Szukaj
Ja chyba zmienie na wersje D, albo dokupie sobie inne szkielko do ulicznego reportazu. Motoryzacji sie tym szklem nie da fotografowac, szczegolnie jak trzeba przymknac do panningu.
Fota na f16
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Jak na zlosc nabylem wlasnie statyw i nabralem ochoty na landszafty i dupa blada bo 35tka nie da rady :P
Chcialem dzisiaj juz sobie kupic tampona 28-75, ale powiedziali mi, ze jest tylko na specjalne zamowienie od producenta i czas oczekiwania to ok 30 dni![]()
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
A może kup sobie po prostu Nikkora 28-85?
Koszt praktycznie żaden a szkło jest bardzo chwalone.
Przemyśl to zamiast tamiego. Do tego do czego planujesz będzie aż nadto.
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
No wiec.
Ostrosc, kontrast - swietne.
Niestety AF w porownaniu z 24-70 to mul z nogami w betonie - trzeba sie przyzwyczaic ale daje rade (w kosciele).
Co do winiety - na 1.8 jest na 2.0 tezbardziej nie przymykalem - znika praktycznie cala w ACR przy wolaniu NEFow.
2.8 vs 1.8 przepasc - to jasne - ale zobaczyc w boju to inna sprawa - nagle 1/50 robi sie 1/125 (to oczywiste ale milo zaskakujace dla posiadacza min 2.8 ).
Aha 35 na FX to swietna ogniskowa i 24-70 powedrowal do torby i juz nie wrocil po zalozeniu 35mm - niestety zalozylem ja dopiero pod koniec - coz do tej pory dzialalem na 24-70 a to kawal dobrego, zaufanego szkla. Do tej pory 35tka jest na korpusie.
Nie wiem czy caly moj entuzjam jest spowodowany odkryciem rzekomej "plastyki" ale teraz rozumiem osoby ktore wspominaly ze robia 35tka 90% reportazu.
Dla mnie szklo warte absolutnie kazdej wydanej zlotowki.
Polecam tym co sie wahaja, ze maja ogniskowa kryta przez zuma. W ciemnych kosciolach swiatla nigdy za wiele.
Zdjec nie wrzuce bo nie mam na razie zielonego swiatelka.
Ostatnio edytowane przez MARTINK ; 09-07-2012 o 23:57
"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."
Potwierdzam, że AF mulasty, zwłaszcza w ciemnej sali i przy AF-C. Do statycznych ujęć bajka, ale coś dynamicznego ująć to już loteria.
W weekend koledze ślub rejestrowałem(w sumie mój pierwszy raz ze stałkami i D700)
Wcześniej używałem D300s i sigmy 18-50, af zapierniczał, był pewny, niewiele zdjęć nieostrych. Zdjęcia z tańców były super. Jak przeglądam te z 35 i D700 to się za głowę łapie, ile nieostrych zdjęć zrobiłem.
Oprócz AF także płytka GO zrobiła swoje.
X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
flickr
Skontaktuj się z nami