Troll alert :d
Szukaj
Troll alert :d
Jak będę piękny i bogaty, kupię sobie Leicę
ad. 2 - po co używać trybu M gdy można używać innych? To jak zalecać korzystanie żołnierzowi z muszkietu gdy ma w ręku karabin. Tryb P ma sens, ale trzeba wiedzieć kiedy go użyć.
ad. 12 - połowa rad na youtube i stronach hobbystycznych to totalne bzdury, poza tym wygodniej czytać książkę niż teksty na stronie.
ad. 17 - a jeszcze lepsze takie warunki, żeby nie trzeba było korzystać z żadnej stabilizacji, która jest protezą
ad. 18 - Z AF trzeba umieć korzystać, po to są pomiary wielopunktowe, żeby z nich korzystać, ale trzeba wiedzieć jak.
ad. 19 - Co ma wspólnego stałka z kreatywnością? Równie dobrze można ustawić zoom na określoną ogniskową.
ad. 20 - A jak ktoś nie lubi filmować i tego nie czuje? Po co ma kręcić scenki?
ad. 25 - Podgląd ostrości ma sens, szczególnie jak ktoś korzysta z aparatu analogowego, bracketing ma sens w trudnych warunkach, nie zawsze jest czas na przeglądanie histogramu, szybciej jest zrobić 3 zdjęcia.
D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.
Myślisz np. o pkt 22 i 25?
Powiem, że ja tez jakoś nie jestem w stanie dostrzec przydatności tego guziczka do podglądu. Od razu przypisuję mu inne przeznaczenie. Dla mnie rozkład głębi jaki widzę na matówce jakoś ma się nijak do tego na zdjęciu
Jak mam wątpliwości to wolę zrobić "bracketing przysłony" a nie rozmyślać co jest ciemniej a co mniej ostro.
Pozdrawiam,
Tomek
a może ktoś mi podać przykłady sensownego wykorzystanie wielopunktowego AF ?
Rany boskie, to ja jestem zdaje się przyczyną tej listy - ale naprawdę nie wierzyłem, ze gość to potraktuje poważnie! Sorry!
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
pompon, przyglądnąłem się twoim uwagom i stwierdzam, że ta riposta nie była zbyt głęboka - nad każdym punktem można by snuć długie rozważania na tak i na nie. A to utwierdza mnie w przekonaniu, że jestem na właściwej ścieżce ...
a dlaczego akurat ostatnie 10 ???
Uwielbiam jak ktoś się chwali i deklaruje że fotografuje tylko w trybie M. Już bardziej profesjonalnym chyba być nie można![]()
Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18
Skontaktuj się z nami