Close

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 109

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Myślę, że słowo "kalkulacje" to nie jest tu najszczęśliwsze określenie.
    Możliwe, kalkulować jednak musieli.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Nie interesuje mnie czy facet ma IQ 16 czy 160. Lisewski jest pierwszym człowiekiem, który porwał się na coś takiego, następni będą jedynie powielać jego bałtycki wyczyn, będą jedynie drudzy, krocząc po już przetartej ścieżce.
    Andrzej a nie zastanowilo ciebie to, ze takich wyczynow od czasu "przygody Baltyckiej" nie bylo wcale....zastanowiles sie dlaczego?
    Polecam ten filmik i rozmowa jego z portem 4:20 zobacz sam jak serio go potraktowali i jak serio podchodzi do tej imprezy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Pewnie dlatego z jajami bo do tej pory wszystko się udaje, czego nie można powiedzieć teraz o Lisewskim.
    No właśnie wydaje mi się, że się nie rozumiemy. Maliniak dobrze wiedział co go może spotkać, przygotował się i był gotów ponieść konsekwencje.
    Lisiewski myślał, że mu się uda, a jak coś poszło nie tak, to wołał o pomoc, zresztą dosyć niezdarnie. A jak go uratowali już to kozakował. Dla mnie fakt, że nie miał wizy ustawia go w mojej ocenie gdzieś między debilem, cwaniakiem i idiotą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Andrzej a nie zastanowilo ciebie to, ze takich wyczynow od czasu "przygody Baltyckiej" nie bylo wcale....zastanowiles sie dlaczego?
    Polecam ten filmik i rozmowa jego z portem 4:20 zobacz sam jak serio go potraktowali i jak serio podchodzi do tej imprezy.
    sorki jaki filmik?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    No właśnie wydaje mi się, że się nie rozumiemy. Maliniak dobrze wiedział co go może spotkać, przygotował się i był gotów ponieść konsekwencje.
    Lisiewski myślał, że mu się uda, a jak coś poszło nie tak, to wołał o pomoc, zresztą dosyć niezdarnie. A jak go uratowali już to kozakował. Dla mnie fakt, że nie miał wizy ustawia go w mojej ocenie gdzieś między debilem, cwaniakiem i idiotą.
    Każdy myśli, że mu się uda. Co więcej, każdy w to święcie wierzy. To jest właśnie siła napędowa wyczynów ekstremalnych. Niestety okazuje się, że wiara nie zawsze czyni cuda. Czasami właśnie bierze górę nad chłodnymi kalkulacjami i wszystko trafia szlag - nieraz łącznie z życiem. I zanim przyjdzie ostateczność każdy woła o pomoc, KAŻDY.
    Bo przecież właśnie kalkulacja / zdrowy rozsądek podpowiada, że są obszary leżące poza możliwościami człowieka, mimo to wymyślamy coraz to nowsze sposoby na miłe spędzenie czasu. Jeden gra w szachy, inny skacze z budynku otwierając spadochron w ostatniej chwili. Albo wspina się nań bez asekuracji jak sławny Francuz. Czy w/g Ciebie Alain Robert to mikstura złożona z debila, cwaniaczka i idioty, bo nie zawraca sobie gitary pozwoleniem i asekuracją?
    To, że Lisewski nie miał wizy nie jest przyczyną jego porażki. Być może wszystko to było przeprowadzone na wariackich papierach. Może on i bufon jest. Co z tego?
    Wielu sławnych piłkarzy, których tak chętnie i suto oklaskujemy na boisku ma problemy z w miarę poprawnym poskładaniu kilku słów. Zarabiający ponoć 27k PLN/h wielki Ronaldo nie jest z pewnością wzorem poza murawą. Tyle, że jemu płacą właśnie za to, co prezentuje od gwizdka do gwizdka, a nie za huczne imprezy, w których ochoczo bierze udział. Czyli będąc wzorem sportowca sensu stricto nie jest raczej wzorem człowieka. Następny Matti Nykanen. Ponoć nawet po kielichu skakał, olewał treningi, czy ktoś woła o wymazanie jego rekordów? A cała zgraja różnej maści straceńców zjeżdżająca z pionowych niemal górek to też debile? Co z tego, że czeka na nich karetka? O ile się nie mylę nawet tak daleko posunięta asekuracja nie zapobiegła dwóm tragediom w ostatnim czasie. Czy kasa sypana przez firmę Red Bull to sponsoring czy podżeganie do samobójstwa?
    Ja rozumiem, że łaska pańska na pstrym koniu jeździ, widać to szczególnie w chwilach słabości naszych sportowców. Np. dzisiaj Justyna Kowalczyk została zdegradowana ze stanowiska "naszej Justynki" do Polki, która znów zaliczyła glebę przegrywając Puchar Świata z astmatyczką. Jutro mamy skoki, w zależności jak się chłopaki zaprezentują zobaczymy w akcji naszych skoczków lub Polaków, co akurat w tym kontekście tożsame nie jest.
    Nie bronię Lisewskiego za słowa, które wypowiedział po nieudanej próbie pokonania Morza Czerwonego. Jednak sam próba jest w/g mnie wyczynem, który leży poza możliwościami 99,9% "uprawiaczy" tego sportu. A że potrafi pokazał na Bałtyku. Właśnie on, debil i bufon, a także cwaniaczek i idiota.
    Ostatnio edytowane przez Nikonozaur ; 15-03-2012 o 02:02
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Jest jakies minimum - rozumiem, ze chcial zrobic hard core, rozumiem ze ograniczony budzet (o czym wspomina). Jak planowal powrot z Arabii Saudyjskiej? - wizytya u konsula z prosba o bilet powrotny, czy moze kite surfing przez Morze Czerwone z powrotem do Egiptu?
    Nawet wymyslajac ekstremalny wyczyn powinno sie zaplanowac takie rzeczy - minimalizowac ryzyko.
    Chyba ze uznamy ze wyczyn bylby bardziej hard core gdyby wiazal sie z aresztem/wiezieniem w Arabii Saudyjskiej?
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strebor Zobacz posta
    sorki jaki filmik?
    http://www.youtube.com/watch?v=Gj-h1...layer_embedded

Domyślnie

No rzeczywiście w 4:20 totalna amatorka. Jest konieczność zgłoszenia to zgłosił i luz.
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    No rzeczywiście w 4:20 totalna amatorka. Jest konieczność zgłoszenia to zgłosił i luz.
    To tylko pokazuje jak to bylo zorganizowane. Nikt poza zainteresowanymi kitesurferami nie wiedzial o jego planach....czy to tak ma sie odbywac, zglupieli w tym kapitanacie, sam bym zglupial.

Domyślnie

No z całym szacunkiem, ale gdyby chciał coś takiego oficjalnie i z wszystkimi pozwoleniami zrobić, to by NIKT mu ŻADNEJ zgody nie wydał.

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów