Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: Czy zakup D40?

Domyślnie

Nie chodzi o darowanie chodzi mi o jakakolwiek rzecz ktora pozwalalaby wysnuc taki wniosek - chocby urojona w stylu ze dzwiek migawki nie taki - cokolwiek na czym oparles twoje zdanie

seeker - znalazl sie cwaniak hehe - ja tylko nie lubie nieuargumentowanego lania wody
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

DXT, OK, sam tego chciales...

W D40 nie psuje sie srubokret.
    Konkretny, prawdziwy argument!

A tak powaznie, to chyba roznice glownie kosmetyczne.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Dla mnie info "moim zdaniem" bylo bardzo zrozumiale! Bede sie opieral ze D40 robi porownywalne zdjecia do D50 i D70 ale nie zawsze tak jest! Byla to odpowiedz dla mnie i ja doskonale zrozumialem. Nie czepoiajmy sie bo to bez sensu.

pozdrownienia dla wszystkich ktorzy zabrali glos w moim wątku!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    znalazl sie cwaniak hehe
    Ciekawe masz nastawienie, współczuje. Dla mnie forum to wymiana informacji i nauka.
    D700, S24-105/4 ART.

"...the first thing that you want, will be the last thing you'll ever need"

Domyślnie

Marcin fotki dotarly??
    D700, S24-105/4 ART.

Domyślnie

Arwic, nie ma paniki . DXT jest z natury taki dociekliwy i nie sadze, aby mial jakies zle intencje.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Tez tak sadze ale, poczułem sie głupio jak mi ktoś na (z założenia bardzo przyjacielskim) forum wyjeżdża z cwaniakami.

Jak widać lepiej moje (żółtodzioba) zdanie mieć tylko dla siebie.
    D700, S24-105/4 ART.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arwic Zobacz posta
    Ciekawe masz nastawienie, współczuje. Dla mnie forum to wymiana informacji i nauka.
    Dlatego pytalem - w celu zdobycia informacji,ale zdaje sie ze takich udzielic nie potrafisz.

cwaniak bylo do seekera co zreszta widac - w koncu chcial krew i flaki hehe

seeker - zawsze chodzi o informacje - precyzyjna i poparta faktami.Przy sprzecie nie ma miejsca na "przeczucia i wyobrazenia" na jego temat.

fakty ktore znam:
    d40
    plusy
    - wiekszy zakres iso(i to jest argument jak ktos potrzebuje)
    - rozmiar(niektorzy lubia male)
    minusy
    - mniej fotek w serii
    - brak gornego wyswietlacza
    - brak srubelka
    - ciut mniej punktow AF(dla mnie bez znaczenia-nie uzywam)
    Ostatnio edytowane przez DXT ; 29-04-2007 o 01:20
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Tak sobie czytam czytam i..... bedac na miejscu marcina0501 dalejbym nie wiedział co kupić. Zaczynaja sie potyczki co który aparat ma, czego nie ma, który robi takie a który siakie zdjecia bla bla bla gatka o "dupie marynie".
    Generalnie było tak ze kiedyś d70 robił piekne fotki potem zaczął sie psuć bo nagle niedoswietlał bo to bo tamto, wyszła "eska" i tez robiła dobre zdjecia ale potem sie okazało że a to gorzej wykonana, a to kolor guzika nie taki ale wtyka jest a to a tamto a sramto. Z 50tka tak samo... jedni że w sumie prawie to samo co 70(s) a inni że mu do piet nie dorasta bo nie ma kółka, bo nie ma guzika od zmiany pomiaru światła ale znowu zywsze kolorki itd itp etc Teraz znowu z 40tka, że kastrat, ze wyświetlacza brak, że mały ale mniej szumi i znowu to samo i koło sie zamyka Z D80 znowu podobna gadka itd....A dajcie sobie po razie i bedzie spokój

Z tym że to sa potyczki ludzi którzy jakies tam doczynienie z lustrzankami mieli a ty jak piszesz przesiadasz sie ze zwykłego syfraka. I to wg mnie jest plusem bo co byś nie kupił to na bank bedziesz zadowolony. Jesli kupisz obojętnie czy d40(x), d50 czy d70(s) bedziesz na pewno zadowolony. Jesli wybierzesz 40 bez śrubokreta porobisz pół roku zdjęcia i zobaczysz jaki obiektyw ci potrzebny i czy w ogóle potrzebny (ja obstawie przy tele 55-200 żeby miec większego zooma). Możesz też 70(s) i to też bedzie dobry zakup z możliwościa podpięcia wiekszej gamy obiektywów kwestia czy i jakiego bedziesz potrzebował ale to sie okaże po pewnym czasie. Przesiadając sie z syfraka kupując to czy to bedziesz zadowolony. A z obsługą sobie tez poradzisz bez problemu bo zawsze możesz ustawić na zielone albo portret, sport, itd a reszte bedziesz sobie zgłębiał z czasem i miare potrzeb.
    Oooo ale sie napisałem... nawet nie pamietam co pisałem na poczatku i czy to sie trzyma kupy ale późno jest i mi sie nie chce czytać :P:P

Domyślnie

Dlatego pytalem - w celu zdobycia informacji,ale zdaje sie ze takich udzielic nie potrafisz.
    To jeszcze sobie zanotuj na + dla D40 obsługę SDHC, większy LCD 2,5, świetnie rekompensuje mi górny wyświetlacz, polski interfejs.
    minusy
    - mniej fotek w serii
    Dziwne do wszędzie gdzie czytam piszą ze, D50 ma 12 w serii a D40 100 zdjęć z serii.
    Ostatnio edytowane przez arwic ; 29-04-2007 o 01:47
    D700, S24-105/4 ART.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów