Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Wątek: Start 66 pomoc

Domyślnie

na pewno jest nie tak. To dość dobra optyka ma być.

A na koniec doregulowac obiektyw celowniczy do zdjęciowego, bo będziesz miał front-back-focus (możesz pogadać z cyfrowcami jak równym z równym)
    Szklanej matówki to nie znajdziesz, awaryjnie dobra kalka, przyłożona w miejcie negatywu, i reguluje się celowniczy przez obracanie.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    na pewno jest nie tak. To dość dobra optyka ma być.

A na koniec doregulowac obiektyw celowniczy do zdjęciowego, bo będziesz miał front-back-focus (możesz pogadać z cyfrowcami jak równym z równym)
    Szklanej matówki to nie znajdziesz, awaryjnie dobra kalka, przyłożona w miejcie negatywu, i reguluje się celowniczy przez obracanie.

Cholercia, wytłumacz jak to doregulować. Bo ten celowniczy był taki "luźny", to go dokręciłem do końca. Teraz powiedzmy, że wystaje tak samo daleko jak ten główny, ale faktycznie dobrze byłoby doregulować, bo może zwyczajnie ostrość mi leci w krzaki... Chociaż zerknij na fotkę z liśćmi. W środku kadru jest ostro i wyraźnie. A wokół jebnik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    Cholercia, wytłumacz jak to doregulować. Bo ten celowniczy był taki "luźny", to go dokręciłem do końca. ... Chociaż zerknij na fotkę z liśćmi. W środku kadru jest ostro i wyraźnie. A wokół jebnik.
    Ten "mój" Start to było o ok 200km stąd i ok 30lat temu, nie bardzo pomogę. Chyba była koncepcja gwintu głównego i kontry.

Tu dobrze zauważyłeś zdjęciowy jest sam w sobie rozj.....

to
    Gość

Domyślnie

Szczerze mówiąc to ten mój egzemplarz to jest... no powiem wprost... ze śmietnika. Więc chyba już wiem dlaczego się go ktoś pozbył... Kombinuję z bibułą w miejscu filmu i nie wygląda to najgorzej. Lepszy obraz mam na bibule niż na filmie

Domyślnie

Czego chcecie? Świetny aparat. Ja to prawie przekonany jestem. Zastanawiam się*w którym to filmie science fiction potworek tak świat widział?
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

to
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    czego chcecie? świetny aparat. Ja to prawie przekonany jestem. Zastanawiam się*w którym to filmie science fiction potworek tak świat widział?
    predator

Domyślnie

Ooo, właśnie. Predator. Nazwij go Start Predator 666 alias Samo Zło. Przy okazji dostałeś świetny sposób na spędzenie długich zimowych wieczorów. Czyszczenie i regulacja. I tak ad mortum defecatum.

to
    Gość

Domyślnie

Pytanie czy się go jeszcze da uratować? Dałbym komuś, kto się na tym zna (mamy tutaj w Bydgoszczy takowego), tylko czy koszt nie przerośnie wartości sprzętu i czy jest to wykonalne w ogóle.

Domyślnie

Pytanie czy się go jeszcze da uratować? Dałbym komuś, kto się na tym zna (mamy tutaj w Bydgoszczy takowego), tylko czy koszt nie przerośnie wartości sprzętu i czy jest to wykonalne w ogóle.
    Fotografa czy aparat? Na twoim miejscu zrobiłbym usta-usta. I masaż. A jak nie podejmie czynności życiowych to defibrylacja. I adrenalina dosercowo. Tobie też by się*przydała. Jeśli po 40 minutach nie ożyje to znaczy że umarł. RIP. Jaki Start taki koniec.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    Zadałem pytanie o naprawę analoga nikona. Podali mi cenę otwarcia zlecenia, kupiłem F90x. Tyle w temacie.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów