Close

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 134

Wątek: D300s vs D7000

Domyślnie

Przy zmianie systemu z canona (tam wkurzał mnie właśnie AF), chciałem kupić D7000.
    Przetestowałem kilka sztuk w sklepie i delikatnie mówiąc AF szału nie robił.

Udało mi się kupić na allegro D300s od tutejszego forumowicza i jestem w pełni zadowolony z zakupu.
    400D -> 60D -> D300s -> D50 -> D600

Domyślnie

A ja mam oba i powiem tak, d7k przewyższa d300 pod wieloma względami, przedewszystkim matryca, jakość samego zdjęcia. Szybkość serii w 14bitowym Nefie to jak jazda maluchem a mercedesem. D300 strasznie wolno działa.
    Af porównywalne. D300 lepiej się trzyma w łapach.

Domyślnie

Za D300 przemawia wszystko oprocz jednej rzeczy: obrazka. D300 moge wziac w kazde warunki, D7000 to plastikowa wydmuszka. Jednak zesto robie zdjecia na wysokich czulosciach i ostatnio klnalem przy kompie jak najety, gdy ogladalem pliki z D7000 (D300 odpalalem zdalnie). Niestety, niepewny AF, chlapanie i obudowa skutecznie mnie odstrasza. Nikonie, wypusc juz nastepce D300!

A, i jeszcze jedno: filmy. Nie do przecenienia ficzer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Za D300 przemawia wszystko oprocz jednej rzeczy: obrazka. D300 moge wziac w kazde warunki, D7000 to plastikowa wydmuszka. Jednak zesto robie zdjecia na wysokich czulosciach i ostatnio klnalem przy kompie jak najety, gdy ogladalem pliki z D7000 (D300 odpalalem zdalnie). Niestety, niepewny AF, chlapanie i obudowa skutecznie mnie odstrasza. Nikonie, wypusc juz nastepce D300!

A, i jeszcze jedno: filmy. Nie do przecenienia ficzer
    Dlaczego twierdzisz że to plastikowa wydmuszka? Tak się składa że szkielet jest metalowy tak samo jak d300
    Kolega chyba myli z d90... Którą też miałem

Domyślnie

D7000 ma korpus z magnezu kolego docxxx
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Chyba Cie pogielo. Miales w rekach D300 i D7000? Poczytaj czym sie rozni magnezowa obudowa od "typu magnezowego" badz ew. "tu i tam jest magnez".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Chyba Cie pogielo. Miales w rekach D300 i D7000? Poczytaj czym sie rozni magnezowa obudowa od "typu magnezowego" badz ew. "tu i tam jest magnez".

http://www.fotopolis.pl/drukuj.php?n=11943&p=2
    http://www.fotopolis.pl/obrazki/prev...000-magnez.jpg

Wyobraź sobie, że D7000 pracowałem na kilku imprezach, mam dostęp na codzień do tego korpusu. Oprócz tego mam D200 i D700. Ja nie widzę większej różnicy. Napewno nie nazwałbym go "plastikową wydmuszką" tak jak D70/80/90 etc. I o troszkę kultury proszę.

p.s. jak dobrze poszukasz w necie, to też zobaczysz, że takie korpusy jak D200/300/700 też nie wszędzie maja magnez.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 10-04-2012 o 12:42
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Przecież pisałem wyżej że posiadam oba korpusy.
    Poszukaj w necie z czego są zbudowane oba aparaty, skoro dalej uparcie twierdzisz że to "wydmuszka z plastiku"

Zauważyłem że robi się jakaś dziwna nagonka na d7k, szczególnie przez posiadaczy d300

a to że pluje
    a to że af szfankuje
    a to że plastikowa wydmuszka
    ...

parę wymienionych problemów jest i należy o tym mówić, ale bez przesadyzmu "plastikowa wydmuszka" łomatko, ręce opadają...
    Ostatnio edytowane przez Grey ; 10-04-2012 o 12:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    http://www.fotopolis.pl/drukuj.php?n=11943&p=2
    http://www.fotopolis.pl/obrazki/prev...000-magnez.jpg

Wyobraź sobie, że D7000 pracowałem na kilku imprezach, mam dostęp na codzień do tego korpusu. Oprócz tego mam D200 i D700. Ja nie widzę większej różnicy. Napewno nie nazwałbym go "plastikową wydmuszką" tak jak D70/80/90 etc. I o troszkę kultury proszę.

p.s. jak dobrze poszukasz w necie, to też zobaczysz, że takie korpusy jak D200/300/700 też nie wszędzie maja magnez.
    Na tych przykładach widać, jaki on magnezowy... Szczególnie z przodu, w okolicy bagnetu i komory lustra
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Wiesz qooba, jeden pracuje w terenie, drugi czyta w necie. W sobote na meczu pilki noznej tak napierd... deszcz ze sniegiem, ze autentycznie przestraszylem sie i schowalem aparat pod kurtke. I nie balem sie o 70-200 I, a o D7000. Jak zobaczylem, jak mi sie pod dlonia wykrzywia klapka od kart pamieci to az zal i zlosc. Zlosc, bo obrazek duzo lepszy od D300.

Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów