no to ja ci tylko powiem, że od trzeciego dnia posiadania lustrzanki fotografuję tylko w trybie M ...
Od strony technicznej nikt mnie na niczym nie zagnie w lustrzankach.
Szukaj
no to ja ci tylko powiem, że od trzeciego dnia posiadania lustrzanki fotografuję tylko w trybie M ...
Od strony technicznej nikt mnie na niczym nie zagnie w lustrzankach.
Ostatnio edytowane przez UBoot ; 24-04-2012 o 20:40
To zamien te 25 rad w 100 i niech to bedzie pierwszy rodzial Twojej, obiecanej dawno, ksiazki - podrecznika
ok
i tu się mylisz, wer !
Otóż używanie M pozwala dowolnie konfigurować czas i przysłonę w zależności od celu.
Z ostrością jest inaczej - ona ma być !
Tak więc nie da się "kreatywnie niewyostrzyć", a da się kreatywnie dobierać przysłonę i czas.
Można sobie oczywiście wyobrazić sytuacje, że aparat ostrzy na coś, czego nie chcemy mieć ostro (np. fotografia przez gałęzie drzew) i wtedy trzeba użyć ręcznego ostrzenia, ale są to sytuacje bardzo rzadkie. Ogólnie profesjonalizm to nie jest celowe utrudnianie sobie życia, tylko swoboda kreacji.
dobra lekturka na wieczór - ta lista. Położę się do wyra z rogalem na ustach hehehe. Uboot wrócił i znów na forum watki nasiąkają oparami absurdu i filozoficznych pozbawionych sensu porad ...
Jeśli poczujesz prawdziwą siłę tej filozofii, rogal zmieni Ci się na odwrotny.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
pap, ja podawałem te punkty przypadkowo, więc byłoby to bardzo dziwne, że akurat te dobre ułożyłyby się obok siebie. Co w nich widzisz specyficznego ?
Dziesięć ostatnich ze stu.![]()
Z Twoich czeklista sensowna w moim przypadku, reszta - nie dotyczy.
Skontaktuj się z nami