za takie pieniądze oczekiwałem sprawdzonego, działającego sprzętu - nie czekania na upgrade firmware. Dlatego obecny zakup poprzedze solidnym riserczem brak czasu na zabawy, jak dla mnie dosc kosztownej.

Domyślnie

thorcik pisze jako praktyk, tak samo jak i ja, oraz np kolega glisek i kilku innych znajomych posiadających vrtexa 3.
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Ja swojego Cruciala M4 256GB wybierałem ze względu na: 1. pewność 2. parametry 3. cena. zarówno 256 jak i 128 to obecnie świetne cenowo oferty.
    brałe pod uwagę także Samsung 830 - świetna wydajność, nie słyszy się żeby coś z nim było nie tak, w sekwencyjnym zapisie szybszy niż Crucial, ale stwierdziłem że nie ma co przepłacać - samsung był 30% droższy.
    Obecnie bardzo ciekawy zrobił się OCZ Vertex 4 128GB - super cena, 5 lat gwarancji, a z nowym softem wydaje się mistrzem w kategorii szybkość zapisu.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cześć.
    Chciałem się Was poradzić, jaki nowy dysk teraz warto kupić mając niewielkie fundusze?
    Mam obecnie 80 GB Intela X-25M, ale te 80 GB zrobiło się trochę za mało i teraz zastanawiam się, czy
    -dokupić drugi o podobnej wielkości (60-80 GB)
    -kupić nowy 120 GB a tego się pozbyć

I tu chciałem się poradzić, co teraz warto kupić w przedziale +/- 400 zł?

Pojawiło się sporo "tanich" dysków SSD o takiej pojemności, ale nie wiem, jak z ich wydajnością, choć z testów wynika, że i tak są szybsze niż mój Intel.

Strona 90 z 338 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów