Close

Strona 120 z 127 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 191 do 1 200 z 1268

Domyślnie

Kolega napisał przykład -ja spokojnie mogę szybko zorganizować warunki takie, że więcej niż połowa zdjęć z 5D2 będzie nieostra w stosunku do tych z D700. Albo inaczej -5D2 w ogóle nie będzie w stanie ich zrobić, bo AF za słaby. Możesz twierdzić, że to nieprawda, ja mogę twierdzić, że Twoje wywody o lepszym kolorze w Canonie to nieprawda.

Obraziłeś się ?

mirekkania, jeśli Cię uraziłem swoimi wypowiedziami to przepraszam. Nie taki był mój zamiar.

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Fatman, jak tam? co z tymi silnikami micro SWM w nikonie ?
    Bez zmian -nadal powolne i czasem skrzypiące. Czemu pytasz ?
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 20-05-2012 o 23:53
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Fatman, jak tam? co z tymi silnikami micro SWM w nikonie ?
    Może nie Fatman ale o ile pamiętam kolega z serwisu w UK mówił mi trochę zniesmaczony, że np 24/1.4 ma silnik z 18-70, niestety. Nie ma takiego powera jak 3 królowie. Choć jak mam być szczery to jakoś na powolność np. 85/1.4G w porównaniu z 70-200VR2 nie narzekam. Na D700 oba śledzą znakomicie, może przeostrzenie będzie szybsze ale nie robię testów, tylko na tym pracuję.
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Fatman , nieważne. Widzę, że ciężko Ci odpowiedzieć na pytanie na które nie znasz odpowiedzi a w jakieś uniki nie chce mi się tu bawić bo to nie wątek o szkłach.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Fatman , nieważne.
    Szkoda.

Widzę, że ciężko Ci odpowiedzieć na pytanie na które nie znasz odpowiedzi a w jakieś uniki nie chce mi się tu bawić bo to nie wątek o szkłach.
    Szkoda, bo mógł byś mnie oświecić. Bo wychodzi na to, że Ty znasz odpowiedzi (choć za bardzo nie wiem na jakie pytanie, bo Twoje było bardzo ogólne). Istnieje możliwość, że wspomniane silniki nie są powolne i pracują bezgłośnie, tylko ja dotychczas miałem jakiegoś pecha i trafiałem na same -uszkodzone ? Peszek jakiś........

Jak nie tu, to zawsze możesz PW wysłać.......
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 21-05-2012 o 08:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Obraziłeś się ?
    Nie obraziłem się. To by wymagało jakiegos emocjonalnego zaangazowania, a nasza wymiana zdań nie miała u mnie wymiaru emocjonalnego.
    To tak jak w tej historii z kopiącym osłem. Nie mogę się obrazić na osła, że mnie kopnął. Bo kopanie leży w jego naturze, a moje obrażenie sie nic nie zmieni. Mogę mieć jedynie do siebie pretensje, że za blisko podszedłem.

mirekkania, jeśli Cię uraziłem swoimi wypowiedziami to przepraszam. Nie taki był mój zamiar.
    Dziękuję i doceniam.

Domyślnie

Drugi raz delikatnie (i sprytnie ) coś sugerujesz -najpierw w słowie "idiota" teraz "osioł". Pozostawię to bez komentarza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta

Czy kolory z jednego, czy z drugiego, to wszystko jedno, bo i tak - niestety - najwiecej racji ma Mistrzucieczki, pisząc: "Dobre zdjecie pozostanie dobrym niewazne ze ktos zauwazy ze kolory sie minimalnie rozne".

dlaczego niestety? chyba tylko dlatego ze trudniej jest zrobic dobre zdjecie niz spedzac chwile na zmienianiem kolorow nikonowskich na canonowskie (choc nie wiem po co to robic)

moze pokaz zdjecia z tej sesji z modelka gdzie z kolegom walczyliscie z kolorami,bo chyba one sie licza a nie walka ktory fiolet byl bardziej fioletowy
    Road to Manila

Domyślnie

Najciekawsze jest to, ze różnice w kolorach widać zapewne tylko jak sie zrobi jakiś karkołomny test porównawczy typu ta sama scena i wyswietlone obok siebie zdjecia.
    Völkchlor

Domyślnie

Ok -a ja po przemyśleniu sprawy jednak poproszę Cię nowart, żebyś mnie nie oświecał (serio, przepraszam, że w ogóle wdałem się w dyskusję -nie chcę jej kontynuować), z góry przyznaję rację.
    Dla zdrowia (też piszę na poważnie) wypisuję się z dyskusji.

Pozdrawiam serdecznie.

Domyślnie

pozostajemy wiec sami z Kuba, ale jak tu dyskotowac jak sie zgadzamy
    Road to Manila

Strona 120 z 127 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów