Close

Strona 72 z 338 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Oczywiscie, ze SSD to przyszlosc i sam w koncu zmienie HDD. Chodzi mi o to, ze juz n-ty raz piszesz, ze system Ci padl. Ja nie moge sobie na to pozwolic.
    Obecnie masz maszynkę na raidzie?

Domyślnie

Nie, kopie na dyskach zewnetrznych.

Domyślnie

Nie, kopie na dyskach zewnetrznych.
    Więc co ma do tego czy główny dysk jest HDD czy SSD? Bijesz imvho pianę.

Domyślnie

Mi dysk nie padl ani razu, a koledze tutaj juz kilka razy. Ot co.
    ps. Nie zrozumcie mnie zle, sam juz dawno wymienilbym dysk na SSD, gdyby nie problemy. Nie jestem uprzedzony do zadnej z technologii.

Domyślnie

Czy Ci, którym ssd padły dowiedzieli się z serwisu/ od sprzedawców dlaczego te dyski padły? Co było powodem padnięcia, czy winien był użyszkodnik (zła konfiguracja bios/win) czy jednak producent?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Ah, ale wy ględzicie. Dajcie spokój z tymi padającymi dyskami. HDD też padają jak muchy, bady i stukanie głowic to u nich chleb powszedni. Nikt jakoś tym mocno głowy nie zawraca. Masz w razie czego backup? Jak tak to śpisz spokojnie czy byś miał SSD, czy HDD, czy jakąś hybrydę. Nie lubicie SSD lub jesteście przewrażliwieni a chcecie mieć szybkość no to macie RAID lub Intel Smart Response (http://pclab.pl/art45797-11.html http://www.purepc.pl/plyty_glowne/te...idge?page=0,14) czy inne cuda.

Popatrzcie na laptopy - grzeją się, bateria pada, standard powycierana obudowa, połamane zawiasy, padnięta grafika itd. Jakbym się pewnie was spytał który nie ma laptopa to niewielu by się odezwało co?
    Ostatnio edytowane przez lazik_s ; 08-05-2012 o 15:17

Domyślnie

Mi dysk nie padl ani razu, a koledze tutaj juz kilka razy.
    To chyba nie do mnie, pierwszy taki przypadek mam, talerzowy mi kiedys padl i nie mialem backupu, po tym juz sie zabezpieczam....nie ma o czym mowic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    ...po tym juz sie zabezpieczam....nie ma o czym mowic
    Przyszłościowo, w temacie wątku, prosiłbym Ciebie i innych, którym padły ssd (kurcze, psychoza jakaś, jeszcze go nie mam, a już myślę o jego padnięciu ), żeby opisać dosłownie w kilku punktach jak przywrócić do życia kompa z alternatywnym, zewnętrznym hdd (w kontekście tego wątku http://forum.pclab.pl/topic/536686-B...&#entry7446049 ):
    1) jakim softem najlepszym z doświadczenia robić backup przyrostowy całego ssd, bo przecież na takim nam zależy?
    2) ssd pada- odczepiam- podłączam hdd z backupem
    3) uruchamiam kompa, wchodzę do biosu i zmieniam ustawienia (wyłączam AHCI, ustawiam bootowanie z USB), ponownie uruchamiam?
    4) uruchamia się w pełni funkcjonalna kopia systemu/ dysku, na której mogę pracować do czasu wyjaśnienia sprawy z ssd.
    Czy tak zabezpieczacie się?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Chodzi mi o to, ze juz n-ty raz piszesz, ze system Ci padl.
    Mi dysk nie padl ani razu, a koledze tutaj juz kilka razy. Ot co.
    ????
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 08-05-2012 o 17:03
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Przyszłościowo, w temacie wątku, prosiłbym Ciebie i innych, którym padły ssd (kurcze, psychoza jakaś, jeszcze go nie mam, a już myślę o jego padnięciu ), żeby opisać dosłownie w kilku punktach jak przywrócić do życia kompa z alternatywnym, zewnętrznym hdd (w kontekście tego wątku http://forum.pclab.pl/topic/536686-B...&#entry7446049 ):
    1) jakim softem najlepszym z doświadczenia robić backup przyrostowy całego ssd, bo przecież na takim nam zależy?
    2) ssd pada- odczepiam- podłączam hdd z backupem
    3) uruchamiam kompa, wchodzę do biosu i zmieniam ustawienia (wyłączam AHCI, ustawiam bootowanie z USB), ponownie uruchamiam?
    4) uruchamia się w pełni funkcjonalna kopia systemu/ dysku, na której mogę pracować do czasu wyjaśnienia sprawy z ssd.
    Czy tak zabezpieczacie się?
    Backup robie narzedziem windowsowym, oraz co jakis czas recznie uaktualniam kopie ustawien przegladarek, skypow i innych
    SSD padl, to poprostu otworzylem bude i odpinalem wszystko po kolei, jako drugi odpiety mialem SSD i bios normalnie poszedl dalej.
    Mialem jedna partycje na ktorej kiedys stal system i same smieci na niej, wiec pierwsze co zrobilem to wrzucilem plytke z instalka W7 i zainstalowalem goly system, komp dziala i wszystkie dane sa, to byla podstawa.
    Dzis po pracy zasiade do backupu i zobaczymy
    Windowsowy backup na plytach DVD i drugi zapasowy na przenosnym dysku, plytka startowa....powinno byc ok
    Jak wspomnialem to jest pierwszy taki przypadek w moim kompie gdzie mam backup, ale robilem juz to na moim lapku, poszlo sprawnie, tyle, ze nie SSD na HDD
    Nie ruszam AHCI, wszystkie moje dyski pracuja w AHCI

Strona 72 z 338 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów