Close

Strona 23 z 30 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Jak dla mnie zbyt bije po oczach ta wersja co powyżej ale ciekaw jestem wersji mistrzów.
    Nie ma RAWa to sie raczej nie pobawimy...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ja tam mistrz nie jestem, wersja druga mi sie nie podoba ze wzgledu na zroznicowanie zdjecia w polowie, swiatlo sie nagle konczy (efekt wolania na trzy razy).....tak jak chlopaki wspominaja, zdjecie ma potencjal i mozna je wywolac bez udziwniania, mozna osiagnac podobny efekt

Domyślnie

No to poprosimy o RAW.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    No to poprosimy o RAW.
    nie ma takiej opcji jak oddania nefa na publiczne obrabianie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    PS. Dokładnie jak Stig - tu oryginał jest bardzo dobry i wcale nie trzeba aż tak bardzo iść z obróbką. Ale można jak ktoś lubi, czemu nie?
    akurat tu lubi

PS. Podobają mi się mocno obrobione zdjęcia i nikt ani nic tego nie zmieni
    dodając jeszcze że mam poprawnie skalibrowany monitor za kupe szmalu :d i lubię bardzo jak kolory biją po oczach nawet nienaturalne
    Ostatnio edytowane przez Tomek Konopka ; 31-03-2012 o 21:21
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

mi się taki efekt w tej konkretnej fotografii również podoba, a to ze każdy widział by to inaczej to normalne i właściwe podejście.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek Konopka Zobacz posta
    lubię bardzo jak kolory biją po oczach
    Zeby nie bylo....ja tez lubie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek Konopka Zobacz posta
    nie ma takiej opcji jak oddania nefa na publiczne obrabianie
    nikt nie mówi żeby publicznie. Wystarczy ze dasz rawa stigowi i mosadowi i tyle...

Domyślnie

Ja niestety do mistrzów obróbki mam baaaardzo daleko. Dlatego pokazuję tylko podstawy, które można dość szybko opanować. Ale są chyba bardziej przydatne niż zaawansowana obróbka z wycinaniem, skraplaniem itd. Jestem trochę przeciwny by już gotowe wizje takie jak powyżej, przerabiać. Mają one swój styl i są kompletne. Co innego jak mamy coś kompletnie wyjściowego i praktycznie prosto z aparatu. A to, że każdy by obrobił inaczej, to dość oczywiste.

Żeby nie było na pusto - temat z działu portret:
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....06&postcount=8
    Oto co w nim - prościutka obróbka "kowbojki":
    Opis w zalinkowanej wiadomości. Przeróbka małego JPEGa, już zaprezentowanego w wątku przez autora, ale na tyle bliska oryginałowi chyba, że można go uznać za punkt wyjściowy. Tutaj m.in. wypróbowałem użycie pędzla do lokalnej zmiany balansu bieli dostępnego w LR 4.0. Spisał się naprawdę nieźle moim zdaniem.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 02-04-2012 o 03:53

Domyślnie

Fajne zdjęcie, ale moją uwagę przyciąga niestety ta biała podkoszulka.
    Chyba wystarczy zmienić jej kolor na ten z kowbojskiej bluzy i nikt ich nie odróżni.
    Myślę, że wówczas zdjęcie cofnęłoby mnie dalej do lat dzikiego zachodu. Iiiiiiiiiha !!
    Google moim przyjacielem jest !

Domyślnie

To może ja też wstawię coś od siebie.
    Ciężki materiał wyjściowy i troche roboty było.
    Też mi daleko do mistrzów obróbki, ale co tam trenować trzeba
    D800 | N24-70 | SB900 |

Strona 23 z 30 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów