Close

Strona 148 z 556 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 471 do 1 480 z 5556

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek78 Zobacz posta
    Z ciekawości wyslalem zapytanie o gwarancje, dowód zakupu...DOstalem maila , że własnie aparat sprzedano i faktycznie aukcja zakonczyla się... Jednak po godzinie czasu dostalem drugiego maila , że jednak nie sprzedany... Na moje pytanie o dowód zakupu, gwarancje (pal licho pudelko - nie wszyscy trzymaja) dostałem odpowiedz ze niestety gdzies sie zagubiła... napisalem ze w takim razie raczej nie jestem zainteresowany zwlaszcza brakiem gwarancji przy sprzecie za taka kase.. Dostalem odpowiedz ze "Możemy ponegocjować cene"...... heh..
    Witam,

Jesli sprzet byl zakupiony w Norwegii to do gwarancji wystarczy paragon. A czasami i bez tego gwarancja jest realizowana. Jest duzo prosciej niz w Polsce. Moja gwarancja nie ma zadnego wpisu.
    Z drugiej strony, zeby dowiedziec sie cos o danej osobie wystarczy wyszukiwarka: http://www.gulesider.no/person/resultat/99877876 Trudniej jest sie ukryc w szarej strefie.

Pozdrawiam,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aries Zobacz posta
    Witam,

Jesli sprzet byl zakupiony w Norwegii to do gwarancji wystarczy paragon. A czasami i bez tego gwarancja jest realizowana. Jest duzo prosciej niz w Polsce. Moja gwarancja nie ma zadnego wpisu.
    Z drugiej strony, zeby dowiedziec sie cos o danej osobie wystarczy wyszukiwarka: http://www.gulesider.no/person/resultat/99877876 Trudniej jest sie ukryc w szarej strefie.

Pozdrawiam,
    Bo u nich nie ma ustawy o ochronie danych osobowych . Bo to normalny kraj . Bo ...
    Pozdrawiam.
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Domyślnie

no tak... wątek gdzie kupić jest a tu i tak śmietnik... sorry ,że tak mówię ale tu się gada tylko o zakupach. A posty z samplami i pierwszymi wrażeniami to wyjątki, perełki takie Mod jakiś tu jest ?

Domyślnie

Jeśli się nie pomyliłem, to na 1488 wiadomości w tym wątku 33 zawierają sample forumowiczów. Kogo interesują zdjęcia? Przecież to wątek sprzętowy
    Ostatnio edytowane przez adamouse ; 16-06-2012 o 22:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    Mod jakiś tu jest ?
    mod jest w drodze powrotnej z Italii jak wróci to pewnie nas zasypie samplami
    a tymczasem spokojnie patrzę jak cena d800/d800e topnieje

Domyślnie

nie taka prosta sprawa z tymi samplami
    Ja fotografii krajobrazowej nie uprawiam, architektury nie fotografuję... Na moich zdjęciach są ludzie, którzy musieliby mi udzielić zgody na publikację, a na zdjęcia kffiatków, czy innych podobnych zwyczajnie nie mam czasu.
    Wczoraj robiłam zdjęcia na rodzinnej imprezie, w plenerze . Szczęka opada, jeszcze nigdy nie byłam tak zadowolona ze zwykłych jpegów prosto z puszki... Nie mam potrzeby zabawy z rawami (mam zawsze ustawione raw+jpeg w korpusie), żadnego zdjęcia nie otworzę w photoshopie, tam nie ma co poprawiać.
    Canonowska piątka nie dawała takiego obrazka. Był mniej kontrastowy, bardziej blady, już nie mówiąc o tym, że przy rozbieganych dzieciach nie zawsze udało sie zrobić ostre zdjęcie. A tu - cud, miód i malina .
    O tych bardziej ambitnych fotograficznych zadaniach nawet nie ma co pisać. The best of the best !
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta
    Szczerze mówiąc to nie widziałem jeszcze w tym wątku zdjęć w których widać by było potęgę rozdzielczości i DR matrycy D800.

Ja się prowokacyjnie zapytam - gdzie są niesamowite landszafty, pięknie tonalnie portrety, czy studio z gryzącym w oczy detalem?
    Chętnie bym pooglądał.
    Z oczywistych powodów nie doczekasz się ich.
    Ilość detalu na 800 pikselowym zdjęciu w necie będzie taka sama z D40 jak i z D800 czy z Hasela z 80 Mpx.
    cropy z kolei pokazują detal per piksel, co też nie ma dużego sensu, raczej udowadniają to jak się spisuje optyka.

Cytat Zamieszczone przez Karrampuk Zobacz posta
    mod jest w drodze powrotnej z Italii jak wróci to pewnie nas zasypie samplami
    Jest tylko jeden problem. Mam prawie 2 tys zdjęć i 110 GB na dysku. Zdjęcia wymagają obróbki. Przyznam, że powinny pokazać potęgę DR, bo sceny jakie mam zarejestrowane "łatwe" nie są. Niedoświetlałem dla zachowania nieba, a cienie w tym momencie są czarne (jpg).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zdjęcia wymagają obróbki. Przyznam, że powinny pokazać potęgę DR, bo sceny jakie mam zarejestrowane "łatwe" nie są. Niedoświetlałem dla zachowania nieba, a cienie w tym momencie są czarne (jpg).
    No nie gadaj, że w ogóle RAWów nie robiłeś?
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Robiłem raw+jpg. Moja uwaga dotyczyła tego jak wygląda jpg z puszki. Jpg jest 8-bitowy i tam niewiele bym wyciągnął.
    Robiłem RAW 14 bitowy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Więc czekamy na efekty pierwsze porządne sample na forum

Strona 148 z 556 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów