Close

Strona 48 z 127 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1268
    sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Ja w swojej sztuce 5dmk2 miałem banding podczas filmowania, poszedł do serwisu i po wymianie płyty głównej aparatu na filmach zniknął. Niestety z tym na zdjęciach sobie nie poradzili.

Generalnie do iso 1250 filmowanie jest bezproblemowe.
    Tu masz film, który zrobiliśmy przy świetle świec i kominka (sporo ujęć iso 3200).

Domyślnie

Co to ma wspólnego z tym co napisałem?
    Przy sprytnym post, odszumianiu koloru to i 6400 iso można użyć, zwłaszcza w scenach z ciepłym oświetleniem.

Do ISO 1250 obraz jest czysty bez sztuczek (na domyślnym albo płaskim profilu).
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 08-03-2012 o 13:42

Domyślnie

Dobrze. Panowie, zróbmy jak na CB. Zapomnijcie o tej dyskusji. Chcecie o (filmowaniu, bandingu itd) 5Dmk2, piszcie w innym wątku.
    Ja bym także proponował te dyskusje prowadzić w jednym miejscu, tzn na jednym forum i odpowiedniejsze chyba do tego jest forum CB. Przepraszam, że wygląda to niegościnnie, ale tu byśmy chcieli mieć info o nowym body, najlepiej info praktyczne, a finalnych body w łapkach nie mamy, więc ... dywagacje będą wycinane.
    Niestety inaczej nie opanuje sytuacji.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

sv
    Gość

Domyślnie

Jak zwykle cenzura działa wybiórczo.

Domyślnie

Rozpiętość naprawdę bardzo zadowalająca zobaczymy jak będzie ze szczegółowością i ostrością obrazu w RAW bo prawdę mówiąc jedynymi zdjęciem, które w tej materii przypadły mi do gustu to powyższy tygrys (DPP pokazuje, że wyostrzone na +3 a w 5DII to niska wartość) i jachty (+4). Warto zwrócić uwagę, że poszczególne zdjęcia wykonywane były na różnych wersjach firmware.

A swoją drogą potwierdzone wydają się plotki o testach 5DII w Kenii jest nadzieja zatem na solidne uszczelnienia.
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

To pierwsze zdjęcie to chyba ten pseudo HDR ? Wygląda okropnie Ogólnie sample do kitu, gdyby były z jakiegoś nowego japka to by mogły być :]
    O obiektywach wiem prawie wszystko

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Bardzo proszę przeczytaj dokładnie to co napisałem, chodzi o jesden z trybów superflat . Bez tego trybu jest calkiem ok. czytaj uważniej
    Być może jeden z tych trybów superflat jest może po prostu skopany. Jeżeli już musisz mieć superflat, to zrzuć kontrast na jednym z ustawień Canona i zadziała. Po co ładować coś do body, co degraduje obrazek?

Domyślnie

A tutaj porównanie filmowe............... tylko troszkę takie nieprawdopodobne mi się wydaje.....

więcej tutaj: http://www.eoshd.com/content/7384/ex...on-5d-mark-iii
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    A tutaj porównanie filmowe............... tylko troszkę takie nieprawdopodobne mi się wydaje.....
    Dla mnie to jest to samo. Obrazek z mk II trochę bardziej kontrastowy i tyle.

Strona 48 z 127 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów