Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Domyślnie

Żeby zainstalować OEM'a na Dell'u musisz mieć płytkę Dell'ową, z żadnej innej MS Ci później nie dokona aktywacji. To samo dotyczy innych marek (jeśli na naklejce licencyjnej widnieje nazwa producenta kompa) .
    D814 | 12-300/1.4-4

Domyślnie

Zgadza się, to samo jest z HP.

Domyślnie

Nie prawda, Płytki dedykowane np: Dell'a przy instalacji nawet nie wymagają wpisania klucza i tak na prawdę to klucz z naklejki rejestrowany będzie tylko przy instalacji systemu z płytki niededykowanej. Sprawdzone wielokrotnie i z różnymi sprzętami (Dell, FS, HP/Compaq)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Przerabialem to, mialem dokladnie plytke z tym samym systemem, wiem, ze sytem musi byc ten sam klucz zadzialal, ale domaga sie aktywacji przez net i niestety wola o telefon do MS, docelowo poprostu tak go zostawie i znajomy sobie do nich zadzwoni
    A jaki problem z aktywowaniem przez telefon? Wszystko odbywa się przez automat gadający. Nie rozmawiasz z żadnym konsultantem, nic takiego. Po prostu dzwonisz, wklepujesz tonowo numer, który Ci się na ekranie wyświetla i później automat dyktuje Ci klucz do aktywacji. Wszystko trwa jakieś 5 - 10 minut.

Domyślnie

odezwij sie do mnie na PW
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Nie prawda, Płytki dedykowane np: Dell'a przy instalacji nawet nie wymagają wpisania klucza i tak na prawdę to klucz z naklejki rejestrowany będzie tylko przy instalacji systemu z płytki niededykowanej. Sprawdzone wielokrotnie i z różnymi sprzętami (Dell, FS, HP/Compaq)
    Nic tu się nie zgadza z moim doświadczeniem. Mam stację roboczą HP i nic innego jak płytka z Windows od HP nie da się wgrać. Próbowałem, bo dostałem wersję W7 angielską zamiast polskiej. Bezskutecznie. Nie piszę tu o jakimś krakowaniu komputera, tylko o normalnym, zgodnym z prawem, użytkowaniu.

Domyślnie

Plyty dedykowane nie wymagaja klucza i po instalacji taki system juz jest aktywowany, informacje o kluczu sa chyba zaszyte w biosie....tak sadze, dlatego OS jest przypisany do plyty glownej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Nic tu się nie zgadza z moim doświadczeniem. Mam stację roboczą HP i nic innego jak płytka z Windows od HP nie da się wgrać. Próbowałem, bo dostałem wersję W7 angielską zamiast polskiej. Bezskutecznie. Nie piszę tu o jakimś krakowaniu komputera, tylko o normalnym, zgodnym z prawem, użytkowaniu.
    Jak miałeś oryginalnie kupioną wersję angielską, to klucz od niej nie pasuje do wersji polskojęzycznej - tyle w temacie. Jakbyś wgrywał poprawną wersję, to wszystko byłoby ok. Tak jest przy Windows 7, przy XP polska wersja będzie działała z angielskim kluczem, niemieckim także (z innymi nie testowałem)

Plyty dedykowane nie wymagaja klucza i po instalacji taki system juz jest aktywowany, informacje o kluczu sa chyba zaszyte w biosie....tak sadze, dlatego OS jest przypisany do plyty glownej.
    Niekoniecznie. Miałem przypadki, że po padnięciu płyty na I945 i zastąpieniu jej płytą innej firmy na tym samych chipsecie aktywacja przechodziła bez żadnych problemów. Mało tego, miałem przypadki, że po wymianie płyty z I945 na p31 (oba chipsety Intela) z aktywacją również nie było problemów. Przy chipsetach AMD czy VIA (zmiana płyty na taką z chipsetem tej samej firmy - nie koniecznie identycznym) także aktywacja przechodziła.

ps. I żeby nie było, że się nie znam, to prywatnie zajmuję się kompami od 1986 roku, a zawodowo od 1995.
    Ostatnio edytowane przez puciek ; 05-07-2012 o 16:06

Domyślnie

Ja mam oryginalnego XPka gdzieś w szafie. Jak zainteresowany to daj znać - pewnie się dogadamy
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Jak miałeś oryginalnie kupioną wersję angielską, to klucz od niej nie pasuje do wersji polskojęzycznej - tyle w temacie. Jakbyś wgrywał poprawną wersję, to wszystko byłoby ok. Tak jest przy Windows 7, przy XP polska wersja będzie działała z angielskim kluczem, niemieckim także (z innymi nie testowałem)
    To nie jest tak. Do stacji roboczej nie kupujesz żadnego systemu na cd, dostajesz go w "prezencie" razem ze stacją, a z płytki nie sposób odczytać co na niej jest za wersja. U mnie fabrycznie wgrany był polski XP + dołączone były płyty z W7. I tylko te dołączone płyty dawały się instalować.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów