Close

Strona 26 z 31 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 302

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Konkretnie to nie da się tego wyłączyć. Wyłącznik działa bardzo późno w porównaniu do SB900 więc ryzyko jego zadziałania w normalnej pracy jest małe.

Tak przy okazji, tak się trzęsiesz, że przegrzanie zawali Ci ślub a nie boisz się, że lampa będzie miała awarię? Lampy się nie psują, tylko przegrzewają? Chcesz mieć spokój to kup sobie drugą lampę na zapas, a do głównej batterypacka. Wydaje mi się, że backup korpusu i lampy to podstawa przy płatnych zleceniach "ulotnych w czasie" (np. ślubach).
    Mam dwa korpusy i 4 lampy... i nie boje się uszkodzenia lampy , bo staram się ich nie trzymac dłużej niż rok u siebie... więc nie są zatyrane , zresztą uszkodzenie to co innego niż systematyczne grzanie się lampy...
    Nie robie na przysłonach f8 ! tylko f3,5 maks iso tez raczej podkręcam wysoko (FX) , odbijam światło , używam kolorowych filtrów i lampy się grzeją , używam ich normalnie - tak jak tego sytuacja wymaga , wielokrotnie lampa była zagotowana podczas przysięgi w kościele i gdyby nie wyłączone zabezpieczenie mógłbym zapomniec o lampie na 10 (ważnych) minut ! Świadome użytkowanie lampy to wykonanie 20 zdjęc w kościele?
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    nie łatwiej bo po co...

Z doświadczenia wiem że 900tka to jest owszem wagowe monstrum i potwór, ale przy umiejętnym użytkowaniu to jest potwór nie do zarypania... I uprzedzam pytanie, tak używałem jej do szybkiej reporterki i ani razu nie zawiodła, nie zgrzała się itp...

No ale po co uczyć się obsługi lampy i współpracy z nią skoro: "czasem są ważniejsze momenty ,a nie lampa !"

Rozśmiesza mnie takie podejście że lampa ma być wsunięta w sanki i na tym się kończy myślenie o świetle z niej... Ma walić pełną mocą, przy iso200 f8 i czasie 1/160... bo po co inaczej skoro tak jest najfajniej! I jak ta lampa śmie w ogóle miauczeć i piszczeć że jej za gorąco, jak ona śmie!

Wiele razy ja powtarzałem, wiele razy inne osoby powtarzały, przy pracy z lampą TRZEBA MYŚLEĆ a nie walić na chama a potem się dziwić że sprzęt nie wyrabia albo ma dosyć takiego traktowania...
    nie wiem co masz do mnie , ale powoli zaczynasz byc niesmaczny w swoich docinkach , nie grzała Ci się to się ciesz powtarzam ,że zadałem konkretne pytanie , a temat poszedł w bok...( co mnie obchodzi czy Ci się grzeje czy nie ... ważne dla mnie było to o co zapytałem , a skoro zapytałem to dlatego ,że jestem świadomy tego ,że wielokrotnie z SB-900 miałem taka sytuacje )
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simil Zobacz posta
    nie wiem co masz do mnie , ale powoli zaczynasz byc niesmaczny w swoich docinkach , nie grzała Ci się to się ciesz powtarzam ,że zadałem konkretne pytanie , a temat poszedł w bok...( co mnie obchodzi czy Ci się grzeje czy nie ... ważne dla mnie było to o co zapytałem , a skoro zapytałem to dlatego ,że jestem świadomy tego ,że wielokrotnie z SB-900 miałem taka sytuacje )
    Już dostałeś odpowiedź, ile razy mają Ci jeszcze ludzie powtarzać odpowiedź na twoje pytanie?

A ze zaczynam być nie smaczny? no cóż, prawda jest gorzka

Domyślnie

nie wiesz, że sapphiron wszystko wie najlepiej, a nawet jeśli fakty świadczą inaczej, to tym gorzej dla faktów ?:P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    nie wiesz, że sapphiron wszystko wie najlepiej, a nawet jeśli fakty świadczą inaczej, to tym gorzej dla faktów ?:P
    czy mi się zdaje czy tak prymitywne wycieczki osobiste są karane na forum?

Domyślnie

czy mi się zdaje czy tak prymitywne wycieczki osobiste są karane na forum?
    Sapphiron, przeczytaj swoje posty z powiedzmy... 2-3 ostatnich tygodni i potem porozmawiamy
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Sapphiron, przeczytaj swoje posty z powiedzmy... 2-3 ostatnich tygodni i potem porozmawiamy
    oooch tak, no przecież sam święty nie jestem... to oczywiście usprawiedliwienie dla wszelkich wycieczek pod moim kierunkiem jakie to "polskie"...

Domyślnie

Co wy robicie z tymi lampami że wam się grzeją, mi sb 26 ani razu nie zagrzała a robiło się na iso 100/200 i f 5.6/8.

Domyślnie

oooch tak, no przecież sam święty nie jestem... to oczywiście usprawiedliwienie dla wszelkich wycieczek pod moim kierunkiem jakie to "polskie"...
    otóż to trafiłeś w samo sedno
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Już dostałeś odpowiedź, ile razy mają Ci jeszcze ludzie powtarzać odpowiedź na twoje pytanie?

A ze zaczynam być nie smaczny? no cóż, prawda jest gorzka
    dobrze , więc dziękuje za odpowiedzi... tylko po co nadal temat drązysz ?

Strona 26 z 31 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów