Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulek39 Zobacz posta
    http://www.stopfoto.pl/Filtry-czworo...,8892,%29.aspx czy tutaj te akcesoria LEE są oryginalne? Opłaca się w takiej cenie?
    Kompletnie nie siedzę w tych filtrach LEE więc mam do Was prośbę.
    Czy moglibyście mi wylinkować produkty z tego sklepu marki LEE, które powinienem nabyc? A interesuje mnie wszystko co potrzeba aby do N14-24 zamontowac szarą polowkę miękką oraz szary filtr całościowy. Nie wiem jaka połówka będzie lepsza, aby ładnie niebo uwydatnic, ale zeby nie bylo chamskiego i zby mocnego efektu a'la kiepski hdr? 0.6? 0,9? Co radzicie?
    Oraz jaki filtr szary całosciowy. Chodzi mi tu głównie o nocne foto, aby wydłuzyc czas i uzyskac czyste widoki bez duszków z ludzi. Żeby przy tym nie forsowac zbytnio matrycy długimi czasami (wyskakuje szum). Body planuje D800. Co poradzicie na takie zastosowania kompromisowe?
    Dzięki!
    Wejdź na stronę Rays Foto, naprawdę warto. Od ilości i rodzajów produktów oraz cen dostaniesz oczopląsów. Samodzielne buszowanie pozwoli zorientować się w kosztach. Będzie to kubeł zimnej wody, który pozwoli zastanowić się i ograniczyc do naprawdę niezbędnych filtrów.

Jak zobaczysz zestaw na ob. 14-24, to rozrysuj gabaryty na kartce i się prześpij, wcześniej weź coś na uspokojenie. Zwróć uwagę również jak bardzo uboga jest oferta filtrów na 14-24 oraz jak są pieruńsko drogie w porównaniu do normalnych.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Finanse nie grają roli.
    Potrzebuję najlepszej jakości filtrów do N14-24.
    Możesz mi podlinkować wszystko co muszę kupić aby był w pełni kompletny i prawidłowo funkcjonujący zestaw?
    Chodzi mi o szarą połówkę z miękkim przejściem (krajobraz, uwydatnienie szczegółów nieba, nie wiem jaki 0,6 0,9 a może 1,2?), oraz całkowity filtr szary (też nie wiem "jak ciemny", do zdjęć nocnych - eliminacja ludzi-duszków przez wydłużenie czasu naświetlania, a także do rozmycia np wody).
    Mógłbym prosić o konkretne linki i sugestie które wersje wybrać? (0,6 0,9 1,2?)

Edit: Wiadomo coś może o jakiejś wersji II N14-24 z płaską przedmią soczewką i normalnym mocowaniem filtrów? Czy to tylko marzenia?
    Ostatnio edytowane przez Lulek39 ; 25-02-2012 o 16:14
    FX User

Oszczędny w słowach Awatar Paweł Krystek
    Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulek39 Zobacz posta
    Finanse nie grają roli.
    Potrzebuję najlepszej jakości filtrów do N14-24.
    Możesz mi podlinkować wszystko co muszę kupić aby był w pełni kompletny i prawidłowo funkcjonujący zestaw?
    Chodzi mi o szarą połówkę z miękkim przejściem (krajobraz, uwydatnienie szczegółów nieba, nie wiem jaki 0,6 0,9 a może 1,2?), oraz całkowity filtr szary (też nie wiem "jak ciemny", do zdjęć nocnych - eliminacja ludzi-duszków przez wydłużenie czasu naświetlania, a także do rozmycia np wody).
    Mógłbym prosić o konkretne linki i sugestie które wersje wybrać? (0,6 0,9 1,2?)

Edit: Wiadomo coś może o jakiejś wersji II N14-24 z płaską przedmią soczewką i normalnym mocowaniem filtrów? Czy to tylko marzenia?
    W poprzednim moim poście podałem Ci linka - najpierw poczytaj wątek o 14-24 który podlinkowałem (tam jest info @harba o filtrach). Potem pytaj o szczegóły.

Jeśli chodzi o mocowanie filtrów do 14-24 to jednej rzeczy nie przeskoczysz - wielkości - one muszą być 150mm aby nie winietować na 14mm.
    Gwint może bylby wygodny, ale z półowkami czy ND i tak do czego?
    D750, F100

Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Dla zainteresowanych - w chwili obecnej można od ręki zakupić (nie czekając kilku miesięcy) filtry LEE SW150 tj. 150x170 ND 0.9 Grad Soft, ND Grad 0.9 Hard, ND 0.6 Grad Soft.
    D750, F100

Domyślnie

Jeśli ktoś rozważa takie mocne inwestycje może mu się przyda :

http://www.formatt.co.uk/stills-filt...s-filters.aspx

wiem że inny rozmiar, ale może dałoby się przyciąć laserem lub wodą pod ciśnieniem.

Inna kwestia to oczywiście niewiadoma jakość, ale jest cień nadziei na 10 działek nd na 14-24.

Edit: w innych zakładkach są jeszcze filtry szklane w różnych rozmiarach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Krystek Zobacz posta
    Dla zainteresowanych - w chwili obecnej można od ręki zakupić (nie czekając kilku miesięcy) filtry LEE SW150 tj. 150x170 ND 0.9 Grad Soft, ND Grad 0.9 Hard, ND 0.6 Grad Soft.
    Gdzie? Robert White?
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Gdzie? Robert White?
    Ja kupiłem tu (też w Anglii, ale nie R. White):
    http://www.ebay.pl/itm/Lee-Filters-S...item4ab5d962f2
    D750, F100

Domyślnie

Z prywatnej aukcji na Ebayu takie filtry chodza ponizej £60, tylko polowac trzeba.
    A wracajac do prowadnicy na drugi filtr to z pelnym i polowka takich odblaskow dostaje, ze lo jezu. Probowalem rekawiczkami opatulac ale rezultaty wciaz marne, i to przy pochmurnej pgodzie...

Miasto
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    Z prywatnej aukcji na Ebayu takie filtry chodza ponizej £60, tylko polowac trzeba.
    A wracajac do prowadnicy na drugi filtr to z pelnym i polowka takich odblaskow dostaje, ze lo jezu. Probowalem rekawiczkami opatulac ale rezultaty wciaz marne, i to przy pochmurnej pgodzie...
    A mocowałeś te osłonki - mi raz puścił odblask ale były to gołe filtry i słońce padło prosto na filtr - szczególnie gdy świeci od tyłu filtra. Ja dodatkowo robię czymś cień.
    D750, F100

Domyślnie

Oslonki mam zamontowane na stale, tzn. nigdy ich nie zdejmuje. Fakt, ze moglem z jakims cieniem pokombinowac, ale szary fitr byl za slaby(0.9), wiec i tak tylko polowki moglem uzywac. Na przyszlosc bede wiedzial, zeby jakas ciemna szmate zabrac ze soba.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów