A skąd masz informację, że w N 35/1.4 - jakby nie patrzeć flagowej trzydziestce piątce - użyty jest jakiś micro SWM? Tak po prawdzie to pierwsze słyszę o istnieniu takiego czegoś w Nikonie. Nie pomyliło Ci się z micro USM w Canonie?
Szukaj
A skąd masz informację, że w N 35/1.4 - jakby nie patrzeć flagowej trzydziestce piątce - użyty jest jakiś micro SWM? Tak po prawdzie to pierwsze słyszę o istnieniu takiego czegoś w Nikonie. Nie pomyliło Ci się z micro USM w Canonie?
Ostatnio edytowane przez nowart ; 20-05-2012 o 00:09
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
ale ten 45/1.8 przy 35/1.4 to koliberek - 116g zaledwie.
Völkchlor
ale polemikę rozpocząłem, nie sądziłem że do tego dojdzie. Tak jak nie myślałem że zechce Ci się Rafał tyle informacji przekazać... To co w końcu D800 czy 5DIII?I'm Nikon Guy
Dzięki za informację
Trochę mnie właśnie martwi AF w tym szkle.
Mam 35/2.0 i to szkło jest bardzo szybkie.
35mm to moja ogniskowa i dlatego chciałem 35/1.4 ale jeżeli działa jak w 50/1.4G to słaaabo.
Skoro nie ma różnicy w szybkości AF między 35L a 35G to Nikon z tym silnikiem chyba się cofnął w rozwoju.
Pomijając zapewne lżejsze materiały, to 45/1.8 jest pod 4/3, a 35/1.4 pod FF
Völkchlor
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
No niby tak, ale 35/1.8 to jednak turbo low budget lens, nie oczekiwałbym od niego nie wiadomo czego. Pewnie jakby szybciej smigał, to juz by nie miał takiej radosnej ceny.
Völkchlor
Ja nie mowię o założeniach na desce kreślarskiej i na biurku księgowego, a nie o tym co faktycznie sobą reprezentuje![]()
Völkchlor
Skontaktuj się z nami