Close

Strona 39 z 127 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Kurde, nei przyglądałem się zbytnio wcześniej tym zdjęciom z mk3, oprócz jakichś na highiso, ale:

http://www.letsgodigital.org/images/...mple-photo.jpg

24-70L @ f/10 i takie mydło?

Albo to:

http://www.letsgodigital.org/images/...-3-picture.jpg

wygląda jak z nikkora 28-80 którego kupiłem na 150zł...

A sooo choozi ?

Domyślnie

Może dali silniejszy filtr AA w mk3 ? Albo kompresja zjada detal?
    Dziwne. Niskie ISO, krótki czas, dobre szkło.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nie wiadomo ? może to kwestia tak wysotrzanych JPGów ?

3 zdjęcia z RAWów wołane ACRem
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=40822241
    podbno panowie doszukali się ok 2/3 EV poprawy względem 5d2. Realne moim zdaniem. Do tego szum nie ma bandingopodobnej charakterystyki i jest bardzo drobny i delikatny - łatwo da sie go usunąć.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    A sooo choozi ?
    Po mojemu - włączone odszumianie luminancji. W DPP pierwsze co robię, to ten suwak na zero, szum chrominancji już zależnie od iso i kombinacja z wyostrzaniem. Defaulty (przenoszone z puszki) są OKDR.

sv
    Gość

Domyślnie

Też na więcej niż 1 ev nie liczę. Na kolejne 1ev poczekamy do 5d mk IV. Technicznie jak najbardziej wykonalne, patrząc na to co Fuji wyciaga z APS-c w X-1 pro.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Po mojemu - włączone odszumianie luminancji. W DPP pierwsze co robię, to ten suwak na zero, szum chrominancji już zależnie od iso i kombinacja z wyostrzaniem. Defaulty (przenoszone z puszki) są OKDR.
    Kompresja tych jpegów też swoje dokłada. Bardziej mnie wkurza wyjarany pixel (lub grupa pixeli) na pierwszej fotce (na dole na środku).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Po mojemu - włączone odszumianie luminancji.
    Na iso 100 ? po co?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Na iso 100 ? po co?
    Żeby ukryć cyfrowy-pionowy płacz matrycy (tak było w 2jce).

Domyślnie

Na takim ISO ????
    Ja nie analizowałem nigdy specjalnie canonowskich CR2, tylko patrzyłem na ilość detalu z matrycy, na kolor skóry.
    W nikonie na niskich ISO odszumianie mnie zupełnie nie interesowało bo go nie robiłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Na takim ISO ????
    Ja nie analizowałem nigdy specjalnie canonowskich CR2, tylko patrzyłem na ilość detalu z matrycy, na kolor skóry.
    W nikonie na niskich ISO odszumianie mnie zupełnie nie interesowało bo go nie robiłem.
    Pisałem o tym wiele razy w rożnych miejscach (zazwyczaj kończyło się złością i niedowierzaniem). W nikonach/sony nie jest to potrzebne ze względu na (ogólnie ujmując) inną technologię.

Strona 39 z 127 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów