Close

Strona 57 z 2397 PierwszyPierwszy ... 7475556575859671071575571057 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Kolejny hint: w AutoISO w trybie P automat stara sie trzymac czasy na 1/80s zamiast na 1/60s (tryb Av).
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Może jakiś chętny z okolic Łodzi na porównanie Nexa-5N z moim Panosoniciem G3? Po porównaniu z GH2 zrobionym przez Fatmana, ciekawy jestem jak by to wyszło z G3
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Może jakiś chętny z okolic Łodzi na porównanie Nexa-5N z moim Panosoniciem G3? Po porównaniu z GH2 zrobionym przez Fatmana, ciekawy jestem jak by to wyszło z G3
    Ale co chcesz konkretnie porównywać? Jakości matrycy nie porównasz profesjonalniej niż to, co zostało zrobione choćby przez DxO, szkła jakie są wiadomo, a spraw ergonomii nie da się porównać na okazjonalnym tete-a-tete.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ale co chcesz konkretnie porównywać? Jakości matrycy nie porównasz profesjonalniej niż to, co zostało zrobione choćby przez DxO, szkła jakie są wiadomo, a spraw ergonomii nie da się porównać na okazjonalnym tete-a-tete.
    Tak chciałem gdzieś w plener ruszyć, żeby zobaczyć jak w praktyce obie puszki się sprawują, jak to wygląda na podobnych kadrach z rzeczywistości nie ze studyjnych testów Jak użytkownik Nexa ocenia puszkę, ergonomię, poprawność działania różnorakiej automatyki itp. I przy okazji napić się piwa z jakimś Nikoniarzem
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Tak chciałem gdzieś w plener ruszyć, żeby [...] napić się piwa z jakimś Nikoniarzem
    I wszystko jasne
    Völkchlor

Domyślnie

Witajcie.
    Jakie są główne różnice pomiędzy NEX-5n a NEX-3.
    Jakie obiektywy polecili byście do kupienia dla systemu NEX?
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    Witajcie.
    Jakie są główne różnice pomiędzy NEX-5n a NEX-3.
    Jakie obiektywy polecili byście do kupienia dla systemu NEX?
    Pozdrawiam
    Nie obraź się, ale pytanie trochę w stylu "Jak żyć?". Różnice masz zestawione w Optycznych, matryce przetestowane w DxO, lista obiektywów z AF znana, fakt o możliwości podłączenia właściwie dowolnego innego powszechnie znany, za to nieznane są Twoje zapotrzebowania...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Dlaczego mam się obrazić?
    Zadałem to pytanie celowo.
    Fakt, że po przestudiowaniu obu danych technicznych na stronach Sony, to jedną z głównych różnic jaka mi się rzuciła jest gorsza jakość filmów dla "trójki" i wolniejszy AF.
    Szukam jakiegoś aparatu za D700 i nie chcę przepłacić, stąd moje pytanie.

Trochę dużo tu wątków by wszystko przeczytać dlatego dobrze by było otrzymać wiedzę w pigułce, co bardziej się opłaca kupić i jaki zestaw obiektywów jest najbardziej polecany/uniwersalny.

Krzysiek
    Pozdrawiam Krzysztof M.

Domyślnie

Nex 5n ma lepszą matrycę, obudowę, dotykowy ekran, lepszy (ponoć) AF i filmy. Obiektywy z AF: 16mm (+konwerter szerokokątny, konwerter fish-eye), 18-55, 55-210, 18-200, 50/1.8, 30/3.5 makro, Zeiss 24/1.8, Sigma 19/2.8, Sigma 30/2.8, właściwie nie ma żadnych redundancji w tym co jest. Przez adapter podłączysz wszystko, a ostrość dzięki peakingowi ustawia się dość łatwo. Naprawdę nie wiem, co dodać.

Domyślnie

Dodałeś (a właściwie utwierdziłeś mnie w mojej wiedzy) bardzo dużo.
    Choć ciągle mam nikłą wiedzę, jak aparat po podpięciu przez konwerter np N35/1.8 potwierdza ostrość.
    W jaki sposób on pokazuje popranie ostrość?
    aaaa
    I jeszcze, czy po zamontowaniu na 16/2.8 konwertora fish-eye nie traci się wyraźnie na jakości?

Dopytam jeszcze.
    Jak przeczytałem (bo jeszcze żadnego nie trzymałem w rękach) 5n nie ma regulowanego ekranika?
    Pozdrawiam Krzysztof M.

Strona 57 z 2397 PierwszyPierwszy ... 7475556575859671071575571057 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów