Close

Strona 27 z 31 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 302

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simil Zobacz posta
    Mam dwa korpusy i 4 lampy... i nie boje się uszkodzenia lampy , bo staram się ich nie trzymac dłużej niż rok u siebie... więc nie są zatyrane , zresztą uszkodzenie to co innego niż systematyczne grzanie się lampy...
    Nie robie na przysłonach f8 ! tylko f3,5 maks iso tez raczej podkręcam wysoko (FX) , odbijam światło , używam kolorowych filtrów i lampy się grzeją , używam ich normalnie - tak jak tego sytuacja wymaga , wielokrotnie lampa była zagotowana podczas przysięgi w kościele i gdyby nie wyłączone zabezpieczenie mógłbym zapomniec o lampie na 10 (ważnych) minut ! Świadome użytkowanie lampy to wykonanie 20 zdjęc w kościele?
    Na zadziałanie zabezpieczenia w SB9x0 na też wpływ grzanie się baterii/akumulatorów. Wpływ ten eliminuje zastosowanie batterypacka, a do tego można dzięki niemu "szybciej śmigać". Co się zaś tyczy SB910 to producent zapewne podniósł próg zadziałania zabezpieczenia, a może również zmienił umiejscowienie czujnika, i dlatego pewny swego usunął opcję wyłączenia tegoż ustrojstwa (mimo wszystko dziwne zachowanie z jego strony).

I jeszcze jedno: SB9x0 na FX jest słabsza od SB800.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Na zadziałanie zabezpieczenia w SB9x0 na też wpływ grzanie się baterii/akumulatorów. Wpływ ten eliminuje zastosowanie batterypacka, a do tego można dzięki niemu "szybciej śmigać". Co się zaś tyczy SB910 to producent zapewne podniósł próg zadziałania zabezpieczenia, a może również zmienił umiejscowienie czujnika, i dlatego pewny swego usunął opcję wyłączenia tegoż ustrojstwa (mimo wszystko dziwne zachowanie z jego strony).
    Pewnie chodzi o spalone (nadtopione) lampy na gwarancji - jak kupowałem swoją SB900 to sprzedawca w FJ powiedział, że można wyłączyć zabezpieczenie termiczne, ale jak lampa pójdzie do serwisu to trzeba zawsze włączyć, bo oni nie są w stanie ustalić przy jakim ustawieniu doszło do uszkodzenia.
    Nikon D90, 18-105, 35, 70-300, SB-900, kilka manualnych szkieł, mieszek, pierścienie pośrednie i statyw

Domyślnie

Cena leci już można kupić za 1698 zł

Domyślnie

Cena leci diametralnie w dół, nową Sabine można już kupić za 1589zł. Myślicie że dużo jeszcze spadnie ?
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoKuba Zobacz posta
    Cena leci diametralnie w dół, nową Sabine można już kupić za 1589zł. Myślicie że dużo jeszcze spadnie ?
    Raczej nie - najwyżej do poziomu SB900 - to było jakieś 1400-1500zł?
    Jakbym miał strzelać to poniżej 1500zł nie zejdzie.
    Nikon D90, 18-105, 35, 70-300, SB-900, kilka manualnych szkieł, mieszek, pierścienie pośrednie i statyw

Domyślnie

SB-900 bywały po 1199zł w fotojokerze, nie u jakiegoś tipa bez faktury i gwarancji!
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Do mnie już SB-910 jedzie, SB-700 okazała się za słaba na "robotę".

Domyślnie

ograniczeniem jest przewaznie brak umiejetnosci poslugiwania sie lampa a nie jej moc...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ograniczeniem jest przewaznie brak umiejetnosci poslugiwania sie lampa a nie jej moc...
    Powtarzane jest to od baaaaardzo dawna ale cóż... Widziałem jakiś czas temu zdjęcia z d300s+sb-600 i są genialne a kościół był bardzo ciemny. No ale cóż, człowiek potrafił się obsłużyć tym zestawem

Domyślnie

910 też się grzeje? SB-900 mam spaloną płytkę ochronną w połowie (stopiona), bo lampa na min zoom i 1/1 ze statywu dawała. Wykrakałem sobie w sklepie kupując sb910 że 900 się spali niedługo. Stało się wczoraj.
    NZ 6II, NZ 20mm 1.8, NZ 35mm 1.8, NZ 50mm 1.8, NZ 14-24 2.8

Strona 27 z 31 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów