Close

Strona 16 z 33 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 326

Wątek: Err nikon D80

Domyślnie

Witam,
    nie będę oryginalny i też napiszę, że bardzo polecam Pana Grzegorza (rstr575). Aparat śmiga aż miło.
    Dziękuje i pozdrawiam.

Domyślnie

Nikona powinno się do sądu podać za tą usterkę:>
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Ma ktoś jakiś kontakt do rstr575 bo niestety na PW nie odpowiada.A mam d80 do naprawy.
    D80 N18-70mm N50mm/1.8D SB-900

Domyślnie

Witam. Mojego nikona d80 dotknął słynny już na tym forum problem Err.Dzięki informacją jakie uzyskałem na tym forum skontaktowałem się z rstr575 i w trzy dni było po problemie .Pozdrawiam pana Grzegorza i polecam jego usługi.

Domyślnie

Założyłem dziś pierścienie pośrednie Kenko do swojego D80 dosłownie na chwilę, żeby coś sprawdzić, do nich podpiąłem Tokinę 100mm i kilka razy pobawiłem się ostrością na automacie aż tu nagle pojawił się "Err" na wyświetlaczu.
    Mój Nikon ma na koncie 12470 zdjęć i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Pierwszy raz słyszę o takiej dolegliwości Nikonów i wątek ten jest pierwszym, na jaki natrafiłem przez wujka Google po wpisaniu "Err D80".
    Wracając do wspomnianego problemu - mam dwie baterie w gripie, wyjąłem obie i ponownie włożyłem, ale nic to nie pomogło, po wyłączeniu i ponownym włączeniu na wyświetlaczu wciąż widniał "Err". Czasem bywa tak, żeby zresetować jakieś urządzenie należy odłączyć od zasilania na dłużej (czytaj: kilka minut), bo takie krótkie pozbawienie urządzenia prądu nie zresetuje go. Zatem wyjąłem baterię na ok. 10 minut, a gdy je wkładałem spowrotem, pierwsze co zrobiłem, to włączyłem aparat pokrętłem na ON i wcisnąłem do końca spust migawki (i tak trzymałem), a dopiero włożyłem obie baterie (nie pytajcie mnie dlaczego tak uczyniłem, bo nie mam zielonego pojęcia - to się chyba nazywa intuicja ) i "Err" wcięło... mam nadzieję bezpowrotnie. D80 wrócił do dawnego stanu. Dla pewności wyłączyłem go i włączyłem ponownie... i tak kilka razy, żeby nie było... i wszystko wygląda na to, że działa, jak należy.

Jako człek, który lubi psuć, rozbierać i naprawiać różne wynalazki , aż dziwi mnie, że nikt tu nie próbował (nie czytałem całego wątku) wgrać ponownie oprogramowania do D80 lub po prostu go zaktualizować, czy jak to się tam nazywa, przed wysłaniem go na serwis. Czasem taki "reset" czyni cuda... może niekoniecznie z aparatami, ale z telefonami na pewno

Może jeszcze u kogoś ten sposób zadziała, mam nadzieję, życząc powodzenia.

Domyślnie D80 - błąd?

Oddałam aparat do czyszczenia matrycy, działał, teraz mu coś "odbiło".
    Już ładnie opisuję sprawę :
    - ustawienie :AUTO: migający "err", przy naciśnięciu spustu migawki do połowy "r04", do końca - migawka działa.
    - ustawienie : MANUAL : migający "err", przy naciśnięciu spustu migawki do połowy "bulb" w miejscu error

Domyślnie

Próbowałaś robić reset?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Próbowałam restetować, zmieniałam obiektyw, kartę, naładowałam baterie - nic nie działa.

Domyślnie

Oddałam ostatnio aparat do czyszczenia matrycy, czy to może być powodem tej usterki?

Domyślnie

Witam ja tez oddałem do naprawy rstr575 i jestem zadowolony.Pozdrawiam
    D80 N18-70mm N50mm/1.8D SB-900

Strona 16 z 33 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów