Witajcie!
Jestem nowy na tym forum. Fotograf ze mnie nie jest jakis wielki. Aparatu uzywam do fotografowania imprez rodzinnych i wyjazdow wakacyjnych.
Do tej pory uzywalem Cyfrowego Olympusa C-750UZ i to w miare mi wystarczalo.
Jednak chcialbym pokusic sie o cos lepszego jakosciowo i zaczac robic lepsze zdjecia lepszym aparatem.
Chcialbym zakupic lustrzanke bo z tego co widzialem u mojego kuzyna ktory uzywa lustrzanke NIKONA (chyab D70) to zdjecia wychodza rewelacyjne.
Poczytalem troche wasze opinie na temat tego aparatu negatywne jak i pozytywne.
Jest wiele opini pozytywnych ktore jak dla mnie amatora (zaczynajacego robic zdjecia lustrzanka) bardzo przemawiaja za zakupem: (polskie menu, duzy wyswietlacz, wyczerpujace podpowiedzi na wyswietlaczu co oznacza dana funkcja, no i chyba takze rewelacyjne zdjecia).
Jest tez wiele negatywnych opinii: (problem z wymiana obiektywow to glowny temat)
Ale czy taki uzytkownik jak ja kupujac inny model nikona wykorzystam jego wszystkie mozliwosci.?
Czy kupujac Nikona D40 bede robil rewelacyjne zdjecia porównujac do zwyklych aparatow cyfrowych do 1500zł?
W przedziale cenowym ktorory moglbym przeznaczyc na aparat to 2500zł max! Po przeczytaniu troche postow na tym forum zaczalem nawet ogladac inny aparat w zamian za Nikona D40 Canona 400D. Ale przerazily mnie jego mozliwosci ktore sa dla mnie nieraz niezrozunmiale i brak polskiego menu.
Z gory dzieki za jakas pomoc w wyborze!
Szukaj

Skontaktuj się z nami