Close

Strona 118 z 127 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 1268

Domyślnie

A skąd masz informację, że w N 35/1.4 - jakby nie patrzeć flagowej trzydziestce piątce - użyty jest jakiś micro SWM? Tak po prawdzie to pierwsze słyszę o istnieniu takiego czegoś w Nikonie. Nie pomyliło Ci się z micro USM w Canonie?
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 20-05-2012 o 00:09
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

ale ten 45/1.8 przy 35/1.4 to koliberek - 116g zaledwie.
    Völkchlor

Domyślnie

ale polemikę rozpocząłem, nie sądziłem że do tego dojdzie. Tak jak nie myślałem że zechce Ci się Rafał tyle informacji przekazać... To co w końcu D800 czy 5DIII? I'm Nikon Guy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    No dobra, używałem jednego kilka lat , teraz używam drugiego ok ok roku.
    Różnice między nimi są tak marginalne, że nawet nie próbuję podejmować się ocen. Podobne optycznie jeśli nie zagłębiamy się w testy linijek i MTF. Oba abberują na f/1.4, podobnie winietują.
    Prędkość AF trudno mi ocenić, gdyż w Canonie używałem głównie na piątkach, w Nikonie na d3s, d800. Niestety różnic w prędkości nie odczułem żadnych, nawet powiedziałbym, że canonowe 35L działało jakoś sprawniej... Ocenie tej sprzyja fakt, iż wC pracowałem na najwolniejszych puszkach, w N na najszybszych. Mimo to różnice są jakie są.
    Wkurzające jest to, że mimo wielu lat różnic Nikon nie potrafi stworzyć szybkich, jasnych stałek - miała być rzeźnia, jakościowa masakra Canona a wyszło co najwyżej podobnie optycznie i MZ minimalnie gorzej jeśli chodzi o prędkośc i skuteczność działania AF.
    Mimo to szkło polecam - jest fenomenalne i bez najmniejszego problemu osiągniecie "magię i plastykę" jak w canonowej eLce
    Dzięki za informację

Trochę mnie właśnie martwi AF w tym szkle.
    Mam 35/2.0 i to szkło jest bardzo szybkie.
    35mm to moja ogniskowa i dlatego chciałem 35/1.4 ale jeżeli działa jak w 50/1.4G to słaaabo.
    Skoro nie ma różnicy w szybkości AF między 35L a 35G to Nikon z tym silnikiem chyba się cofnął w rozwoju.

Domyślnie

No właśnie, większość zapomina o ciężarze optyki do przemieszczenia....ciemne szkła są szybsze/lżejsze.

Domyślnie

Pomijając zapewne lżejsze materiały, to 45/1.8 jest pod 4/3, a 35/1.4 pod FF
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qba87 Zobacz posta
    ale polemikę rozpocząłem, nie sądziłem że do tego dojdzie. Tak jak nie myślałem że zechce Ci się Rafał tyle informacji przekazać... To co w końcu D800 czy 5DIII? I'm Nikon Guy
    Moje zdanie: do zdjęć zdecydowanie D800, do filmów zdecydowanie 5D3 -kogo stać niech bierze najlepiej oba.

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    No właśnie, większość zapomina o ciężarze optyki do przemieszczenia....ciemne szkła są szybsze/lżejsze.
    Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Pomijając zapewne lżejsze materiały, to 45/1.8 jest pod 4/3, a 35/1.4 pod FF
    Ok, ok.... ale taki Nikkor 35 1.8DX to już tylko 200g Szybki nie jest, absolutnie cichy też nie......
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

No niby tak, ale 35/1.8 to jednak turbo low budget lens, nie oczekiwałbym od niego nie wiadomo czego. Pewnie jakby szybciej smigał, to juz by nie miał takiej radosnej ceny.
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    No niby tak, ale 35/1.8 to jednak turbo low budget lens, nie oczekiwałbym od niego nie wiadomo czego. Pewnie jakby szybciej smigał, to juz by nie miał takiej radosnej ceny.
    pozory myla podpinalem do D3x i pod wzgledem ostrosci nie mial sie na pelnej dziurze kompletnie czego wstydzic np

Domyślnie

Ja nie mowię o założeniach na desce kreślarskiej i na biurku księgowego, a nie o tym co faktycznie sobą reprezentuje
    Völkchlor

Strona 118 z 127 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów