Szukaj
Co do pytania o baterię - w czytniku e-inkowym prąd zżera tylko przewracanie "kartek" (nie licząc Wifi i 3G), więc czas życia zależy od intensywności czytania.
U mnie Kindle użytkowany godzinę-dwie dziennie (komunikacja miejska) trzyma jakieś 1.5-2 miechy. Któregoś razu zaczął narzekać, że prąd się kończy, to wyłączyłem Wifi (które omyłkowo zostawiłem włączone) i pochodził jeszcze tydzień![]()
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Znalazłem taka promocje: http://crave.cnet.co.uk/gadgets/kobo...asda-50007563/
Porozglądam się jeszcze trochę i jeśli nic ciekawego nie znajdę wezmę Kobo.
Instalujesz na kompie Calibre - http://calibre-ebook.com - i masz możliwość wrzucenia każdego formatu na Kindla.
Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.
Moment, wiem, ze sa programy do konwersji pomiedzy roznymi formatami ksiazek elektronicznych ALE nie kazdy chce jeszcze sleczec przed LCD aby sobie przerobic super-hiper-bestseller wlasnie kupiony aby moc go przeczytac. Staje sie leniwy i chce miec od razu w czytniku po Wi-Fi prosto z ksiegarnii bez konwersji. Wiem, ze Kindle zaczal obslugiwac PDFa i co z tego. Wole zaoszczedzone 30 funtow wydac na ksiazki. Skoro ekran ten sam a ma to tylko wyswietlac tekst a nie wysiadywac jaja i doic krowy to po co przeplacac.
Swoja droga moje ksiazki czy papierowe czy elektroniczne kosztuja po 100+ funtow kazda. Zostalem wiec przy papierowych wydaniach dla krajow rozwijajacych sie, ktore mozna miec za 1/5 ceny.
Bateria bym sie nie przejmowal, jak urzadzenie tylko robi za elektroniczny papier, bo to prawie pradu nie pobiera. Prad jest pobierany w momencie zmiany zawartosci wyswietlanej strony.
Ostatnio edytowane przez gALL ; 01-05-2012 o 13:24
Czyli napisałeś mało precyzyjnie.
Aktualnie amazon sprzedaje: kindle, kindle touch, kindle touch 3G, kindle keyboard 3G, a w stanach można jeszcze dostać DXa.
Oznaczanie "classic" nie było używane w stosunku do żadnego modelu.
Model, który najprawdopodobniej posiadasz, w momencie swojej premiery był oznaczony jako kindle 4 (fourth generation).
Pozdrawiam
Tak mam kindla4. Ale alternatywa przytoczona jest czytnik za 60 funtow. Najtanszy kindle4 jest za 89 funtow 109 euro w tesco w ie. Nie pisalem o kindlu touch czy innych drozszych. Ale ok mamy tutaj pomoc podjac decyzje a nie klocic sie o nieprecyzyjne posty. Dla mnie bateria ma znaczenie. Ktos ma juz ten czytacz za 60 funtow? Jakie sa opinie na temat baterii
Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez cry5t4l ; 01-05-2012 o 14:03
Cry5t4l
_______
Nikon D90
do 1 miesiaca czytania. Przynajmniej z tego co sie rozeznalem w temacie.
Ostatnio edytowane przez gALL ; 01-05-2012 o 13:51
Skontaktuj się z nami