Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Domyślnie

1,3,6 bardzo ladne
    na 5 te czerwone palce bardzo rzucaja sie w oczy - dobrze by bylo to wyrownac do tego modelka przemycila przed wami gumke na nadgarstku No i z tym szumem na 7 to chyba jednak Cie ponioslo
    Ladne kolory jak zawsze!

Domyślnie

jak już pisałem na FB 1,4,5,6 geniusz. chylę czoła niemal do stóp
    blues to korzenie, reszta muzyki to owoce

Domyślnie

1. zdjecie robia tu swietne kolory, wspolgranie koloru wlosow, swiatla i tla
    jak sie przyjzec to kadrowanie ze zbyt wysoka, przez co zbyt duza uwage przyciaga chodnik, kadr z dolu by to wyeliminowal, fakt ze leci tez na minus, dziewczyna moglaby sie mina wczuc w nastroj, nie zrobila tego

2.ladne choc razi wyczyszczenie i wyblurowanie twarzy

3.mur po lewej odciaga uwage, tradycyjnie wiec niedbanie o szczegoly,mina - nie wiem czy jest rozmarzona czy martwa (puste oczy)

4.koszmar - polaczenie ciasnego,nic nie mowiacego kadru,sfotoszopowanych oczu i wyblurowania

5. czyste,ladne,mozna by wiecej wymagac od miny dziewczyny skkoro juz taka wyzywajaca poze przyjela

6. mozna powtorzyc to samo co przy 1,znowu chodnik cala lekkosc swiatla i kolorow psuje
    dodatkowo po raz kolejny dziewczyna nie potrafi sie wczuc,zamiast sie rozmarzyc, zerkac gdzies w dal beznamietnie patrzy w obiektyw

7.tradycyjne niefortunne pociecia,w tym przypadku lewa reka
    jak chcesz szumy to proponuje analoga a nie dodawanie szumu do cyfry

8. wszystko dobrze skadrowane, ladnie wspolgra tlo z dziewczyna choc samo zdjecie nie ma w sobie zadnego ladunku emocjonalnego

9.ot zdjecie, nie ma sie do czego przyczepic bo bledow nie ma ale artuzmy rowniez nie uswiadczysz

10.mozna bylo lepiej swiatlem zagrac, probujesz cos wydobywac z twarzy ale nadal albo nie wiesz jak to osiagnac albo osoby fotografowane tego nie potrafia,bo po raz kolejny nie wiadomo co jest czy to strach, wytrzeszcz oczu cze jeszcze cos innego

podsumowujac - geniuszu nie widze
    Road to Manila

Domyślnie

podsumowywujac.. dziekuje za wizyte i ocene
    nie masz racji w wielu miejscach...
    ale za to w jednym napewno geniuszu ja tez tam nie widze

a tu masz i prosty nie lecacy kadr i wczucie sie modelki... i wiele innych rzeczy ) np niebieskie paznokcie u stóp )
    Ostatnio edytowane przez hanibal ; 14-06-2012 o 20:29
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

W czym nie mam racji
    Road to Manila

Domyślnie

Jako pierwsze i przede wszystkim rzuciła mi się w oczy jedynka.
    Naprawdę bardzo mi się podoba.
    Do tego co napisał M-U o tym zdjęciu (czyli kolory , tło) dołożę , że podoba mi się miękkość, jasność i symetria ornamentów na starych drzwiach. M/z to najlepsze zdjęcie.
    Numer sześć też ładne ale już nie tak.
    pozdrawiam.
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

w blurowaniu twarzy na 2
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    nie masz racji w wielu miejscach...
    a te pozostale wiele miejsc?
    Road to Manila

Domyślnie

3 jak dla mnie najlepsza ale to pierwsze czarno białe, super fotki
    D750, D90, S8, F14, N35D,N180ED SB700

Domyślnie

ad 1. juz ci zdjecie wrzuciłem
    ad2. rowniez wyprostowalem twoje zarzuty
    ad3. skoro jest mur to chce by on tam byl i dlatego tak to widzisz... uwazam go za czesc zdjecia. gdyz bez niego głowa by wisiala a wtedy bys napisal ze dziwnie skrecona... skoro nie wisz jaka jest mina to znaczy ze nie patrzysz na to samo zdjecie. czepiasz sie jak rzep pierdół tego nie lubimy.
    ad4 no przeciez jak moglo by byc inaczej.
    ad5 mozna by wymagac wiecej ale ja nie wymagalem uwazam ze jest ok tyle mi wystarczy. i uwazam ze i tobie powinno.
    ad6 a mimike juz dla ciebei rpzygotowuje bo tego ujecia mam sporo ))
    ad7 i znow wracamy do tego ze skoro tak widzisz zdjecie tzn ze ja tak chcialem okazac ciecia nie sa złe nie naruszaja niczego co w ksiazce pisza.. to twoj odbior i chcec skrytykowania czegos
    co do szumow to samo.
    ad8 a musi miec ładunek emocjonalny ?? dla mnie nie
    ad9 no widzisz.. i znow wracamy do tego samego co w 8 zdjecie jest sportretowalem Pania tyle.. nie szukamy ideologi kunsztu i czego tam jeszcze szukasz w zdjeciach.
    ad10 ))))))))) nie no spoko naprawde swietny komantarz zgadzam sie z toba
    doskonale wiedzialem co i jak cel chciałem osiagnac tym zdjeciem. pokazalem bo uwazam ze portret meski jest ok ot taki przy kawie.

dziekuje i pozdrawiam wezme sobie wszystkie uwagi gleboko do serca i bede uwazal przy nastepnych zdjeciach...
    Geniuszu jak i autorytetu tu nie widze. Ot tak zwykła fotografia.
    Ostatnio edytowane przez hanibal ; 15-06-2012 o 09:51

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów