Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie Plyta z systemem XP do della....skad?

Witam,
    Mam problem, mianowicie, mam do zrobienia laptopa DELL z systemem W XP, system padl, sypie sie zaraz po zalogowaniu, kombinowalem juz roznymi sposobami i nie daje rady.
    Problem polega na tym, zeznajomy ktoremu staram sie naprawic tego laptopa zgubil plyte z systemem do tego laptop.
    Czy isnieje mozliowsc sciagniecia obrazu takiej plyty z jakiegos serwera?? Ktos cos pomoze?

Oszczędny w słowach Awatar tomko
    Miasto
    Prawie W-wa ;)

Domyślnie

A serial number posiada ??

Domyślnie

wszystko posiada, szukalem na stronie della i nie widze mozliwosci sciagniecia obrazu plyty

Miasto
    Prawie W-wa ;)

Domyślnie

To pożyczcie od kogoś płytkę z xp... albo ściągnąć z jakiejkolwiek stronki - nawet tych nie do końca legalnych - skoro serial posiada.

edit.
    chociaż teraz sobie przypomniałem, że kumpel ma della i padła mu partycja do przywracania systemu, nagrał xp z płytki i były jakieś cyrki ze sterownikami. Ale nie pamiętam juz dokładnie co i jak.

Domyślnie

hehe to nie jest takie proste, mam wlasna plytke z XPkiem, ale po zainstalowaniu nowego systemu od zera musze dzwonic do MS i prosic o nowy kod do rejestracji.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

---
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 05-07-2012 o 13:12 Powód: Do usunięcia, źródło linka podejrzane (!)
    Medice, cura te ipsum.

Miasto
    Prawie W-wa ;)

Domyślnie

hmm, nie dalej jak miesiąc temu formatowałem dysk na poczciwym blaszaku. Mamy płytkę z xp ale bez sp2. To sobie wykombinowałem, że pożyczę instalkę xp + sp2 i spróbuje zainstalować z moim SN. I poszło bez najmniejszych problemów.

Domyślnie

Musisz mieć płytkę z takim samym systemem, jaki był wgrany, czyli np: XP home SP1, wtedy klucz z naklejki na 100% zadziała.

Domyślnie

Przerabialem to, mialem dokladnie plytke z tym samym systemem, wiem, ze sytem musi byc ten sam klucz zadzialal, ale domaga sie aktywacji przez net i niestety wola o telefon do MS, docelowo poprostu tak go zostawie i znajomy sobie do nich zadzwoni

Domyślnie

Sprawdź datę systemową czy jest aktualna.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów