Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cry5t4l Zobacz posta
    W kindlu nie mozna sluchac mp3 - minus.
    Jak nie? Jak tak.
    Kindle keyboard ma głośniki i wyjście słuchawkowe. Dodatkowo opcja "text to speech"
    Ostatnio edytowane przez pysson ; 01-05-2012 o 10:52

Domyślnie

Co do pytania o baterię - w czytniku e-inkowym prąd zżera tylko przewracanie "kartek" (nie licząc Wifi i 3G), więc czas życia zależy od intensywności czytania.
    U mnie Kindle użytkowany godzinę-dwie dziennie (komunikacja miejska) trzyma jakieś 1.5-2 miechy. Któregoś razu zaczął narzekać, że prąd się kończy, to wyłączyłem Wifi (które omyłkowo zostawiłem włączone) i pochodził jeszcze tydzień
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Przeciez juz Ci podalem Kobo WiFi, 59funtow na dzis. Nic tanszego nie znajdziesz zbudowanego na dobrym wyswietlaczu imitujacym papier.
    Znalazłem taka promocje: http://crave.cnet.co.uk/gadgets/kobo...asda-50007563/

Porozglądam się jeszcze trochę i jeśli nic ciekawego nie znajdę wezmę Kobo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    Znalazłem taka promocje: http://crave.cnet.co.uk/gadgets/kobo...asda-50007563/

Porozglądam się jeszcze trochę i jeśli nic ciekawego nie znajdę wezmę Kobo.
    Sprawdź tylko dokładnie jakie formaty obsługuje ten model i czy Cię to zadowala.

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    2. Po drugie jest systemem zamknietym do formatu Kindla - nie czyta formatow oblusgiwanych przez wiekszosc polskich ksiegarnii internetowych.
    Instalujesz na kompie Calibre - http://calibre-ebook.com - i masz możliwość wrzucenia każdego formatu na Kindla.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pysson Zobacz posta
    Jak nie? Jak tak.
    Kindle keyboard ma głośniki i wyjście słuchawkowe. Dodatkowo opcja "text to speech"
    Kolego napisalem o kindlu classic. A on niema glosnikow. Na poczatku posta napisalem jakie mam czytniki. Potwierdzam info o baterii. W kindlu starcza na miesiac, poltora przy czytaniu 1h dziennie

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
    Cry5t4l
    _______
    Nikon D90

Domyślnie

Moment, wiem, ze sa programy do konwersji pomiedzy roznymi formatami ksiazek elektronicznych ALE nie kazdy chce jeszcze sleczec przed LCD aby sobie przerobic super-hiper-bestseller wlasnie kupiony aby moc go przeczytac. Staje sie leniwy i chce miec od razu w czytniku po Wi-Fi prosto z ksiegarnii bez konwersji. Wiem, ze Kindle zaczal obslugiwac PDFa i co z tego. Wole zaoszczedzone 30 funtow wydac na ksiazki. Skoro ekran ten sam a ma to tylko wyswietlac tekst a nie wysiadywac jaja i doic krowy to po co przeplacac.

Swoja droga moje ksiazki czy papierowe czy elektroniczne kosztuja po 100+ funtow kazda. Zostalem wiec przy papierowych wydaniach dla krajow rozwijajacych sie, ktore mozna miec za 1/5 ceny.

Bateria bym sie nie przejmowal, jak urzadzenie tylko robi za elektroniczny papier, bo to prawie pradu nie pobiera. Prad jest pobierany w momencie zmiany zawartosci wyswietlanej strony.
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 01-05-2012 o 13:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cry5t4l Zobacz posta
    Kolego napisalem o kindlu classic. A on niema glosnikow. Na poczatku posta napisalem jakie mam czytniki.
    Czyli napisałeś mało precyzyjnie.
    Aktualnie amazon sprzedaje: kindle, kindle touch, kindle touch 3G, kindle keyboard 3G, a w stanach można jeszcze dostać DXa.
    Oznaczanie "classic" nie było używane w stosunku do żadnego modelu.
    Model, który najprawdopodobniej posiadasz, w momencie swojej premiery był oznaczony jako kindle 4 (fourth generation).

Pozdrawiam

Domyślnie

Tak mam kindla4. Ale alternatywa przytoczona jest czytnik za 60 funtow. Najtanszy kindle4 jest za 89 funtow 109 euro w tesco w ie. Nie pisalem o kindlu touch czy innych drozszych. Ale ok mamy tutaj pomoc podjac decyzje a nie klocic sie o nieprecyzyjne posty. Dla mnie bateria ma znaczenie. Ktos ma juz ten czytacz za 60 funtow? Jakie sa opinie na temat baterii

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez cry5t4l ; 01-05-2012 o 14:03
    Cry5t4l
    _______
    Nikon D90

Domyślnie

do 1 miesiaca czytania. Przynajmniej z tego co sie rozeznalem w temacie.
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 01-05-2012 o 13:51

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów