Szukaj
Macałem D7000 i D300s - D300s wygrało - lepiej mi w dłoni leżał, a ponadto wcześniej D200 męczyłem, i łatwiej mi było się odnaleźć w klawiszologii.
Obrazek na iso 6400 z D7000 faktycznie lepszy jakościowo, ale stwierdziłem, ze tak wysokich iso mi nie potrzeba.
Zadowolony jestem
(no prawie - pragnę FX)
X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
flickr
skoro użyty, to istniejący. gramatyka przed logiką?
Mosad, sam tak mówię. wielu znajomych też.
ostatnio rzuciłem archaizmem "chodzi mi li tylko o..." i jakiś koleś napisał, żebym nie mówił do niego Li...
tak off topic do off topicu to powiem, że bardzo się cieszę, że jest coś takiego jak ortografia i gramatyka,
bo od razu po słowie pisanym widać, co to za jeden, ten z mua piszący
przesadzasz z masakrąświadome użycie języka. rzadkość w słowie pisanym. lubię
co do meritum wątku - bierz D300s.
solidna półprofesjonalna puszka - przewidywalna i pracowita.
z D7000 - jesli trafisz na dobry egzemplarz masz bonus w postaci używalnego iso 6400.
jesli nie trafisz - masz bonus w postaci nieprzewidywalnego AF.
więc tak czy siak - zyskujeszżart.
a tak na poważnie, to moim zdaniem dla potencjalnego dobrego egzemplarza D7k (a takie się zdarzają wcale nie rzadko) i chęci posiadania iso 6400 nie warto ryzykować i lepiej oddać kesz za dobry i przewidywalny sprzęt (D300s), choć bez tego używalnego iso 6400.
długo się zastanawiałem nad tym wyborem dla mojej dziewuchy. własnie jesteśmy na etapie szukania D300s. jest z tym kłopot. rzekłbym bieda nawet. ale cierpliwie czekamy... może coś z giełdy forumowej...
Ostatnio edytowane przez nonnatus ; 05-04-2012 o 21:29
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Wiele osób mówi i pisze niepoprawnie. Tutaj użyty zwrot jest wyjątkowo błędny, stąd moja reakcja. A jeżeli jeszcze ktoś świadomie używa błędnych zwrotów i wyrażeń, to tak jak świadoma jazda po pijaku oraz palenie w towarzystwie dzieci. Ja nie popieram.
Aha, nie uważam by użycie języka świadomie było rzadkie w piśmie. To się niejako wyklucza, chyba, że mówimy nie o piśmie, a o bazgraninie na portalach społecznościowych.
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 05-04-2012 o 23:20
mOSAd, wszystko się zgadza. Ale z całym szacunkiem dla Twojej osoby, nie Ty jesteś tu na forum od gramatyki i ortografii. W moich stronach baaaardzo wielu ludzi tak właśnie mówi, zdając sobie oczywiście sprawę z tego, że "zwrot jest wyjątkowo błędny"
Pozdr.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Mosad, ale to że wiele osób mówi i pisze niepoprawnie nie oznacza przecież, że ten zwrot jest niepoprawny.
wiele osób pije i bije, nie oznacza, że każdy, kto pije ten bije
zwrot jest archaizmem, do tego regionalizmem - skąd więc wniosek, że jest błedny?
wyciągasz zbyt pospiesznie wnioski.
nie uzasadniłeś, ze jest to zwrot błedny (bo Tobie się tak wydaje?), a tym bardziej "wyjątkowo" błedny, a idziesz dalej, że "kto używa błednych zwrotów", tego można porównać do pijaka za kółkiem. ehhh
splot nielogiczności Psze Pana.
ale swięta idą, a właściwie przyszły, więc radujmy się i Allelujah
pozdrawiam ciepło
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Stalem przed takim samym dylematem.
Postawilem na sprawdzony sprzet z pewnym af.
D300s. Nie czesto tu ostatnio zagladam, bo nie mam czasu, ciesze sie aparatem![]()
Z6 II | Z24-70/4 | Z85/1.8
Ja postawiłem na D7000 ze względu na matryce. Ale każdy wybiera wg swoich potrzeb.
D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.
Skontaktuj się z nami