Szukaj
To kto chce kupić wodór Xenonowy typu H do chłodzenia rezystora prosto z Libanu. Szumy Alfa na iso1250+opórc45/luxor2223 to by było jakoś.... jak przyłożysz na miedzi beztlenowej ten wodór na podkładce centro powinno na matryce..patrząc wartością bezwzględną, szumy rzeczywiste z 1250 pokazać jak gdyby iso było ustawione na 800. Przy zachowaniu parametrycznej czułości wejsciowej w układ Klajna. Więc chyba warto?
Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|
Jasniejsze i troche wygladzone kosztem szczegolow ale co to zmienia?
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
Nikon oszukuje z ISO żeby matryce mniej odstawały w testach w porównaniu z Canonem. Żeby przy takim samym czasie i przysłonie uzyskać tak samo naświetlone zdjęcie z D80 i 30D to trzeba w D80 podbić ISO o 1/3 EV co zawsze jakoś tam trochę zwiększa szum. Ale z tego co wiem to w 400D Canon już wyrównał do konkurencji żeby nie dać się oszukiwać i podaje ekwiwalent ISO taki jak Nikon![]()
Oszukujacy..oszukiwani... wszedzie spisek...
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
MareckiM. - to pewnie wynik dzialalnosci szarej siatki IIIRP...matryce canona sa czulsze o ok. +1/3EV i tyle.
Nie wiem, skad bierzecie Panowie takie ploty.
Drugi akapit i tabelke proponuje:
roznice czulosci
D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty
Zatem tylko inżynierowie N są rzetelni. Hurra!![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Skontaktuj się z nami