Close

Strona 22 z 30 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

To ja może podejdę z innej strony. Co stało się z tym zdjęciem? W nowym Pikniku pstryknąłem efekt 'Reala400'. Nie mówię, że jest nagle fantastycznie, w bardziej stonowanej wersji zdjęcie by chyba zyskało..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek Konopka Zobacz posta
    Wołana na 3 razy plus drobna flara.

świetny efekt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek Konopka Zobacz posta
    Wołana na 3 razy plus drobna flara.

Idealny przykład, że tak wyglądające zdjęcie jest zupełnie inne prosto z aparatu i duzo osob jest pozniej rozczarowanych jak kupi sprzet za kilka tys, że ma podobny (takki sam) aparat a zdjęcia cały czas jak z kompakta.
    Nikon

Domyślnie

Takie zdjęcia można zrobić i niemal prosto z aparatu, jednak będzie to jedno na tysiące, gdyż trzeba by trafić na właściwe warunki, właściwą parę, porę itd. A oczekiwania klientów są jednak inne i chcą mieć jak najlepszą pamiątkę. Dlatego to nie chodzi o to, że fotografia kłamie i się nie da. Tylko o to, że ciężko umówić wszystkie sesje na jedną godzinę, jednego dnia w roku, kiedy wypatrzymy idealne warunki do zrobienia zdjęć.

Fotografia kłamie.

Zaakceptujcie to. Im prędzej tym lepiej.

A co do kupna lepszego aparatu, patelni, myszki, samochodu. Nie uczyni to z nas lepszych fotografów, kucharzy, graczy, rajdowców. Powinno to już być oczywiste, jednak wciąż komuś należy o tym przypominać.

Wątek nie służy raczej do zgłaszania pretensji do tego, że zdjęcia da się obrabiać na komputerze. Wręcz przeciwnie. Do pokazania, co można uzyskać i ewentualnie jakimi środkami. Nikt nie zmusza do ich wykorzystywania. Ja bym prosił o niekomentowanie wklejanych obróbek. Robi się śmietnik tylko i dodatkowa robota dla moderatora.

Domyślnie

mOSAd: nie zoruzmiełeś mojego postu.

Ja nie mam do nikogo pretensji tylko ten atek daje własnie otrzeźwienie dla tych co uważają, że jak kupią sprzet za xxxxx PLN to bedą mieli super zdjęcia z palcem w du...

Z drugiej strony daje nadzieje tym którym własnie wychodzi taki "potworek" jak before, że da się z tego zrobić dobre zdjęcie jak after

Wątek jest genialny bo poza pokazaniem co można uzyskać opisuje również jak do tego dojść. Zawsze mi czegoś takiego brakowało i jestem jak najbardziej za takimi przykładami
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamirq Zobacz posta
    Z drugiej strony daje nadzieje tym którym własnie wychodzi taki "potworek" jak before, że da się z tego zrobić dobre zdjęcie jak after
    Troche przesadzasz z tym rozrzutem. IMHO -- before jest lepsze niz after. Brakuje mu tylko dziebko kontrastu i korekty balansu bieli (co sie poprawia w kilka sekund na etapie wolania RAWa).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamirq Zobacz posta
    mOSAd: nie zoruzmiełeś mojego postu.

Ja nie mam do nikogo pretensji tylko ten atek daje własnie otrzeźwienie dla tych co uważają, że jak kupią sprzet za xxxxx PLN to bedą mieli super zdjęcia z palcem w du...

Wątek jest genialny bo poza pokazaniem co można uzyskać opisuje również jak do tego dojść. Zawsze mi czegoś takiego brakowało i jestem jak najbardziej za takimi przykładami
    Doskonale rozumiem sens wypowiedzi. Tylko ja takich samych naczytałem się już w kilku tasiemcowych wątkach przynajmniej i niekoniecznie mam na to ochotę po raz kolejny w wątku tego się nie tyczącym. Filozofowanie proponuję prowadzić w odpowiednich działach.

PS. Dokładnie jak Stig - tu oryginał jest bardzo dobry i wcale nie trzeba aż tak bardzo iść z obróbką. Ale można jak ktoś lubi, czemu nie?

Domyślnie

stig, mOSAd: jakbyście to zrobili?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    stig, mOSAd: jakbyście to zrobili?
    Na pewno nie tak.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jak dla mnie zbyt bije po oczach ta wersja co powyżej ale ciekaw jestem wersji mistrzów.

Strona 22 z 30 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów