Witam.
Info dla niezdecydowanych /Err d80/-polecam p.Grzegorza (rstr575).Wychuchał,wydmuchał,wyczyścił,napraw ił .Polecam i raz jeszcze dziękuję.
Szukaj
Witam.
Info dla niezdecydowanych /Err d80/-polecam p.Grzegorza (rstr575).Wychuchał,wydmuchał,wyczyścił,napraw ił .Polecam i raz jeszcze dziękuję.
Ja również polecam rstr575. Pan Grzegorz z Bielska białej szybko i skutecznie usunął awarię w moim nikosiu (err)no i oczywiście dość tanio w stosunku do cen serwisowych
dziękuję i POLECAM z całego serca
![]()
No i stało się. Długo nie miałem czasu na zdjęcia, a dzisiaj jak w końcu wybrałem się na sesję to mój D80 po prostu padł. Dobrze, że przy końcu fotografowania. Ma ktoś kontakt do kolegi rstr575 ? Najlepiej telefon.
A jeśli chodzi o szczegóły awarii, to migawka działa, lustro się podnosi, ale nie zapisuje zdjęć, nie działała większość przycisków na korpusie no i ten ERR...
pozdrawiam
Tomek
przejarzałem cały wątek i powiem, że przez ostatni rok w tym wątku dużo osób miało problem z D80. Kuzyn zamierza kupić właśnie d80 i chciał żebym mu doradził, ale chyba po przeczytaniu tego wątku nie będzie za szcześliwy. Powiedzcie, przy jakich przebiegach pojawił Wam się błąd? pozdrawiam
D700+MB-10___d600____d3s___F14/2.8____S20/1.8____S35/1.4A___50/1.8___S85/1.4hsm___C85/1.5___T55-200____
Witam serdecznie, myślę że błąd err w D80 nie zależy od ilości klapnięć. U mnie pojawił się po 2609 zdj. Naprawiłem w ELECTRO-OPTYKA W-wa. Podobno po naprawie już ten błąd nie występuje.
Dwa Nikony i szkła
To było w zeszłym roku, nie mogę znaleźć rachunku, a nie chcę czegoś przekręcić. Dają roczną gwarancję, wycena za darmo, czyszczenie lustra i matrycy za free.
Dwa Nikony i szkła
Właśnie dzisiaj wysłałem mojego D80 do kolegi Grzegorza. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie z planem i puszka wróci do mnie w przyszłym tygodniu.
pozdrawiam
Tomek
Wrócił do mnie dzisiaj aparat naprawiony przez kolegę Grzegorza. Pozostaje mi go tylko polecić. Naprawa dużo tańsza niż w serwisie,do tego bardzo szybko. Praktycznie trwało to wszystko 3 dni łącznie z wysyłką w obie strony. Jak dla mnie taki serwis sprzętu to rewelacja.
pozdrawiam
Tomek
Skontaktuj się z nami