"Najbardziej mnie denerwowal fakt ze od wlaczenia aparatu do zrobiebnia zdjecia potrzebne bylo duzo czasu. Lustrzanka jednak robi to bardzo szybko.!"
Lustrzanka, poza szybkim startem, moze byc nawet caly czas wlaczona. Jest to nawet zalecane.
"Profesionalista nie jestem ale chcialbym uczyc sie dobrej fotografii!"
Jak najbardziej realne. Tylko po co ten wykrzyknik...? Na kogo wrzeszczysz?
"Jesli bedzie trzeba to dokupie z czasem jakis obiektyw."
Jesli odczujesz, ze jest ci potrzebny. Tak bedzie najtaniejNajprawdopodobniej tele, chyba ze "zamiast", a nie "oprocz".
"Czy moge spokojnie wybrac dla siebie D40 ?"
Przy wlasciwym toku rozumowania - owszem.
"Musze tez wspomniec ze troche fotografowac bedzie tez zona wiec dla niej musi byc mozlowsc wlaczenia aparatu i zrobienia dobrego zdjecia bez wiekszych ustawien itp..."
"Dobre zdjecie" jest pojeciem wzglednym. Lustrzanka fotografuje sie znacznie przyjemniej, niz innym aparatem. Dla "zielonych" fotografow, jest tryb zielony (to nie wyklad moralny, tylko informacja o D40).
"Jest wiele opini pozytywnych ktore jak dla mnie amatora (zaczynajacego robic zdjecia lustrzanka) bardzo przemawiaja za zakupem:
(polskie menu,"
Estetyczne, czytelne, wygodne i konfigurowalne
"duzy wyswietlacz,"
Nie wielkosc jest najwazniejsza.
Rozdzielczosc i kat dobrej widocznosci, czyli JEKOSC
"wyczerpujace podpowiedzi na wyswietlaczu"
Mimo drobnych niedoskonalosci tlumaczenia, swietna sprawa
"no i chyba takze rewelacyjne zdjecia)."
To juz nie jest tak oczywiste, ale mozliwe.
Zdjecia seryjne sa naprawde seryjne.
Autofocus naprawde dziala, szybko i precyzyjnie.
Mozna wplywac na dowolne prametry, ktorych zakres regulacji jest przy tym na ogol bardzo szeroki.
Rownie dobrze mozna sie zakochac, jak i znienawidzic.
Lustrzanka daje na ogol znacznie wieksze pole manewru, odbiera jednak mozliwosc kompromisu.
W dobrych rekach pozwala czynic cuda, ale z myslenia nie zwalnia i o dramat tez nietrudno.
P.S.
Kyo, nie rozumiem conajmniej polowy twojej wypowiedzi...
Szukaj

Skontaktuj się z nami