Close

Strona 49 z 127 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Być może jeden z tych trybów superflat jest może po prostu skopany. Jeżeli już musisz mieć superflat, to zrzuć kontrast na jednym z ustawień Canona i zadziała. Po co ładować coś do body, co degraduje obrazek?
    Czy ja gdzieś napisałem że go nadal używam?

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Czy ja gdzieś napisałem że go nadal używam?
    No to ... w czym problem? Załadowałeś jakiś badziewiasty profil, który degradował obrazek. Stwierdziłeś, że jest do d... Wywaliłeś go. W takim razie o co chodzi? Przyłączyłeś się do Qbika z miłości do Nikona? Dajcie spokój!
    Ostatnio edytowane przez sv ; 08-03-2012 o 15:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To pierwsze zdjęcie to chyba ten pseudo HDR ? Wygląda okropnie Ogólnie sample do kitu, gdyby były z jakiegoś nowego japka to by mogły być :]

Jeśli ten pseudo HDR to standardowy shot to bajka, przypomina mi to feveona albo matrycę fuji z S5 jednakże DPP pokazuje styl dla tego zdjęcia Landscape może więc automatycznie zapodaje się jakiś D-lighting. A szczegółowość i ostrość na tym zdjęciu to rzeczywiście lipa.
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    sven, przepraszam że obraziłem obiekt twojej afektacji.
    Zrozum, to nie o to chodzi. Nie zamierzam kupować mk III o ile obrazek nie będzie lepszy o te ileś dodatkowych tysięcy złotych, które miałbym za niego zapłacić. Ale roztrząsanie zupełnie nieistotnych i bzdurnych problemów po prostu mnie wkurza. Ja używam sprzętu do pracy i uwierz mi, że z onanizmem sprzętowym ma to niewiele wspólnego (tylko o tyle jaką optyką w danej chwili dysponuję). Jest mi naprawdę zupełnie obojętne co jest napisane na body. używam również GH2, a do zdjęć ostatnio kupiłem X100 i rozważam zakup X1pro. Jeżeli Nikon da mi lepszą jakość, to przesiądę się na Nikona. Nie wmawiaj mi onanizmu sprzętowego, zwłaszcza na tym forum, bo mogę ci parę przykładów podać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    A tutaj porównanie filmowe............... tylko troszkę takie nieprawdopodobne mi się wydaje.....

więcej tutaj: http://www.eoshd.com/content/7384/ex...on-5d-mark-iii
    Wygląda jak mocniejszy filtr AA. Jak na razie wszystkie sample nowej piątki wydają się mało ostre. Jpg są wyraźnie przeostrzone, powstają halo-obwódki wokół kontrastowych krawędzi, a i tak ostrości tam nie widać. Ciekawe jak będą wyglądały RAWy.
    D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4

Domyślnie

no to wyjdą jaja, jeśli się okaże że lepszy obrazek na iso100-1600 bedzie miała 5d2 Ale prawda jest taka, że nawet jeśli AA jest trochę silniejsze to i tak da się to nadrobić w PP. różnica może być w praktyce tak mało istotna jak między 21 a 22mpix
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Dla mnie to jest to samo. Obrazek z mk II trochę bardziej kontrastowy i tyle.
    No własnie....... i to jest zastanawiające, bo powinna być wyraźna poprawa ilości detalu..... miało być jak z GH2. Poczekajmy jednak na sample....
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Fatman, ale to jest stop-klatka, dobrze Cię zrozumiałem
    A to psikus

Domyślnie

Tak, to jest stopklatka z 5D Mk II i 5D Mk III.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Mówisz, że ta jakoś(ć) będzie zauważalna podczas oglądania filmu
    A to psikus

Strona 49 z 127 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów