witam
ostatnio bardzo mnie zainteresowalo iso w d50 a mianowicie
jakie jest to prawdziwe iso w d50 (chodzi mi o 200) czy to jest prawdziwa 200 czy moze mniejsze ?? 125 ?? a moze prawdziwa 100 ??
Pozdrawiam
Pietro
Szukaj
witam
ostatnio bardzo mnie zainteresowalo iso w d50 a mianowicie
jakie jest to prawdziwe iso w d50 (chodzi mi o 200) czy to jest prawdziwa 200 czy moze mniejsze ?? 125 ?? a moze prawdziwa 100 ??
Pozdrawiam
Pietro
Można wiedzieć co skłoniło cię do takich rozważań, no i co spowodowało podejrzliwość i nieufność wobec Producenta naszych aparatów? Przypuszczam, że 200, dwieście znaczy, czyli czarne jest czarne. Pozdrawiam
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
przyłączam się do pytania Davida555...(?)
Nikon D
Witaj kolego.Ja jestem początkujący na forum , ale takich pytań tu nie wolno zadawać. Moment i Cię zjedzą. ISO jesli masz wątpliwości to raczej powinno być większe skoro podejrzewasz jakieś odchylenia od parametrów na minus.. A tak naprawde to sprawa jest nie do dyskusji bo wymagała by jakiś powaznych badań .Nikon nie jest złą firmą i napewno tak nie oszukuję. Pozdrawiam.
szczeze to mam gdzies to czy mnei zjedza cyz nie ... mam pytanie to pytam od tego jest forum... a sklonil mnie artykul albo wypowiedz nie pamietam ... gdzie byl poruszony temat iso w d50 ... i poprostu sie zastanawiam nad tym ...
gdzies czytalem ze np. iso 800 w nikonach to iso 1250 w canona, nie pamietam dokladnych zaleznosci i czy to do wszystkich puszek sie ma czy tylko do danych modeli. Powtarzam, ze tylko tak przeczytalem![]()
Witam Ja nieśmiało mówiąć mam obawy co do kit-a że on ma gorszą jasność niż deklarowana / 18 -70 / . Bo jakoś marnie on mi " wychodzi " na tle np 50 /1,4 w pozycji 3,5 .Trudno o tym dyskutować ale jakiś on ciemny jest.W książce p.Mroczka coś o tym czytałem ale w kontekście tele.
przeczytalem to gdzies i chialem sie upewnic czy tak jest czy nie ... czy trudno napisac za to pelne 200 ...
Jedyny sposób to wziąć puszkę N, puszkę C i zrobić kilka próbnych fotek tej samej sceny.
Przy okazji, dawno temu czytałem o rozbieżnościach deklarowanej czułości CCD i negatywów, ale to było jeszcze w czasach kompaktówNie miałem niestety okazji sprawdzić czy teraz jest inaczej.
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
ja nie widzę aby ktoś Kolegę Pietro tu jadł i ochrzaniał że zadał pytanie ?a raczej odpowiedzi padły
Nie róbmy z userów forum potworów
co najwyżej się wkurzą jak ktoś zada pytanie o kulkę czy o linie zasilające podświetelnie AF w wizjerze bo ktoś do FAQ'a nie spojrzał albo nie użył szukajki
tylko myk i post
a ISO 200 to ISO 200i nie sadze aby Nikon robił jakieś przekłamania
Pozdrówki
Ostatnio edytowane przez Sebastiann ; 20-04-2007 o 15:15
D7200
Skontaktuj się z nami