Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Domyślnie

Nie twierdze, ze sie nie znasz....
    Obojetnie jaki Windows, instalacja wersji polskiej na kluczu od wersji angielskiej powoduje utrate licencji a co za tym idzie system staje sie zwyklym piratem, moze i dziala, ale windows update bedzie instalowal updaty do wersji angielskiej, klucz okresla tez wersje jezykowa.
    Mam nadzieje, ze piszac o aktywacji mowisz o wersji OEM, bo o tym tutaj mowimy, wersja box aktywuje sie bez problemu, mojego W7 aktywowalem z 5 razy, wczesniej XPka ktorego mialem bardzo dlugo aktywowalem ok 20 razy, ale to byly wersje box i faktycznie tam bylo mozna wymienic wszystko.
    Kiedys "szarpalismy" sie tutaj na temat legalnosci windowsa i o ile sie nie myle OEM mozna aktywowac trzy razy.

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    Ja mam oryginalnego XPka gdzieś w szafie. Jak zainteresowany to daj znać - pewnie się dogadamy
    Tu nie chodzi o oryginalna plyte, bo mam oryginalnego profesionala w szafce, chodzi o windowsa xp dolaczanego do laptopow della

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    To nie jest tak. Do stacji roboczej nie kupujesz żadnego systemu na cd, dostajesz go w "prezencie" razem ze stacją, a z płytki nie sposób odczytać co na niej jest za wersja. U mnie fabrycznie wgrany był polski XP + dołączone były płyty z W7. I tylko te dołączone płyty dawały się instalować.
    Eeeeee no wlasnie o dolaczonego xpka chodzi, ale kazdy inny system mozna zainstalowac.......tyle, ze z legalnoscia gorzej.
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 05-07-2012 o 16:22

Domyślnie

Obojetnie jaki Windows, instalacja wersji polskiej na kluczu od wersji angielskiej powoduje utrate licencji a co za tym idzie system staje sie zwyklym piratem, moze i dziala, ale windows update bedzie instalowal updaty do wersji angielskiej, klucz okresla tez wersje jezykowa.
    W W7 ultimate dopuszczona jest zmiana języka. Poza tym na naklejce nie ma info o języku i na f-vat także może nie być, więc nikt nigdy nie udowodni jaką wersję masz. Zapewniam, że w przypadku XP aktualizacje są pobierane do takiej wersji, jaka została zainstalowana. I mówiłem o aktywacjach wersji OEM - aktywowałem na jednym kompie więcej niż 3 razy. Widndows trzeba czasem przeinstalować.

ps. Do dela mam ze dwie płytki oryginalne z XP ale musisz wpaść do Białego Zapraszam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tu nie chodzi o oryginalna plyte, bo mam oryginalnego profesionala w szafce, chodzi o windowsa xp dolaczanego do laptopow della
    W tym Dellu nie ma partycji recovery uruchamianej przy starcie którymś z klawiszy F????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    W tym Dellu nie ma partycji recovery uruchamianej przy starcie którymś z klawiszy F????
    Moze i jest, ale nie dziala tak jak myslisz, czesc danych jest na parcyji "recovery" i byc moze to sa te dane o ktorych tutaj dumamy, czyli oprogramowanie i dane o aktywacji
    Razem z tym Dellem mialem nowszego z W7 i tez potrzebowalem plyte z systemem DELLa, dostalem ja i system byl gotowy w 25m

Domyślnie

Dałeś radę coś z tym obrazem zrobić czy jednak potrzebujesz HE?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Z powodu problemow z sasiadem burakiem, mam urwanie glowy i szukam innej chaty, czasu nie mialem, ale znajomu dal mi namiary na swietna stronke i juz leci angielska werjsa HE
    Dziekuje jeszcze raz za podeslanie tego obrazu plyty....

Domyślnie

Nie ma sprawy
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Zawsze można tu popytać http://www.nhl.pl/
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

No wiec tak, od GeparDa dostalem ISO XP Pro ktore niestety nie poszlo i wywalilo, ze klucz jest nieprawidlowy....zrozumiale, bo mam XP home na lapku, znajomy zaciahnal mi ISO XP home SP3 ktora tez wywalilo, teraz sciagam z jakis torrentow ISO home bez sevice packow.....mam nadzieje, ze przejdzie.

Domyślnie

Nalepka na laptoku mówi że to licencja XP Home Edition DELL? Jeśli tak to pójdzie i zaktywuje się każda wersja Windows z oryginalnego nośnika DELL, która była fabrycznie dystrybuowana z tym modelem laptopa. Może to być nawet kilka różnych wersji. Oczywiście tylko zgodna z nalepką będzie legalna. Prosze sprawdzić dokładnie treść nalepki, poszukam odpowiedniej płyty. Jeśli nie znajdę, jest możliwość kupienia od DELLa płyty, ale to parę zł kosztuje. Do serwera kupowałem oryginalne nośniki i kosztowało mnie to ok 280 zł, no ale to był Windows Server. Na czas zdobywania płyty można zainstalować inną Home Edition i będzie Pan miał 30 dni na poszukiwania. Później jednak trzeba będzie reinstalować, bo OEM i wersje dla producentów się różnią i nie da się podmienić numeru.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 11-07-2012 o 18:15
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów