Close

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 122

Wątek: 35mm do FX

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Ja chyba zmienie na wersje D, albo dokupie sobie inne szkielko do ulicznego reportazu. Motoryzacji sie tym szklem nie da fotografowac, szczegolnie jak trzeba przymknac do panningu.

Fota na f16

http://www.youtube.com/watch?v=inY1TL3U57I

Domyślnie

Ja chyba zmienie na wersje D, albo dokupie sobie inne szkielko do ulicznego reportazu. Motoryzacji sie tym szklem nie da fotografowac, szczegolnie jak trzeba przymknac do panningu.

Fota na f16
    Przeciez wszedzie pisza ze max to F4.
    Rownie dobrze mozna byc "zaskoczonym" ze maluch na torze wyscigowym sie nie sprawdza - pojechac, pojedzie

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Jak na zlosc nabylem wlasnie statyw i nabralem ochoty na landszafty i dupa blada bo 35tka nie da rady :P
    Chcialem dzisiaj juz sobie kupic tampona 28-75, ale powiedziali mi, ze jest tylko na specjalne zamowienie od producenta i czas oczekiwania to ok 30 dni
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

A może kup sobie po prostu Nikkora 28-85?
    Koszt praktycznie żaden a szkło jest bardzo chwalone.
    Przemyśl to zamiast tamiego. Do tego do czego planujesz będzie aż nadto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    Przeciez wszedzie pisza ze max to F4.
    Rownie dobrze mozna byc "zaskoczonym" ze maluch na torze wyscigowym sie nie sprawdza - pojechac, pojedzie
    Niekoniecznie 4 to max. Na f7 z lampa blyskowa nie widać prawie winiety.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Niekoniecznie 4 to max. Na f7 z lampa blyskowa nie widać prawie winiety.
    tylko co fotografowac tym szklem na f7 z lampa? i po co?

Domyślnie

Potwierdzam, że AF mulasty, zwłaszcza w ciemnej sali i przy AF-C. Do statycznych ujęć bajka, ale coś dynamicznego ująć to już loteria.
    W weekend koledze ślub rejestrowałem(w sumie mój pierwszy raz ze stałkami i D700)
    Wcześniej używałem D300s i sigmy 18-50, af zapierniczał, był pewny, niewiele zdjęć nieostrych. Zdjęcia z tańców były super. Jak przeglądam te z 35 i D700 to się za głowę łapie, ile nieostrych zdjęć zrobiłem.
    Oprócz AF także płytka GO zrobiła swoje.
    X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
    flickr

Domyślnie

Jakos ja nie mialem problemow z uchwyceniem tancow za pomoca 35/1.8G. na jakies 400 fotek z tancow wywalilem max 20 sztuk ktore byly zle trafione.
    .

Domyślnie

Tego szkła trzeba się nauczyć. Zarówno na AF-S jak i AF-C potrafi być mulaste jak warunku będą doskwierać. Ja działam na AF-C i staram się chwytać krawędzi, dociskam migawkę do końca kiedy kadr jest fajny, cały czas trzymając przycisk do połowy i śledząc ruch tańczących. Jak nauczysz się z tym szkłem pracować i łapać nim ostrość tam gdzie mu będzie najłatwiej, przy czasie 1/125 czy 1/160 nie ma szans na poruszenia czy nietrafione foty, jest to naprawdę mały odsetek. N35 to moje główne szkło podczas imprezy.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qah Zobacz posta
    Zastanawiam się nad 35/2.0D ale słyszałem że nie ma szału na pełnej dziurze i do f:4.Jeśli to nie prawda napiszcie o swoich doświadczeniach z tym szkłem.
    http://www.petapixel.com/2012/07/02/...steve-mccurry/

Jeśli temu panu udaje się robić świetne foty takim szkłem... (chyba że źle podpatrzyłem, ale to chyba jest 35/2).
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów