Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: Start 66 pomoc

to
    Gość

Domyślnie

Dałem to do obejrzenia człowiekowi, który się na tym zna Powłoki jakieś były już wtedy, ale nie wyglądają jednak na zniszczone. Aparat ma ślad jakiegoś uderzenie na obudowie (pod obiektywem, na tej wysuwanej przy ostrzeniu części). Może coś się pokrzywiło...

Domyślnie

Dałem to do obejrzenia człowiekowi, który się na tym zna Powłoki jakieś były już wtedy, ale nie wyglądają jednak na zniszczone. Aparat ma ślad jakiegoś uderzenie na obudowie (pod obiektywem, na tej wysuwanej przy ostrzeniu części). Może coś się pokrzywiło...
    Czyli, że go pogięło? Chyba ktoś przed tobą zdenerwował się*z powodu tego sprzętu
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Czyli, że go pogięło? Chyba ktoś przed tobą zdenerwował się*z powodu tego sprzętu
    Musiał należeć do jakiegoś sfrustrowanego fotografa

Nie mam zupełnie ciśnienia na ten aparat. Jak się da go uzdrowić niewielkimi nakładami, to fajnie, dam mu jeszcze szansę popracować, a jak nie to ozdobi półkę

Domyślnie

Wydaje mi się, że nie ma sensu. Zastanów się, ile może kosztować godzina pracy przy naprawie, załóż, że rozłożenie, wyczyszczenie i złożenie potrwa 2 godziny. Zwykle serwisy liczą sobie za każdą rozpoczętą godzinę pracy, więc czy to 1,5 czy dwie godziny nie robi różnicy. Dolicz ewentualne części i wyjdzie ci pewnie 70-100 złotych, zakładając, że naprawa była prosta. Czyli będziesz miał sprawny aparat za 100 złotych. To nie jest chyba atrakcyjna cena za ten model

to
    Gość

Domyślnie

Do 100 max jestem w stanie zapłacić z 3 powodów:
    1) nie widziałem aukcji na allegro z takowymi < 100zł
    2) nie mam innego na film 120, a to byłby jakiś tam złomik na dobry początek
    3) nie skazujmy tego aparatu na śmierć od razu. Będzie dobrym uczynkiem jak go przywrócimy do życia

Ja w przyszłości chcę się więcej bawić filmem 120, ale w sensowniejszych trochę zabawkach. A na to trzeba kasy. Dodatkowo skaner płaski mi jest potrzebny, bo mam dedykowany na 35mm i koszty znowu rosną. Zacznę od tego co mam

Domyślnie

A mi 2 dni temu kończąc pierwszy film Startem 66 migawka odmówiła posłuszeństwa :/
    Dawać do naprawy nie mam zamiaru bo ostatnio za wyregulowanie czasów i wymiane smarów zapłaciłem stówkę...

Póki co liczę, że naprawi się sam niczym radziecki Zenit
    A jeśli nie to przerobię go na otworka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundrum Zobacz posta
    Mam starta, robiłem nim zdjęcia. Da się, ale zabawa słaba.
    szukam nowego domu dla Lubitela
    info PM

lepsza zabawa gwarantowana
    w gratisie rolka fimu

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafulec Zobacz posta
    szukam nowego domu dla Lubitela
    info PM

lepsza zabawa gwarantowana
    A co takiego ma Lubitel, czego nie ma Start? :P Oprócz ciemniejszej optyki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    A co takiego ma Lubitel, czego nie ma Start? :P Oprócz ciemniejszej optyki
    najbardziej "zabawną" matówkę jaką widziałem (akurat nawet wczoraj).

O ile pomarzyć mogę (i może kiedyś do tego dojdzie) aby "czasem" coś zrobić w kwadracie, Start jest w moim obszarze akceptacji, Liubitiel nie.
    Matówka, ergonomia ostrzenia, przyciski - dla mnie nie.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Lubitel to zło

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów