Kolejny hint: w AutoISO w trybie P automat stara sie trzymac czasy na 1/80s zamiast na 1/60s (tryb Av).
Szukaj
Kolejny hint: w AutoISO w trybie P automat stara sie trzymac czasy na 1/80s zamiast na 1/60s (tryb Av).
pozdrawiam
Mirek$
Może jakiś chętny z okolic Łodzi na porównanie Nexa-5N z moim Panosoniciem G3? Po porównaniu z GH2 zrobionym przez Fatmana, ciekawy jestem jak by to wyszło z G3![]()
Tak chciałem gdzieś w plener ruszyć, żeby zobaczyć jak w praktyce obie puszki się sprawują, jak to wygląda na podobnych kadrach z rzeczywistości nie ze studyjnych testówJak użytkownik Nexa ocenia puszkę, ergonomię, poprawność działania różnorakiej automatyki itp. I przy okazji napić się piwa z jakimś Nikoniarzem
![]()
Witajcie.
Jakie są główne różnice pomiędzy NEX-5n a NEX-3.
Jakie obiektywy polecili byście do kupienia dla systemu NEX?
Pozdrawiam
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Dlaczego mam się obrazić?
Zadałem to pytanie celowo.
Fakt, że po przestudiowaniu obu danych technicznych na stronach Sony, to jedną z głównych różnic jaka mi się rzuciła jest gorsza jakość filmów dla "trójki" i wolniejszy AF.
Szukam jakiegoś aparatu za D700 i nie chcę przepłacić, stąd moje pytanie.
Trochę dużo tu wątków by wszystko przeczytać dlatego dobrze by było otrzymać wiedzę w pigułce, co bardziej się opłaca kupić i jaki zestaw obiektywów jest najbardziej polecany/uniwersalny.
Krzysiek
Pozdrawiam Krzysztof M.
Nex 5n ma lepszą matrycę, obudowę, dotykowy ekran, lepszy (ponoć) AF i filmy. Obiektywy z AF: 16mm (+konwerter szerokokątny, konwerter fish-eye), 18-55, 55-210, 18-200, 50/1.8, 30/3.5 makro, Zeiss 24/1.8, Sigma 19/2.8, Sigma 30/2.8, właściwie nie ma żadnych redundancji w tym co jest. Przez adapter podłączysz wszystko, a ostrość dzięki peakingowi ustawia się dość łatwo. Naprawdę nie wiem, co dodać.
Dodałeś (a właściwie utwierdziłeś mnie w mojej wiedzy) bardzo dużo.
Choć ciągle mam nikłą wiedzę, jak aparat po podpięciu przez konwerter np N35/1.8 potwierdza ostrość.
W jaki sposób on pokazuje popranie ostrość?
aaaa
I jeszcze, czy po zamontowaniu na 16/2.8 konwertora fish-eye nie traci się wyraźnie na jakości?
Dopytam jeszcze.
Jak przeczytałem (bo jeszcze żadnego nie trzymałem w rękach) 5n nie ma regulowanego ekranika?
Pozdrawiam Krzysztof M.
Skontaktuj się z nami