Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pietro Zobacz posta
    witam

ostatnio bardzo mnie zainteresowalo iso w d50 a mianowicie
    jakie jest to prawdziwe iso w d50 (chodzi mi o 200) czy to jest prawdziwa 200 czy moze mniejsze ?? 125 ?? a moze prawdziwa 100 ??

Pozdrawiam
    Pietro
    Prosta sprawa. Bierzesz zewnętrzny swiatłomierz, przykładowo Minolty i mierzysz. Potem mierzysz aparatem i porównujesz.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

To kto chce kupić wodór Xenonowy typu H do chłodzenia rezystora prosto z Libanu. Szumy Alfa na iso1250+opórc45/luxor2223 to by było jakoś.... jak przyłożysz na miedzi beztlenowej ten wodór na podkładce centro powinno na matryce..patrząc wartością bezwzględną, szumy rzeczywiste z 1250 pokazać jak gdyby iso było ustawione na 800. Przy zachowaniu parametrycznej czułości wejsciowej w układ Klajna. Więc chyba warto?
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Jedyny sposób to wziąć puszkę N, puszkę C i zrobić kilka próbnych fotek tej samej sceny.
    Przy okazji, dawno temu czytałem o rozbieżnościach deklarowanej czułości CCD i negatywów, ale to było jeszcze w czasach kompaktów Nie miałem niestety okazji sprawdzić czy teraz jest inaczej.
    z canona wychodzą fotki jaśniejsze... przy tych samych ustawieniach.. nie umiem tego wyjaśnić .. co niektórzy mówią ze to "lepszość " matrycy CMOS nad nikonowską (sony) CCD ?? jak to jest może ktoś coś wie w tej kwestii ..zleksza irrytuje to w branży spotterskiej .
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Jasniejsze i troche wygladzone kosztem szczegolow ale co to zmienia?
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    z canona wychodzą fotki jaśniejsze... przy tych samych ustawieniach.. nie umiem tego wyjaśnić ..
    Inni już dawno znaleźli wyjaśnienie: Nikony niedoświetlają!
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Nikon oszukuje z ISO żeby matryce mniej odstawały w testach w porównaniu z Canonem. Żeby przy takim samym czasie i przysłonie uzyskać tak samo naświetlone zdjęcie z D80 i 30D to trzeba w D80 podbić ISO o 1/3 EV co zawsze jakoś tam trochę zwiększa szum. Ale z tego co wiem to w 400D Canon już wyrównał do konkurencji żeby nie dać się oszukiwać i podaje ekwiwalent ISO taki jak Nikon

Domyślnie

Oszukujacy..oszukiwani... wszedzie spisek...
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

MareckiM. - to pewnie wynik dzialalnosci szarej siatki IIIRP... matryce canona sa czulsze o ok. +1/3EV i tyle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Inni już dawno znaleźli wyjaśnienie: Nikony niedoświetlają!
    Nie wiem, skad bierzecie Panowie takie ploty.

Drugi akapit i tabelke proponuje:
    roznice czulosci
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Zatem tylko inżynierowie N są rzetelni. Hurra!
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów