Szukaj
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Świetny efekt
Co do powłok przeciwodblaskowych to nie jestem przekonany aby w Polsce w latach wytwarzania modelu B stosowano tego typu ulepszenia.
Dałem to do obejrzenia człowiekowi, który się na tym znaPowłoki jakieś były już wtedy, ale nie wyglądają jednak na zniszczone. Aparat ma ślad jakiegoś uderzenie na obudowie (pod obiektywem, na tej wysuwanej przy ostrzeniu części). Może coś się pokrzywiło...
Czyli, że go pogięło? Chyba ktoś przed tobą zdenerwował się*z powodu tego sprzętuDałem to do obejrzenia człowiekowi, który się na tym zna Powłoki jakieś były już wtedy, ale nie wyglądają jednak na zniszczone. Aparat ma ślad jakiegoś uderzenie na obudowie (pod obiektywem, na tej wysuwanej przy ostrzeniu części). Może coś się pokrzywiło...
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Wydaje mi się, że nie ma sensu. Zastanów się, ile może kosztować godzina pracy przy naprawie, załóż, że rozłożenie, wyczyszczenie i złożenie potrwa 2 godziny. Zwykle serwisy liczą sobie za każdą rozpoczętą godzinę pracy, więc czy to 1,5 czy dwie godziny nie robi różnicy. Dolicz ewentualne części i wyjdzie ci pewnie 70-100 złotych, zakładając, że naprawa była prosta. Czyli będziesz miał sprawny aparat za 100 złotych. To nie jest chyba atrakcyjna cena za ten model
Do 100 max jestem w stanie zapłacić z 3 powodów:
1) nie widziałem aukcji na allegro z takowymi < 100zł
2) nie mam innego na film 120, a to byłby jakiś tam złomik na dobry początek
3) nie skazujmy tego aparatu na śmierć od razu. Będzie dobrym uczynkiem jak go przywrócimy do życia
Ja w przyszłości chcę się więcej bawić filmem 120, ale w sensowniejszych trochę zabawkach. A na to trzeba kasy. Dodatkowo skaner płaski mi jest potrzebny, bo mam dedykowany na 35mm i koszty znowu rosną. Zacznę od tego co mam![]()
A mi 2 dni temu kończąc pierwszy film Startem 66 migawka odmówiła posłuszeństwa :/
Dawać do naprawy nie mam zamiaru bo ostatnio za wyregulowanie czasów i wymiane smarów zapłaciłem stówkę...
Póki co liczę, że naprawi się sam niczym radziecki Zenit
A jeśli nie to przerobię go na otworka![]()
Lubitel to zło
Skontaktuj się z nami