Close

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 134

Wątek: D300s vs D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez łysyxmv6 Zobacz posta
    Powiem tak,nie miałem okazji robić D7000.
    Ale za to robiłem D300s,AF trafia tak jak powinno nawet jak jest ostre słońce.
    Prawdopodobnie będę się kierował ku D300s.

Dziękuje i Pozdrawiam
    Do niczego Cię nie mam zamiaru namawiać, ale Twój post pozostawia domysł jakoby D7000 nie radził sobie w ostrym słońcu. Nie jest to prawdą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez łysyxmv6 Zobacz posta
    Powiem tak,nie miałem okazji robić D7000.
    Ale za to robiłem D300s,AF trafia tak jak powinno nawet jak jest ostre słońce.
    Prawdopodobnie będę się kierował ku D300s.

Dziękuje i Pozdrawiam
    Macałem D7000 i D300s - D300s wygrało - lepiej mi w dłoni leżał, a ponadto wcześniej D200 męczyłem, i łatwiej mi było się odnaleźć w klawiszologii.
    Obrazek na iso 6400 z D7000 faktycznie lepszy jakościowo, ale stwierdziłem, ze tak wysokich iso mi nie potrzeba.
    Zadowolony jestem
    (no prawie - pragnę FX)
    X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Masakra językowa - podziwiam - w dodatku z użyciem nieistniejącego czasownika. Ech, czegoż to ludziska nie wymyślą. Sugeruję nie powtarzać.
    skoro użyty, to istniejący. gramatyka przed logiką?
    Mosad, sam tak mówię. wielu znajomych też.
    ostatnio rzuciłem archaizmem "chodzi mi li tylko o..." i jakiś koleś napisał, żebym nie mówił do niego Li...

tak off topic do off topicu to powiem, że bardzo się cieszę, że jest coś takiego jak ortografia i gramatyka,
    bo od razu po słowie pisanym widać, co to za jeden, ten z mua piszący
    przesadzasz z masakrą świadome użycie języka. rzadkość w słowie pisanym. lubię

co do meritum wątku - bierz D300s.
    solidna półprofesjonalna puszka - przewidywalna i pracowita.
    z D7000 - jesli trafisz na dobry egzemplarz masz bonus w postaci używalnego iso 6400.
    jesli nie trafisz - masz bonus w postaci nieprzewidywalnego AF.
    więc tak czy siak - zyskujesz żart.

a tak na poważnie, to moim zdaniem dla potencjalnego dobrego egzemplarza D7k (a takie się zdarzają wcale nie rzadko) i chęci posiadania iso 6400 nie warto ryzykować i lepiej oddać kesz za dobry i przewidywalny sprzęt (D300s), choć bez tego używalnego iso 6400.
    długo się zastanawiałem nad tym wyborem dla mojej dziewuchy. własnie jesteśmy na etapie szukania D300s. jest z tym kłopot. rzekłbym bieda nawet. ale cierpliwie czekamy... może coś z giełdy forumowej...
    Ostatnio edytowane przez nonnatus ; 05-04-2012 o 21:29
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonnatus Zobacz posta
    skoro użyty, to istniejący. gramatyka przed logiką?
    Mosad, sam tak mówię. wielu znajomych też.
    ostatnio rzuciłem archaizmem "chodzi mi li tylko o..." i jakiś koleś napisał, żebym nie mówił do niego Li...

tak off topic do off topicu to powiem, że bardzo się cieszę, że jest coś takiego jak ortografia i gramatyka,
    bo od razu po słowie pisanym widać, co to za jeden, ten z mua piszący
    przesadzasz z masakrą świadome użycie języka. rzadkość w słowie pisanym. lubię.
    Wiele osób mówi i pisze niepoprawnie. Tutaj użyty zwrot jest wyjątkowo błędny, stąd moja reakcja. A jeżeli jeszcze ktoś świadomie używa błędnych zwrotów i wyrażeń, to tak jak świadoma jazda po pijaku oraz palenie w towarzystwie dzieci. Ja nie popieram.
    Aha, nie uważam by użycie języka świadomie było rzadkie w piśmie. To się niejako wyklucza, chyba, że mówimy nie o piśmie, a o bazgraninie na portalach społecznościowych.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 05-04-2012 o 23:20

Domyślnie

mOSAd, wszystko się zgadza. Ale z całym szacunkiem dla Twojej osoby, nie Ty jesteś tu na forum od gramatyki i ortografii. W moich stronach baaaardzo wielu ludzi tak właśnie mówi, zdając sobie oczywiście sprawę z tego, że "zwrot jest wyjątkowo błędny"
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    mOSAd, wszystko się zgadza. Ale z całym szacunkiem dla Twojej osoby, nie Ty jesteś tu na forum od gramatyki i ortografii. W moich stronach baaaardzo wielu ludzi tak właśnie mówi, zdając sobie oczywiście sprawę z tego, że "zwrot jest wyjątkowo błędny"
    Pozdr.
    Z całym szacunkiem, ale można zgłosić do wymoderowania dowolny post. Proszę skorzystać z tej opcji, zamiast przypisywać lub odbierać ludziom prawo do wypowiedzi na dany temat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panoramix Zobacz posta
    ale Twój post pozostawia domysł jakoby D7000 nie radził sobie w ostrym słońcu. Nie jest to prawdą.
    Tego kolego nie powiedziałem,bo nie miałem D7000 w łapach
    Za to D90 kilka razy mi tak zrobił.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Wiele osób mówi i pisze niepoprawnie. Tutaj użyty zwrot jest wyjątkowo błędny, stąd moja reakcja. A jeżeli jeszcze ktoś świadomie używa błędnych zwrotów i wyrażeń, to tak jak świadoma jazda po pijaku oraz palenie w towarzystwie dzieci. Ja nie popieram.
    Aha, nie uważam by użycie języka świadomie było rzadkie w piśmie. To się niejako wyklucza, chyba, że mówimy nie o piśmie, a o bazgraninie na portalach społecznościowych.
    Mosad, ale to że wiele osób mówi i pisze niepoprawnie nie oznacza przecież, że ten zwrot jest niepoprawny.
    wiele osób pije i bije, nie oznacza, że każdy, kto pije ten bije
    zwrot jest archaizmem, do tego regionalizmem - skąd więc wniosek, że jest błedny?
    wyciągasz zbyt pospiesznie wnioski.
    nie uzasadniłeś, ze jest to zwrot błedny (bo Tobie się tak wydaje?), a tym bardziej "wyjątkowo" błedny, a idziesz dalej, że "kto używa błednych zwrotów", tego można porównać do pijaka za kółkiem. ehhh
    splot nielogiczności Psze Pana.
    ale swięta idą, a właściwie przyszły, więc radujmy się i Allelujah
    pozdrawiam ciepło
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Stalem przed takim samym dylematem.
    Postawilem na sprawdzony sprzet z pewnym af.
    D300s. Nie czesto tu ostatnio zagladam, bo nie mam czasu, ciesze sie aparatem
    Z6 II | Z24-70/4 | Z85/1.8

Domyślnie

Ja postawiłem na D7000 ze względu na matryce. Ale każdy wybiera wg swoich potrzeb.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów